Hurtigruten langs Norges kyst

Sidste chance!

Hurtigruten refereres ofte til som verdens smukkeste sørejse, og på denne rejse følger I den ikoniske rute fra nord mod syd. Rejsen starter således 500 km nord for polarcirklen i Kirkenes og går sydpå mod Bergen gennem bl.a. Vesterålen og Lofoten.

 • Det får du
 • Sådan køber du
 • Vilkår
 • Aftalepartner

Tag med på den klassiske sydgående rejse med Hurtigruten langs Norges smukke kystlinje, og oplev et hav af skønne kystbyer, høje fjelde og lokale smagsoplevelser fra Kirkenes i nord mod Bergen i syd. Rejs i sommerperioden, hvor I har midnatssol og dagslys 24 timer i døgnet. Ønsker I at opleve Geirangerfjorden, så er det også i juni til august, at det er bedst.

 

Undervejs passerer I intet mindre end 34 havne og oplever spektakulære fjelde, historiske byer samt fortryllende fjorde såsom den smalle Trollfjord. I starter i lysets land, hvor der er mulighed for at opleve midnatssolen, inden I krydser den usynlige grænse ved Polarcirklen.

 

Ligesom landskaberne vil der også være stor variation i seværdigheder, dufte og lyde, som til sammen vil gøre rejsen helt uforglemmelig.

 

Særligt for denne rejse:

 

 • Spar helt op til 50 % på verdens smukkeste sørejse
 • Anløb ved både Bergen, Lofoten, Tromsø, Trondheim og meget mere
 • Inkl. helpension

Rejsen inkluderer:

 

 • 5 overnatninger i uspecificeret indvendig kahyt
 • Helpension ombord (morgenmad, frokost og aftensmad)

 

OBS: For hver afgang betales en grundpris direkte til SPOTdeal. Denne gælder for en uspecificeret indvendig kahyt. Ønsker I at opgradere til en anden kahytstype, vælger I den ønskede kahyt i købsprocessen, og så betaler I et tillæg direkte til Ruby Rejser.

 

 

Vælg mellem følgende rejseperioder og kahytstyper:

 

 

 

Den 14. - 19. juli 2024 (MS Nordlys):

 • Uspecificeret indvendig kahyt
  SPOTpris 7.298 kr. Normalpris 14.544 kr. Spar 49 %

 

Opgraderingsmuligheder:

 • Uspecificeret udvendig kahyt: + 900 kr.
 • Uspecificeret Arctic Superior: + 2.700 kr.

 

 

 

Den 15. - 20. juli 2024 (MS Nordkap):

 • Uspecificeret indvendig kahyt
  SPOTpris 7.298 kr. Normalpris 14.544 kr. Spar 49 %

 

Opgraderingsmuligheder:

 • Uspecificeret udvendig kahyt: + 1.100 kr.
 • Uspecificeret Arctic Superior: + 2.900 kr.

 

 

 

Den 19. - 24. juli 2024 (MS Richard With):

 • Uspecificeret indvendig kahyt
  SPOTpris 6.898 kr. Normalpris 13.615 kr. Spar 49 %

 

Opgraderingsmuligheder:

 • Uspecificeret udvendig kahyt: + 1.500 kr.
 • Uspecificeret Arctic Superior: + 3.100 kr.

 

 

 

Den 22. - 27. juli 2024 (MS Kong Harald):

 • Uspecificeret indvendig kahyt
  SPOTpris 6.898 kr. Normalpris 13.925 kr. Spar 50 %

 

Opgraderingsmuligheder:

 • Uspecificeret udvendig kahyt: + 1.300 kr.
 • Uspecificeret Arctic Superior: + 3.500 kr.

 

 

Prisen er pr. person ved 2 personer pr. kahyt.

 

 

Tillæg og tilkøb

Aftales og afregnes direkte med Ruby Rejser.

 

 • Fly tur/retur: Ruby Rejser hjælper gerne med at lave en samlet rejse. Gør venligst opmærksom på dette inden bestilling, hvis det ønskes.
 • Transfer til/fra lufthavn i Bergen og Kirkenes
 • Udflugter - find udflugtsprogram her
 • Hotel i Bergen eller Kirkenes - Gør venligst opmærksom på dette ved bestilling, hvis det ønskes.
 • Afbestilling/rejseforsikring

 

Ikke inkluderet i prisen:

 

 • Obligatorisk reservationsgebyr på 98 kr. pr. person afregnes direkte med Ruby Rejser
 • Fly tur/retur
 • Transfer 
 • Udflugter
 • Drikkevarer
 • Afbestilling/rejseforsikring

 

Se sejltider længere nede.


Dagsprogram

OBS: Bemærk at nedenstående er en 6-dages rejse, men at der på oversigten står 7-12 i parentes, fordi rejsen fra Kirkenes til Bergen er sidste del af en rundrejse. Dagene vil også afspejle sig i koderne for udflugterne.

 

Dag 1 (7): Rejsens start i Kirkenes

Rejsen begynder i Kirkenes om formiddagen (vi anbefaler derfor at tage en nat i Kirkenes inden afrejse). Kirkenes ligger kun få kilometer fra den russiske grænse og de samiske lokalsamfund i det nordlige Skandinavien. Kirkenes er kendt som hovedstaden i Barentsregionen og porten mod øst. Sommeren er fantastisk i Kirkenes med op til 30 varmegrader, og den lokale befolkning snakker norsk, samisk, finsk og russisk, som også genspejler kulturen i Lapland.

 

Dag 2 (8): Hammerfest og Tromsø

I dag besøger I to byer, der er på listen over verdens 10 nordligste byer: Honningsvåg og Hammerfest. Start eksempelvis jeres dag med en morgenmad i Nordkapp-hallen ude på Nordkap-klippen.

 

Senere på dagen er der et ophold i byen Hammerfest, der blev grundlagt i 1789. Det er traditionelt Hammerfest, der har haft titlen som verdens nordligste by på fastlandet, og som var Norges første by med elektrisk gadebelysning.

 

Rejsen fortsætter til den arktiske hovedstad Tromsø, der også kaldes Nordens Paris. Deltag f.eks. i en helt speciel musikalsk oplevelse med en midnatskoncert i Ishavskatedralen (tilkøb).

 

Dag 3 (9): Vesterålen og Lofoten

Denne dag er for mange et højdepunkt på rejsen, når I sejler i ø-riget Vesterålen til smukke Lofoten. Om morgenen ankommer I til Harstad, hvor I kan tage med på en Hurtigruten-klassiker “En smag af Vesterålen”. I besøger Trondenes middelalderkirke og lærer om historien og naturen.

 

Fra skibet kan I også se Trondenes kirke, mens I sejler mod Risøyrenna. Hurtigruten sejler gennem et imponerende netværk af holme og øer, inden turen går til et af de mange højdepunkter: Trollfjorden. Hvis forholdene tillader det så sejler I ind til den imponerende og storslåede, men smalle, Trollfjorden, hvor I også har mulighed for at se de store havørne (tilkøb).

 

Dag 4 (10): Polarcirkelen og “De Syv Søstre”

Hurtigruten sejler i dag langs den flotte Helgelandskyst, som består af et utal af holme, frodige landbrugsområder og stejle klippevægge, der er værd at stå tidligt op for at opleve. Det er den sidste dag på turen nord for polarcirklen, og Hurtigruten forlader det arktiske område for denne gang. Det fejres med en ceremoni på dækket for dem, der er interesserede. I sejler forbi de unikke fjeldformationer såsom “De syv søstre” og “Torghatten”, hvor der medfølger en saga om fjeldene. Hurtigruten sejler også  tæt på øgruppen Vega, der er på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvssteder, inden skibet ankommer til Sandnessjøen.

 

Dag 5 (11): Trondheim og Kristiansund

Hurtigruten lægger til kaj i Trondheim, så I har endnu en mulighed til at opleve den dejlige by til fods eller tage med på en af udflugterne. Det tager ca. 20 minutter at gå ind til byen. Besøg f.eks. Nidarosdomen, hvor tre dronninger og syv konger er blevet kronet, og som er Skandinaviens største middelalderbygning.

 

I sejler ud af Trondheimsfjorden, der er 170 km lang og op til 25 km bred. Langs kysten ser I , hvor vigtigt fiskeri har været og fortsat er for de norske kystsamfund. 

 

Hurtigruten sejler videre til Kristiansund, som ligger ved den spektakulære Atlanterhavsvej, og som regnes som Norges hovedstad for tørret torsk: klippfisk. Kristiansund er den vigtigste norske eksporthavn for tørfisk.

 

Dag 6 (12): Bergen

Sidste dag på rejsen. Den imponerende klassiske rundrejse med Hurtigruten langs Norges kyst afsluttes, når skibet lægger til kaj i Bergen. 


Skibene

Læs mere om skibene her: https://ruby-rejser.dk/oversigt-over-hurtigrutens-skibe.

 

Kahytterne

 

Uspecificeret polar indvendig kahyt

Er med enkeltsenge, hvor den ene kan laves om til en sofa (nogle med køjesenge). Ligger på de midterste/nederste dæk. Der er intet vindue. Vælg denne kahytstype, hvis I kun tænker at benytte kahytten, når I skal sove. Kahytsnummer og placering tildeles ombord.

 

Uspecificeret polar udvendig kahyt

Er med enkeltsenge, hvor den ene kan laves om til en sofa (nogle med køjesenge). Ligger på de midterste/nederste dæk. Der er vindue/koøje, men der kan være begrænset/ingen udsigt. Vælg denne kahytstype, hvis I kun tænker at benytte kahytten, når I skal sove. Kahytsnummer og placering tildeles ombord.

 

Uspecificeret Artic superior udvendig kahyt

Er med enkeltsenge, hvor den ene kan laves om til en sofa (nogle med køjesenge). Der er vindue med godt udkig på de fleste skibe. Vælg denne kahytstype, hvis I ønsker godt udkig og måske tænker at opholde jer i kahytten. Kahytsnummer og placering tildeles ombord.


Sejltider

   

  Alle afgange:

  • Afgang Kirkenes kl. 12.30
  • Ankomst Bergen kl. 14.45

   

  Der tages forbehold for ændringer.


  Om Ruby Rejser

  Ruby Rejser har i over et halvt århundrede været synonym med kvalitetsrejser, der appellerer til eventyrlystne og kultursøgende gæster. Fra deres base i Aarhus har de specialiseret sig i at skabe uforglemmelige rejseoplevelser, der spænder bredt, og som taler til enhver smag: Fra magiske nordlysrejser, hvor himlens farvespil tager pusten fra en, til idylliske cykelkrydstogter, hvor man kan opleve Europas skjulte perler fra en unik vinkel. 

   

  Hos Ruby Rejser er kvalitet, service og fællesskab i centrum. Rejsebureauet er drevet af en dyb tro på, at rejser beriger livet og bringer mennesker tættere sammen, og de sætter en ære i at levere velorganiserede og indholdsfulde rejser, hvor alt fra det første informationsmøde til hjemkomsten er nøje planlagt for at sikre en bekymringsfri og mindeværdig oplevelse. 

   

  Ruby Rejser er medlem af Rejsegarantifonden nr. 0206.


  Tryghed på rejsen

  Alle rejsebureauer, vi samarbejder med, er medlem af Rejsegarantifonden og følger derfor Udenrigsministeriets vejledninger. Dette betyder, at hvis Udenrigsministeriet ændrer deres risikovurdering og fraråder rejser til dit rejsemål, efter du har købt rejsen, så kan rejsen ombookes eller annulleres.

  Når du har modtaget værdibeviset, indløser du det inden for 24 timer ved at sende en mail ruby@ruby-rejser.dk. Du skal da oplyse følgende: 

  • Hvor du har købt tilbuddet, ordre-ID og den unikke kode fra værdibeviset
  • Fulde navn som i pas
  • Fødselsdato
  • Adresse og telefonnummer

   

  Vi gør opmærksom på, at købet er bindende, og at der ikke er mulighed for at annullere rejsen.

   

  OBS: For hver afgang betales en grundpris direkte til SPOTdeal. Denne gælder for en uspecificeret polar indvendig kahyt. Ønsker I at opgradere til en anden kahytstype, vælger I den ønskede kahyt i købsprocessen, og så betaler I et tillæg direkte til Ruby Rejser.

   

  Ring gerne til Ruby Rejser vedr. spørgsmål i forbindelse med dit køb.

  Én unik kode gælder for 1 person.

   

  Rejsen inkluderer:

  • 5 overnatninger i uspecificeret indvendig kahyt
  • Helpension ombord (morgenmad, frokost og aftensmad)

   

  Prisen er pr. person ved 2 personer pr. kahyt.

   

  Tillæg og tilkøb

  Aftales og afregnes direkte med Ruby Rejser.

  • Fly tur/retur: Ruby Rejser hjælper gerne med at lave en samlet rejse. Gør venligst opmærksom på dette inden bestilling, hvis det ønskes.
  • Transfer til/fra lufthavn i Bergen og Kirkenes
  • Udflugter - find udflugtsprogram her
  • Hotel i Bergen eller Kirkenes - Gør venligst opmærksom på dette ved bestilling, hvis det ønskes.
  • Afbestilling/rejseforsikring

   

  Ikke inkluderet i prisen:

  • Obligatorisk reservationsgebyr på 98 kr. pr. person afregnes direkte med Ruby Rejser
  • Fly tur/retur
  • Transfer 
  • Udflugter
  • Drikkevarer
  • Afbestilling/rejseforsikring

   

  Der tages forbehold for ændringer i sejltider.

   

  Købet kan ikke fortrydes.

   

  Vi gør opmærksom på, at SPOTdeal udelukkende er formidler af dette tilbud. Alle spørgsmål vedrørende tilbuddet rettes til Ruby Rejser.

   

  Det er Ruby Rejsers almindelige betingelser, som gælder. Du finder deres rejsebetingelser på https://ruby-rejser.dk/rejsebetingelser.

   

  Ruby Rejser er medlem af Rejsegarantifonden nr. 0206.

   

  Vi henviser i øvrigt til vores generelle vilkår og betingelser, som du finder på spotdeal.dk/Vilkaar.

  Ruby Rejser

  Europaplads 16, 1 sal, 8000 Århus C
  Tlf.: 86 15 35 99 | CVR: 18422298 | ruby@ruby-rejser.dk | Hjemmeside |

  Sidste chance: 30. juni 2024 kl. 23:59

  Hurtigruten langs Norges kyst