Spændende byvandringer med Hanne Fabricius

Sidste chance!

Tag med tilbage til middelalderens København sammen med forfatter og arkæolog Hanne Fabricius, der også er kendt fra DR's Historiequizzen. Du kan frit vælge mellem flere forskellige spændende byvandringer.

  • Det får du
  • Sådan køber du
  • Vilkår
  • Aftalepartner

Tag med på en tidsrejse sammen med forfatter og arkæolog Hanne Fabricius, der er kendt fra DR´s Historiequizzen, og hør en masse spændende historier om København.

 

Køb en enkelt byvandring eller snup en hel palet af Hannes farverige byvandringer lige fra middelalderens lig og lort i Kattesundet, forbi slagterne i Købmagergade og på Vesterbro og gennem Istedgades lystige liv, Frederiksbergs, Nyhavns og Christianshavns historie.

 

De syv forskellige byvandringer ligger spredt fra april til august, hvor Hanne Fabricius med et glimt i øjet fortæller om Københavns forunderlige historie lige fra de første spor efter vikingerne i 1000-tallet, gennem middelalderens og renæssancens København til nutidens hotte Vesterbro.

 

Med dertil hørende historier om havnelivet, lokumslivet, forlystelseslivet, de offentlige fruentimmere, skibsbyggere på Christianshavn, en ulykkelig kærlighedshistorie  og meget mere.

 

Læs mere om, hvad Hanne Fabricius fortæller om på de enkelte ture her. Alle byvandringer tager mellem 5-6 kvarter.

 

I har også mulighed for at tilkøbe Tidsdetektivspillet og selv løse mysteriet om "Den forsvundne biskop." Det er et historisk oplevelsesspil, hvor I går rundt i Københavns gader anno 1170. Oplevelsesspillet kan vælges i købsprocessen.


Du får: 

  • Billet til en byvandring

 

SPOTpris 135 kr. Normalpris 199 kr. Spar 32 %

 

Værdibeviset kan indløses på den købte dato og byvandring fra den 24. april 2023 til og med den 29. august 2023.


Du kan vælge mellem følgende byvandringer:

 

  • Fra den franske koks latrin i Pilestræde til Sankt Gertrud på Kultorvet

På turen gennem Pilestræde skal I høre om en fransk restauratør, der omkring 1700 havde en restaurant i nr. 8, og som i 1722 åbnede Grønnegade Teatret. Herefter skal vi ind i en baggård, hvor Christians 4.s gjethus (kanonstøberi) lå fra 1610-1673. Vi fortsætter hen til Købmagergade, som oprindelig hed Bjørnebrogade, men som i 1400-tallet skiftede navn til Kødmangerboder efter byens slagtere. Her får I bl.a. historien om flytningen af Rundetårn, der heldigvis gik i vasken, og lidt gode lokumsfortællinger. Vi slutter på Kultorvet og hører om Sankt Gertruds kapel, der aldrig nogensinde var et kloster, men havde en uhyggelig kirkegård, hvor Torben Oxe mistede sit hoved, efter at Christian 2.s elskerinde Dyveke var død.

 

Dato: Mandag den 24. april 2023 kl. 17.00

Mødetid: Kl. 16.50

Mødested: Østergade/Pilestræde hjørnet af Strøget ved Illum.

Læs mere: https://tyra.dk/bne-byvandringer/pilestr-de-og-den-den-franske-koks-latrin.html

 

  • Lig og lort i Kattesundet

På Rådhuspladsen afslørede metroudgravningerne et stort bebyggelses- og håndværksområde fra 1000- til 1300-årene samt en ukendt kirkegård og kirke. Vi går over i Vartovs gård, hvor Frederik den 2.s Farvergård lå fra 1560. Og hvor Tycho Brahe i 1580´erne sad og kikkede stjerner i et gammelt fæstningstårn. På turen skal I høre om smede, kongsgården, byens ældste befæstning, kirker og kirkegårde. Og selvfølgelig om den uhyggelige spøgelsesgris ved navn Gravsoen fra Sankt Clemens Kirkegård, som stadig skræmmer livet af byens indbyggere, når den gryntende med rødglødende øjne suser omkring på det gamle kirkegårdsområde.

 

Dato: Tirsdag den 2. maj 2023 kl. 17.00

Mødetid: Kl. 16.50

Mødested: Rådhuspladsen: på trappen lige foran Københavns Rådhus.

Læs mere: https://tyra.dk/bne-byvandringer/lig-og-lort-i-kattesundet.html

 

  • Det Lystige Vesterbro til den sorte Ørn

Vi begynder ved det forsvundne kvægtorv ”Trommesalen,” hvor slagterne mødtes og handlede og drak lidkøb på en af bydelens mange beværtninger. I skal se den berygtede dansesalon Valkyrien, hvor svende, soldater og tjenestefolk kunne danse deres sorger væk, når de endelig havde lidt fri fra datidens mange arbejdstimer. Omkring 1900 skiftede Valkyrien status og navn til Maria Bedesal, som var forløberen for Maria Kirken i Istedgade. Vi fortsætter hen til Thors Ølhalle fra 1861, der først fik sin storhedstid som dansesalonen Figaro fra 1871 og senere som Valencia. Inden vi slutter i den gamle apotekergård, skal I høre om Pjerrot og Pricerne på Vesterbros Morskabsteater.

 

Dato: Tirsdag den 23. maj 2023 kl. 17.00

Mødetid: kl. 16.50

Mødested: Vesterbrogade på hjørnet af Helgolandsgade

Læs mere: https://tyra.dk/bne-byvandringer/byvandring-vesterbro.html

 

  • Christianshavn: Brobisser, købmænd og skibsbyggere

I 2018 fejrede Christianshavn, at det var 400 år siden, at Christian den 4. grundlagde sin nye købmandsby lige overfor Københavns Slot. I Strandgade ses de smukke renæssancegårde stadig, da bydelen undgik Københavns store brande. Købmandsgårdene lå på lange, smalle matrikler, og foran husene kunne skibene  ligge til og losse og laste i de private havne. På turen skal I høre om Grønnegårds Havn, der er nævnt først gang i 1556 som vinterhavn for byens borgere, og om den skotske skibsbygmester David Balfour, der sad fængslet på Dragsholm Slot, fordi et skib sank på dets jomfrurejse. På turen skal vi ind og se et par baggårde med bygninger med og uden bindingsværk og sjove svalegange.

 

Dato: Tirsdag den 30. maj 2023 kl. 16.30.

Mødetid: Kl. 16.20 (Bemærk det tidlige mødetidspunkt)

Mødested: Strandgade 3 ved Henning Larsens portal

Læs mere: https://tyra.dk/bne-byvandringer/christianshavn.html

 

  • Istedgade overgir' sig aldrig! - Yverfrikadeller og offentlige fruentimmere

Omkring 1900 blev Istedgade slagternes gade, efter at kvægtorvet i 1879 var flyttet fra Trommesalen og ned til den nyopførte Brune Kødby. På turen fortæller Hanne om slagtere og stegekældre med lækre yverdelikatesser, og om de farverige artister, som boede på artisthotellerne, når de var på turne i København. I skal høre om Odinekspressen og Københavns første banegård fra 1847, som kunne brændes af, hvis der kom fjender. Om Christian den 4.s fæstningsanlæg, hvis voldgrav ikke duftede af roser, selv om den fik navnet Rosenåen, og om de frække damer på Balladevej, som først i 1906 endte i Istedgade. Endelig får I historien om folkestrejken under Anden Verdenskrig, hvor udtrykket ”Istedgade overgir´r aldrig” opstod.

 

Dato: Tirsdag den 6. juni 2023 kl. 17.00

Mødetid: Kl. 16.50

Mødested: Halmtorvet ved den grønne plads ud for Helgolandsgade

Læs mere: https://tyra.dk/bne-byvandringer/byvandringer-istedgade.html

 

  • Det var på Frederiksberg Landsteder, forlystelser, en ulykkelig kærlighedshistorie og en enkel løgnehistorie

En smuk tur i gaderne omkring og gennem Frederiksberg Allé, hvor vi blandt andet skal se nogle jugendbygninger. I skal høre om den forsvundne Solbjerg landsby, som nævnes i 1186 i pave Urbans brev til biskop Absalon. Om landstedet Sans Souci’s have, hvor et ungt par kom ulykkelig af dage, så Sixten Sparre og Elvira Madigan får hård konkurrence. Om forlystelserne og Georg Carstensens maurisk inspirerede Tivoli ved navn Alhambra, der kun eksisterede i 12 år, og hvor nærmest intet lykkedes, fordi det altid regnede til de store arrangementer. Og om digteren Holger Drachmann og den unge sangerinde Edith, som gav sangerindepavillionerne en renæssance fra 1887. Mon I gætte løgnehistorien?

 

Dato: Tirsdag den 13. juni kl. 17.00

Mødetid: Kl. 16.50

Mødested: Frederiksberg Allé, hjørnet af Madvigs Allé lige over for metroen

Læs mere: https://tyra.dk/bne-byvandringer/byvandring-frederiksberg.html

 

  • Nyhavn. En kongelig ankomst og et forsvundet hoved

Nyhavn blev gravet mellem 1672-73 som en kanal med købmandshuse på den ene side og Charlottenborg og skibsværftet på Bremerholm på den anden side. Frem til begyndelsen af 1800-tallet "blomstrede" Nyhavn under den florissante handelsperiode. Herefter ændrede kvarteret sig til en havneplads med værtshuse, logihuse, hoteller og frække damer, der var kendt af sømænd i alle verdensdele.

Vi går først gennem skyggesiden til Nyhavnsbroen og herefter tilbage gennem Nyhavns solside til Lille Strandstræde. Undervejs skal I høre historier om rovmordet på gnieren Tønder, hvis morders hoved på mystisk vis  forsvandt fra sin grav for senere at dukke op et nyt sted. Om guldmageren, som ikke kunne lave bly om til guld og endte i retten af samme grund. Og om kongedatteren Leonora Christines ankomst til København i 1663, efter at hun var blevet kidnappet i Dover.

 

Dato: Tirsdag den 29. august kl. 17.00

Mødetid: Kl. 16.50

Mødested: Foran Nyhavnskanalen ved siden af nedgangen til kanalbådene.

Læs mere: https://tyra.dk/bne-byvandringer/byvandring-i-nyhavn.html


Mysteriet om: Den forsvundne biskop

Et historisk oplevelsesspil og en eventyrlig tidsdetektivtur i København, som giver dig ny viden om Københavns historie.

 

Rejs tilbage i tiden sammen med familie, venner og kolleger til Absalons København i 1170 og løs mysteriet om, hvem der stjal biskop Absalons magiske skakbrik. Tidsdetektivturen foregår udendørs i området mellem Rådhuspladsen og Højbro Plads, og I bestemmer selv, hvornår I vil løse gåden og spille spillet, da turen kan laves 365 dage om året.

 

På turen bevæger I jer gennem middelalderbyen, hvor I skal ”tale” med seks mistænkte og løse en række opgaver. I må selvfølgelig google alle spørgsmålene, hvis I er i tvivl om noget.

 

Når I har løst en opgave, skal I huske at skrive svarene på side 29 i bogen. Her er der et bogstav pr. svar. Alternativt kan I tage et stykke papir med og skrive svarene der, så oplevelsesturen kan bruges igen og igen.

 

Når I er nået til det sidste stop på tidsdetektivturen, skal I sætte jer ned og finde ud af, hvem der stjal Absalons magiske skakbrik, så han kan få den tilbage.

 

Læs mere om Tidsdetektivspillet: https://tyra.dk/tidsdetektivspil.html

 

Det praktiske:

  • Start: Rådhuspladsen i området ud for Vestergade. Find et sted at stå og åben hæftet med spillet. Nu er tidsdetektivturen i gang
  • Slutsted: Højbro Plads
  • I kan være 1-4 personer pr. hold pr. oplevelsestur. Hvis I er flere, skal I købe flere oplevelsesture. Det hold, der løser mysteriet først, har vundet.
  • Alder: + 8 år til +150 år
  • Tidsdetektivturen henvender sig til børn og voksne og er på dansk.
  • Turens længde: ca. 1,5 km.
  • Varighed: ca. 1,5 - 2 timer.

 

Vælg mellem:

  • Detektivspillet "Den forsvundne biskop" i digital udgave
    SPOTpris 199 kr. Normalpris 299 kr. Spar 33 %

 

  • Detektivspillet "Den forsvundne biskop" som hæfte - inkl. fragt
    SPOTpris 235 kr. Normalpris 333 kr. Spar 29 %

 

Værdibeviset til oplevelsesspillet kan bruges alle ugens dage og 365 dage om året.


Mere om Københavns historie af Hanne Fabricius

Du kan læse mere om Københavns historie i Hanne Fabricius' bøger - eller prøve hendes spil:

  • Københavns forunderlige historie. Liv, lyst og lort fra oldtid til nutid. Turbine 2021.
  • Gader og mennesker i middelalderens og renæssancens København. Bind 1 og 2
  • Tidsdetektiverne: Øgledronningens forbandelse & Soltemplets hemmelighed.
    Hannes Fabricius' historiske fantasybørnebøger.
  • Istedgade. Porten til Vesterbro. Forlaget Tyra 2014.
  • Den forsvundne biskop. Et nyt oplevelsesspil, hvor man som tidsdetektiv rejser tilbage i tiden og løser gåder og mysterier i Absalons København – Kan tilkøbes i købsdelen.

Du køber dit SPOTdeal-værdibevis og vælger den ønskede dato i betalingsdelen. Bemærk at du kun skal vælge en dato pr. deltagerbevis. Ved køb af flere beviser skal du sørge for, at du har købt til samme dato.

 

Værdibeviset fremsendes til den opgivne e-mailadresse umiddelbart efter køb. Tjek dit spamfilter, hvis du ikke modtager det.

 

Udebliver du, eller kommer du for sent til byvandringen, anses værdibeviset som indløst, kom derfor gerne i god tid. Melder du selv afbud refunderes billetten ikke, men du er velkommen til at overdrage den til en anden. 

 

Mødested og tid: Se den enkelte byvandring i dealen. 

 

Hver dato kræver et min. antal deltagere på 25 personer.

 

Hvis en byvandring ikke bliver til noget pga. manglende deltagere, bliver I selvfølgelig kontaktet i tide.

 

Byvandringerne bliver ikke aflyst pga. regn, sne eller blæst. Klæd jer godt på og tag en paraply under armen. Byvandringerne aflyses kun i tilfælde af orkan, tsunami eller fjendtlig invasion fra rummet.

 

Vigtigt: Tjek altid for eventuelle ændringer på www.tyra.dk under de enkelte byvandringer.

 

Cykler, heste, skateboards m.m. kan ikke medbringes på byvandringen. Hvis I vil have jeres hund med, så skriv forinden, da for mange hunde ødelægger turen for de andre deltagere, som også har købt billetter. Hunde skal holdes i kort snor, så deltagerne ikke falder over hundesnore og hunde.

 

Kørestole, barnevogne og klapvogne er velkomne, men skriv forinden, da der kun kan være få med per tur.

 

Værdibeviset kan indløses på den købte dato og byvandring fra den 24. april 2023 til og med den 29. august 2023.

Én unik kode gælder for én valgfri byvandring på 5-6 kvarter for 1 person.

 

Vælg mellem følgende byvandringer:

 

  • Fra den franske koks latrin i Pilestræde til Sankt Gertrud på Kultorvet

Dato: Mandag den 24. april 2023 kl. 17.00

Mødetid: kl. 16.50

Mødested: Østergade/Pilestræde hjørnet af Strøget ved Illum.

 

  • Lig og lort i Kattesundet

Dato: Tirsdag den 2. maj 2023 kl. 17.00

Mødetid: kl. 16.50

Mødested: Rådhuspladsen: på trappen lige foran Københavns Rådhus.

 

  • Det Lystige Vesterbro til den sorte Ørn

Dato: Tirsdag den 23. maj 2023 kl. 17.00

Mødetid: kl. 16.50

Mødested: Vesterbrogade på hjørnet af Helgolandsgade

 

  • Christianshavn: Brobisser, købmænd og skibsbyggere

Dato: Tirsdag den 30. maj 2023 kl. 16.30.

Mødetid: kl. 16.20 (Bemærk det tidlige mødetidspunkt)

Mødested: Strandgade 3 ved Henning Larsens portal

 

  • Istedgade overgir' sig aldrig! - Yverfrikadeller og offentlige fruentimmere

Dato: Tirsdag den 6. juni 2023 kl. 17.00

Mødetid: kl. 16.50

Mødested: Halmtorvet ved den grønne plads ud for Helgolandsgade

 

  • Det var på Frederiksberg: Landsteder, forlystelser, en ulykkelig kærlighedshistorie og en enkel løgnehistorie

Dato: Tirsdag den 13. juni kl. 17.00

Mødetid: kl. 16.50

Mødested: Frederiksberg Allé, hjørnet af Madvigs Allé lige over for metroen

 

  • Nyhavn. En kongelig ankomst og et forsvundet hoved

Dato: Tirsdag den 29. august kl. 17.00

Mødetid: kl. 16.50

Mødested: Foran Nyhavnskanalen ved siden af nedgangen til kanalbådene.

 

Vi gør opmærksom på, at SPOTdeal udelukkende er formidler af dette tilbud. Alle spørgsmål vedrørende tilbuddet rettes til Hanne Fabricius

    Vi henviser i øvrigt til vores generelle vilkår og betingelser, som du finder på spotdeal.dk/Vilkaar.

    Hanne Fabricius

    København
    CVR: 27847463
    Hjemmeside |

    Sidste chance: 20. marts 2023 kl. 23:59

    Valgfri byvandring med Hanne Fabricius