Hurtigruten langs Norges kyst

Sidste chance!

Hurtigruten refereres ofte til som verdens smukkeste sørejse, og på denne rejse følger I den ikoniske rute fra nord mod syd. Rejsen starter således 500 km nord for polarcirklen i Kirkenes og går sydpå mod Bergen gennem bl.a. Vesterålen og Lofoten.

 • Det får du
 • Sådan køber du
 • Vilkår
 • Aftalepartner

Tag med Hurtigruten fra nord mod syd, og oplev de magiske vidundere langs Norges kyst. Undervejs passerer I intet mindre end 34 havne og oplever spektakulære fjelde, historiske byer samt fortryllende fjorde såsom den smalle Trollfjord. I starter i lysets land, hvor der er mulighed for at opleve midnatssolen, inden I krydser den usynlige grænse ved Polarcirklen.

 

Ligesom landskaberne vil der også være stor variation i seværdigheder, dufte og lyde, som til sammen vil gøre rejsen helt uforglemmelig.

 

Særligt for denne rejse:

 

 • Oplev verdens smukkeste sørejse med helpension
 • Anløb ved både Bergen, Lofoten, Tromsø, Trondheim og meget mere
 • Inkl. både helpension, fly og 1 overnatning i Kirkenes

Rejsen inkluderer:

 

 • Fly fra København til Kirkenes (via Oslo)
 • Fly fra Bergen til København
 • 23 kg indtjekket bagage og 8 kg håndbagage
 • 1 overnatning i dobbeltværelse på Thon Hotel Kirkenes med morgenmad 
 • 5 overnatninger i polar indvendig kahyt
 • Helpension ombord

 

OBS: For hver afgang betales en grundpris direkte til Sweetdeal. Denne gælder for en uspecificeret polar indvendig kahyt. Ønsker I at opgradere til en anden kahytstype, vælger I den ønskede kahyt i købsprocessen, og så betaler I et tillæg direkte til Ruby Rejser.

 

 

Vælg mellem følgende rejseperioder og kahytstyper:

 

 

 

Den 2. juni – 8. juni 2024 (MS Polarlys):

Uspecificeret polar indvendig kahyt: SPOTpris 10.498 kr.

 

Opgraderingsmuligheder:

 • Uspecificeret polar udvendig kahyt: + 2.250 kr. 
 • Uspecificeret Artic superior udvendig kahyt: + 4.600 kr. 

 

 

 

Den 16. juni – 22. juni 2024 (MS Nordnorge):

Uspecificeret polar indvendig kahyt: SPOTpris 10.998 kr.

 

Opgraderingsmuligheder:

 • Uspecificeret polar udvendig kahyt: + 2.400 kr. 
 • Uspecificeret Artic superior udvendig kahyt: + 4.900 kr. 

 

 

 

UDSOLGT: Den 27. juni – 3. juli 2024 (MS Nordnorge):

Uspecificeret polar indvendig kahyt: SPOTpris 11.998 kr.

 

Opgraderingsmuligheder:

 • Uspecificeret polar udvendig kahyt: + 2.500 kr. 
 • Uspecificeret Artic superior udvendig kahyt: + 5.050 kr. 

 

 

Prisen er pr. person ved 2 personer pr. kahyt.

 

 

Tillæg og tilkøb

Aftales og afregnes direkte med Ruby Rejser.

 

 • Transfer fra Kirkenes lufthavn til Thon Hotel Kirkenes: 160 kr. pr. person
 • Transfer fra Thon Hotel Kirkenes til skibet: 90 kr. pr. person
 • Transfer fra skibet til Bergen lufthavn: 180 kr. pr. person
 • Enkeltværelsestillæg: Kun på forespørgel hos Ruby Rejser
 • Tilkøb af udflugter: Se https://ruby-rejser.dk/udflugter-sydgaende

 

Se fly- og sejltider længere nede.


Dagsprogram

OBS: Bemærk at nedenstående er en 6-dages rejse, men at der på oversigten står 7-12 i parentes, fordi rejsen fra Kirkenes til Bergen er sidste del af en rundrejse. Dagene vil også afspejle sig i koderne for udflugterne.

 

Dag 1 (7): Rejsens start i Kirkenes

Kirkenes ligger kun få kilometer fra den Russiske grænse og de samiske lokalsamfund i det nordlige Skandinavien. Kirkenes er kendt som hovedstaden i Barentsregionen og porten mod øst. Sommeren er fantastisk i Kirkenes med op til 30 varmegrader, og den lokale befolkning snakker norsk, samisk, finsk og russisk, som også genspejler kulturen i Lapland.

 

Dag 2 (8): Hammerfest og Tromsø

I dag besøger I to byer, der er på listen over verdens 10 nordligste byer: Honningsvåg og Hammerfest. Start eksempelvis jeres dag med en morgenmad i Nordkapp-hallen ude på Nordkap-klippen.

 

Senere på dagen er der et ophold i byen Hammerfest, der blev grundlagt i 1789. Det er traditionelt Hammerfest, der har haft titlen som verdens nordligste by på fastlandet, og som var Norges første by med elektrisk gadebelysning.

 

Hvis I rejser i maj eller start juni, kan I desuden glæde jer til et stop i Lyngenfjorden, der er kendt for sine fjordrejer.

 

Rejsen fortsætter til den arktiske hovedstad Tromsø, der også kaldes Nordens Paris. Deltag f.eks. i en helt speciel musikalsk oplevelse med en midnatskoncert i Ishavskatedralen (tilkøb).

 

Dag 3 (9): Vesterålen og Lofoten

Denne dag er for mange et højdepunkt på rejsen, når I sejler i ø-riget Vesterålen til smukke Lofoten. Om morgenen ankommer I til Harstad, hvor I kan tage med på en Hurtigruten-klassiker “En smag af Vesterålen”. I besøger Trondenes middelalderkirke og lærer om historien og naturen.

 

Fra skibet kan I også se Trondenes kirke, mens I sejler mod Risøyrenna. Hurtigruten sejler gennem et imponerende netværk af holme og øer, inden turen går til et af de mange højdepunkter: Trollfjorden. Hvis forholdene tillader det så sejler I ind til den imponerende og storslåede, men smalle, Trollfjorden, hvor I også har mulighed for at se de store havørne (tilkøb).

 

Dag 4 (10): Polarcirkelen og “De Syv Søstre”

Hurtigruten sejler i dag langs den flotte Helgelandskyst, som består af et utal af holme, frodige landbrugsområder og stejle klippevægge, der er værd at stå tidligt op for at opleve. Det er den sidste dag på turen nord for polarcirklen, og Hurtigruten forlader det arktiske område for denne gang. Det fejres med en ceremoni på dækket for dem, der er interesserede. I sejler forbi de unikke fjeldformationer såsom “De syv søstre” og “Torghatten”, hvor der medfølger en saga om fjeldene. Hurtigruten sejler også  tæt på øgruppen Vega, der er på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvssteder, inden skibet ankommer til Sandnessjøen.

 

Dag 5 (11): Trondheim og Kristiansund

Hurtigruten lægger til kaj i Trondheim, så I har endnu en mulighed til at opleve den dejlige by til fods eller tage med på en af udflugterne. Det tager ca. 20 minutter at gå ind til byen. Besøg f.eks. Nidarosdomen, hvor tre dronninger og syv konger er blevet kronet, og som er Skandinaviens største middelalderbygning.

I sejler ud af Trondheimsfjorden, der er 170 km lang og op til 25 km bred. Langs kysten ser I , hvor vigtigt fiskeri har været og fortsat er for de norske kystsamfund. 

 

Hurtigruten sejler videre til Kristiansund, som ligger ved den spektakulære Atlanterhavsvej, og som regnes som Norges hovedstad for tørret torsk: klippfisk. Kristiansund er den vigtigste norske eksporthavn for tørfisk.

 

Dag 6 (12): Bergen

Sidste dag på rejsen. Den imponerende klassiske rundrejse med Hurtigruten langs Norges kyst afsluttes, når skibet lægger til kaj i Bergen. 


Skibene

 

MS Polarlys

I 1912 sejlede det første skib i Hurtigrutens flåde under navnet MS Polarlys. Denne flotte dame er den tredje i rækken af skibe til at bære det smukke navn MS Polarlys, der er en fællesbetegnelse for fænomenerne nordlys og sydlys.

 

MS Polarlys blev totalrenoveret i 2016, og det har nu et moderne og arktisk-inspireret interiør, der er præget af et skandinavisk design med meget træ og lette møbler.
Skibet tilbyder en bred vifte af faciliteter til deres gæster, som de kan fornøje sig med under opholdet, og af disse tæller blandt andet tre restauranter, et Multe-bageri, en isbar, en sauna og et fitnessrum. På dækket kan man nyde den betagende udsigt fra to varme boblebade, og derudover kan man forkæle sig selv med en dejlig, traditionel drink i skibets bar, der befinder sig forrest. Slutteligt har skibet et stort receptionsområde med konferencelokale og butik.

 

MS Polarlys har sit eget Coastal Experience Team ombord, og skibet fungerer således som et sejlende universitet. Her bliver holdt interessante foredrag samt præsentationer og aktiviteter både indendørs og ude på soldækket, som gør rejserne både spændende og lærerige. På dækket kan man også deltage i arrangementer for at lære noget om den natur, kultur og fænomener, som man vil opleve langs Norges smukke kyst. Desuden introducerer teamet det enestående friluftsliv til gæsterne, der vil blive opfordret til at deltage i vandreture og andre aktiviteter i løbet af rejsen.

 

MS Nordnorge

Dette skib er, som navnet antyder, opkaldt efter det nordlige Norge, og det er det fjerde skib i serien, da tre andre skibe har båret det smukke navn tidligere. Det blev totalrenoveret i 2016, og står nu klar med en moderne og charmerende indretning inspireret af den vilde, nordnorske natur, og det har således nu et moderne og arktisk-inspireret interiør.

 

Skibet tilbyder forskellige faciliteter, og ombord er der blandt andet tre restauranter, et Multe-bageri, isbar, sauna og fitness, som gæsterne kan fornøje sig med under deres ophold. Desuden er der to boblebade på dækket, som man kan benytte mens man nyder den helt fantastiske udsigt. Der er også en hyggelig bar forrest på skibet, hvor man kan forkæle sig selv med en dejlig, traditionel drink, og slutteligt har skibet et stort receptionsområde med tourguide, konferencelokale og butik.

 

MS Nordnorge har sit eget Coastal Experience Team ombord, og det fungerer som et sejlende universitet. Her bliver holdt interessante foredrag, præsentationer og aktiviteter både indendørs og på soldækket, som gør rejserne både spændende og lærerige. Man kan desuden deltage i arrangementer for at lære noget om den natur, kultur og fænomener, som man oplever langs kysten.

 

Kahytterne

 

Uspecificeret polar indvendig kahyt

Er med enkeltsenge, hvor den ene kan laves om til en sofa (nogle med køjesenge). Ligger på de midterste/nederste dæk. Der er intet vindue. Vælg denne kahytstype, hvis I kun tænker at benytte kahytten, når I skal sove. Kahytsnummer og placering tildeles ombord.

 

Uspecificeret polar udvendig kahyt

Er med enkeltsenge, hvor den ene kan laves om til en sofa (nogle med køjesenge). Ligger på de midterste/nederste dæk. Der er vindue/koøje, men der kan være begrænset/ingen udsigt. Vælg denne kahytstype, hvis I kun tænker at benytte kahytten, når I skal sove. Kahytsnummer og placering tildeles ombord.

 

Uspecificeret Artic superior udvendig kahyt

Er med enkeltsenge, hvor den ene kan laves om til en sofa (nogle med køjesenge). Der er vindue med godt udkig på de fleste skibe. Vælg denne kahytstype, hvis I ønsker godt udkig og måske tænker at opholde jer i kahytten. Kahytsnummer og placering tildeles ombord.


Fly- og sejltider

 

   

  Den 2. juni – 8. juni 2024:

   Udrejse den 2. juni 2024:

   • Afgang fra København lufthavn kl. 15.25
    Ankomst i Oslo Lufthavn kl. 16.35
   • Afgang fra Oslo lufthavn kl. 18.25
    Ankomst i Kirkenes lufthavn kl. 20.30

    

   Hurtigruten den 3. juni 2024:

   • Afgang med skibet MS Polarlys kl. 12.30

    

   Hjemrejse den 8. juni 2024:

   • Ankomst med skib kl. 14:45
   • Afgang fra Bergen lufthavn kl. 18:55
   • Ankomst Københavns lufthavn kl. 20:15

    

     

    Den 16. juni – 22. juni 2024:

    Udrejse den 16. juni 2024:

    • Afgang fra København lufthavn kl. 15.25
     Ankomst i Oslo Lufthavn kl. 16.35
    • Afgang fra Oslo lufthavn kl. 18.25
     Ankomst i Kirkenes lufthavn kl. 20.30

     

    Hurtigruten den 17. juni 2024:

    • Afgang med skibet MS Nordnorge kl. 12.30

     

    Hjemrejse den 22. juni 2024:

    • Ankomst med skib kl. 14:45
    • Afgang fra Bergen lufthavn kl. 18:55
    • Ankomst Københavns lufthavn kl. 20:15

     

     

    Den 27. juni – 3. juli 2024:

    Udrejse den 27. juni 2024:

    • Afgang fra København lufthavn kl. 15.25
     Ankomst i Oslo Lufthavn kl. 16.35
    • Afgang fra Oslo lufthavn kl. 18.25
     Ankomst i Kirkenes lufthavn kl. 20.30

     

    Hurtigruten den 28. juni 2024:

    • Afgang med skibet MS Nordnorge kl. 12.30

     

    Hjemrejse den 3. juli 2024:

    • Ankomst med skib kl. 14:45
    • Afgang fra Bergen lufthavn kl. 18:55
    • Ankomst Københavns lufthavn kl. 20:15

     

    Der tages forbehold for ændringer.


    Om Ruby Rejser

    Ruby Rejser har i over et halvt århundrede været synonym med kvalitetsrejser, der appellerer til eventyrlystne og kultursøgende gæster. Fra deres base i Aarhus har de specialiseret sig i at skabe uforglemmelige rejseoplevelser, der spænder bredt, og som taler til enhver smag: Fra magiske nordlysrejser, hvor himlens farvespil tager pusten fra en, til idylliske cykelkrydstogter, hvor man kan opleve Europas skjulte perler fra en unik vinkel. 

     

    Hos Ruby Rejser er kvalitet, service og fællesskab i centrum. Rejsebureauet er drevet af en dyb tro på, at rejser beriger livet og bringer mennesker tættere sammen, og de sætter en ære i at levere velorganiserede og indholdsfulde rejser, hvor alt fra det første informationsmøde til hjemkomsten er nøje planlagt for at sikre en bekymringsfri og mindeværdig oplevelse. 

     

    Ruby Rejser er medlem af Rejsegarantifonden nr. 0206.


    Tryghed på rejsen

    Alle rejsebureauer, vi samarbejder med, er medlem af Rejsegarantifonden og følger derfor Udenrigsministeriets vejledninger. Dette betyder, at hvis Udenrigsministeriet ændrer deres risikovurdering og fraråder rejser til dit rejsemål, efter du har købt rejsen, så kan rejsen ombookes eller annulleres.

    Når du har modtaget værdibeviset, indløser du det inden for 24 timer ved at sende en mail ruby@ruby-rejser.dk. Du skal da oplyse følgende: 

    • Hvor du har købt tilbuddet, ordre-ID og den unikke kode fra værdibeviset
    • Fulde navn som i pas
    • Fødselsdato
    • Adresse og telefonnummer

     

    Vi gør opmærksom på, at købet er bindende, og at der ikke er mulighed for at annullere rejsen.

     

    OBS: For hver afgang betales en grundpris direkte til SPOTdeal. Denne gælder for en uspecificeret polar indvendig kahyt. Ønsker I at opgradere til en anden kahytstype, vælger I den ønskede kahyt i købsprocessen, og så betaler I et tillæg direkte til Ruby Rejser.

     

    Ring gerne til Ruby Rejser vedr. spørgsmål i forbindelse med dit køb.

    Én unik kode gælder for 1 person.

     

    Rejsen inkluderer:

    • Fly fra København til Kirkenes (via Oslo)
    • Fly fra Bergen til København
    • 23 kg indtjekket bagage og 8 kg håndbagage
    • 1 overnatning i dobbeltværelse på Thon Hotel Kirkenes med morgenmad 
    • 5 overnatninger i polar indvendig kahyt
    • Helpension ombord

     

    Prisen er pr. person ved 2 personer pr. kahyt.

     

    Tillæg og tilkøb

    Aftales og afregnes direkte med Ruby Rejser.

    • Transfer fra Kirkenes lufthavn til Thon Hotel Kirkenes: 160 kr. pr. person
    • Transfer fra Thon Hotel Kirkenes til skibet: 90 kr. pr. person
    • Transfer fra skibet til Bergen lufthavn: 180 kr. pr. person
    • Enkeltværelsestillæg: Kun på forespørgel hos Ruby Rejser
    • Tilkøb af udflugter: Se https://ruby-rejser.dk/udflugter-sydgaende

     

    Der tages forbehold for ændringer i fly- og sejltider.

     

    Købet kan ikke fortrydes.

     

    Vi gør opmærksom på, at SPOTdeal udelukkende er formidler af dette tilbud. Alle spørgsmål vedrørende tilbuddet rettes til Ruby Rejser.

     

    Det er Ruby Rejsers almindelige betingelser, som gælder. Du finder deres rejsebetingelser på https://ruby-rejser.dk/rejsebetingelser.

     

    Ruby Rejser er medlem af Rejsegarantifonden nr. 0206.

     

    Vi henviser i øvrigt til vores generelle vilkår og betingelser, som du finder på spotdeal.dk/Vilkaar.

    Ruby Rejser

    Europaplads 16, 1 sal, 8000 Århus C
    Tlf.: 86 15 35 99 | CVR: 18422298 | ruby@ruby-rejser.dk | Hjemmeside |

    Sidste chance: 26. april 2024 kl. 23:59

    Hurtigruten langs Norges kyst