Spændende byvandringer med Hanne Fabricius

Sidste chance!

Gå med på to spændende byvandringer i Istedgade sammen med forfatter Hanne Fabricius, som har skrevet en bog om Istedgades historie.

 • Det får du
 • Sådan køber du
 • Vilkår
 • Aftalepartner

Tag med på en eller to spændende og sjove byvandringer sammen med forfatteren Hanne Fabricius, der fortæller farverigt og levende om Istedgades historier fra 1858 og frem til i dag. Hanne Fabricius har skrevet den meget roste bog "Istedgade. Porten til Vesterbro".

 

Vælg mellem to forskellige byvandringer. Eller snup dem begge to: Istedgade overgi´r sig aldrig og Pest, papegøjer og lopper i Istedgade.

 

De to byvandringer er uafhængige af hinanden, og indledes derfor begge med en kort introduktion til Vesterbros historie. Ønsker I et sammenhængende forløb, skal I starte med Istedgade overgi´r sig aldrig og herefter gå videre på Pest, papegøjer og lopper i Istedgade.


Det får du:

 • Byvandring efter eget valg

 

SPOTpris 130 kr. Normalpris 180 kr. Spar 27 %

 

Vælg mellem:

 • Istedgade overgi´r sig aldrig: Yverfrikadeller og offentlige fruentimmere:
  • Tirsdag den 24. maj kl. 17.00 
  • Onsdag den 8. juni kl. 17.00
 • Pest, papegøjer og lopper i Istedgade:
  • Mandag den 30. maj kl. 17.00 
  • Tirsdag den 28. juni kl. 17.00 

 

Du vælger byvandring og dato i købsprocessen. 

 

Du kan læse mere om byvandringerne på https://tyra.dk/bne-byvandringer/byvandringer-istedgade.html, hvor du også kan se datoer, mødetid, mødesteder, og om der er ledige pladser.


Istedgade overgi´r sig aldrig: Yverfrikadeller og offentlige fruentimmere

 

I mødes på hjørnet af Halmtorvet og Colbjørnsensgade, hvor I  nærmest står og sopper i den gamle strandlinje. Langs med Kalvebod Strand tøffede Københavns første lokomotiv, Odinekspressen, fra 1847-1864 frem og tilbage på sine ture til Roskilde og senere videre ud på Sjælland.

 

I går bag om Halmtorvet og hen i Istedgade, hvor I skal se husene med de store herskabslejligheder, hvoraf mange endte som artistpensionater og -hoteller. Her boede de farverige gøglere, artister, musikere og cirkusfolk fra hele verden, når de var på turné i det københavnske forlystelsesliv.

 

På Maria Kirkeplads får I fortællingen om fru Larsens stegekælder, hvor hun stegte æbleskiver i gul hesteflomme sammen med sine berømte frikadeller, som var lavet af... Bare vent, det skal Hanne nok fortælle jer. Og I skal se Oktoberstiftelsen, hvor prostitutionen med de offentlige fruentimmere for første gang slog sig ned i Istedgade i 1906.

 

Derudover skal I også høre om slagternes og garvernes affaldsrende med det blomstrende navn Den stinkende Rosenå, der absolut IKKE duftede af roser. Om Christian den 4.s befæstning på Vesterbro og om Folkestrejken i 1944, hvorfra udtrykket Istedgade overgi´r sig aldrig stammer.

 

Turen slutter i Istedgade ved den berygtede Knudsgade (Eskildsgade), hvor bydelens offentlige fruentimmere og alfonser huserede, indtil de i 1906 flyttede om i Istedgade - og blev der. Måske var det faktisk her, at udtrykket "missionærstillingen" opstod.

 

Mødested for Istedgade overgi´r sig aldrig: Yverfrikadeller og offentlige fruentimmere

 

Hjørnet af Halmtorvet og Colbjørnsensgade.

 

Kom helst 10 minutter før, da byvandringen starter præcist kl. 17. Byvandringen tager ca. 5-6 kvarter.

 

Pest, papegøjer og lopper i Istedgade

 

I mødes på hjørnet af Istedgade og den palæagtige Skydebanegade med de sjove stikgader. I går rundt om Skydebanegade og tilbage gennem porten til Skydebanehaven, der er en af Vesterbros små oaser. Her får I bl.a. historien om de fornemme kongelige skydebrødre, der var ophavsmænd til udtrykket "at have skudt papegøjen", og som prøvede at stoppe Istedgades forløb med store plankeværker.

 

I fortsætter ud i Matthæusgade, hvor I skal høre om en af Vesterbros barske banditter, og hvordan man uden dårlig samvittighed rullede hinanden.

 

Tilbage mod Istedgade stopper I ved det sted, hvor Istedgades gamle biograf Loppen lå. Her får I historierne om dansesalonen Tunesia Bar, der desværre måtte give op på grund af de nye café latte-tider, om panserbassernes barske facon, og om det hedengangne værtshus Café Jernstangen, hvor revyskuespillerinden Liva Weel voksede op på anden sal.

 

Længere henne ad Istedgade får I den ulækre historie om Saxogadebanditternes nytårsløjer i år 1900, der efterlod Vesterbro med en slem stank af noget unævneligt sort og klistret. (Der kommer en advarsel til de sarte maver, inden historien fortælles.)

 

Turen slutter på hjørnet af Valdemarsgade og Istedgade, hvor I skal høre om pesthuset, der endte som dansesalon, og om opfinderen Ellehammer, som lavede flyvemaskiner, motorcykler, biler m.m. i sit mekaniske værksted i en baggård i Istedgade.

 

Mødested for Pest, papegøjer og lopper i Istedgade:

 

Hjørnet af Istedgade og Skydebanegade.

 

Kom helst 10 minutter før, da byvandringen starter præcist kl. 17, og vi venter ikke på nogle. Byvandringen tager ca. 5-6 kvarter

 


Mere om Istedgades historie af Hanne Fabricius

Hanne Fabricius' bog ”Istedgade. Porten til Vesterbro” kan købes i boghandlen, men den kan også bestilles direkte hos Hanne Fabricius og medbringes på byvandringen for 250 kr.

 

Læs mere på www.tyra.dk og www.tidsdetektiverne.dk.

Du køber dit SPOTdeal-værdibevis til den ønskede dato. 

 

Værdibeviset fremsendes til den opgivne e-mailadresse umiddelbart efter køb. Tjek dit spamfilter, hvis du ikke modtager det.

 

Udebliver du, eller kommer du for sent til byvandringen, anses værdibeviset som indløst. 

 

Mødested og tid:

 • Istedgade overgi´r sig aldrig: Hjørnet af Halmtorvet og Colbjørnsensgade
 • Pest, papegøjer og lopper Istedgade: Hjørnet af Istedgade og Skydebanegade

 

Hver dato kræver et min. antal deltagere på 25 personer.

 

Der er et begrænset antal pladser til rådighed pr. dato. Tjek for ledige pladser på Hanne Fabricius' hjemmeside.

 

Hvis en byvandring ikke bliver til noget pga. manglende deltagere, bliver I selvfølgelig kontaktet i tide.

 

Byvandringerne bliver ikke aflyst pga. regn, sne eller blæst. Klæd jer godt på og tag en paraply under armen. Byvandringerne aflyses kun i tilfælde af orkan, tsunami eller fjendtlig invasion fra rummet.

 

Vigtigt: Tjek altid for eventuelle ændringer på www.tyra.dk.

 

Cykler, heste, skateboards m.m. kan ikke medbringes på byvandringen. Hvis I vil have jeres hund med, så skriv forinden, da for mange hunde ødelægger turen for de andre deltagere, som også har købt billetter. Hunde skal holdes i kort snor, så deltagerne ikke falder over hundesnore og hunde.

 

Kørestole, barnevogne og klapvogne er velkomne, men skriv forinden, da der kun kan være få med per tur.

 

Værdibeviset kan indløses fra den 24. maj 2022 til og med den 28. juni 2022.

Én unik kode gælder for én valgfri byvandring på 5-6 kvarter for 1 person.

 

Vi gør opmærksom på, at SPOTdeal udelukkende er formidler af dette tilbud. Alle spørgsmål vedrørende tilbuddet rettes til Hanne Fabricius.

 

Købet kan ikke fortrydes

Vi henviser i øvrigt til vores generelle vilkår og betingelser, som du finder på spotdeal.dk/Vilkaar.

Hanne Fabricius

København
CVR: 27847463
Hjemmeside |

Sidste chance: 08. maj 2022 kl. 23:59

Valgfri byvandring med Hanne Fabricius