Byvandring med Hanne Fabricius

Sidste chance!

Tag med på en spændende, sjov og lidt uhyggelig tidsrejse i Ruinerne under Christiansborg sammen med forfatter og arkæolog Hanne Fabricius kendt fra DR-Ks Historiequizzen. Rigtig god fornøjelse!

 • Det får du
 • Sådan køber du
 • Vilkår
 • Aftalepartner

Når vinterkulden lægger sin tunge, mørke dyne over de københavnske gader, er det for koldt og vådt til at gå på byvandringer. Men så kan I tage med på en spændende tidsrejse nedenunder Slotsholmen og rejse med Hanne tilbage til middelalderens og renæssancens gamle borganlæg. Altså hvis I tør....

I dybet under Christiansborgs Slot ligger ruinerne af Absalons Borg og Københavns Slot. Hernede kaster fortiden sine lange, tunge og mørke skygger. Måske mærker i det kølige pust fra en hvileløs sjæl, der aldrig slap ud i tide fra et af fangehullerne i Blåtårn. Eller måske er I så heldige at støde ind i biskop Absalon eller Leonora Christina, som efter sigende stadig vandrer rundt i de blafrende lysskær.

I mødes med Hanne Fabricius nede i indgangen til Ruinerne. Ruinerne ligger inde i den borggård, som vender ud mod Ridebanen, derfor skal I gå igennem den store kongeport fra Slotspladsen.

På turen gennem de ca. 3000 m2 borgruiner fra Absalons Borg og Københavns Slot fortæller Hanne levende om, hvad I ser. Gennem middelalderen skulle borgene beskytte den blomstrende handelsby København mod fjendtlige angreb, som ofte kom fra Hansestæderne.

Fra 1167 blev Absalons Borg opført, og da den i 1368 var ca. 200 år gammel, blev København angrebet af det tyske Hanseforbund. De brændte byen af og afsluttede angrebet med at rive Absalons Borg ned. Oven på ruinen af Absalons Borg blev Københavns Slot opført, og med sine om- og tilbygninger stod slottet frem til 1731, hvor det blev revet ned og erstattet af det første Christiansborg Slot.

I middelalderen fungerede en borg som et helt lille samfund, der skulle kunne overleve en længere tids belejring. Derfor var det blandt andet vigtigt at have gode brønde, forrådskamre m.m. I ruinerne fra Absalons Borg ses stadig rester af økonomibygningerne (bagers, bryggers og stegers), og tre brønde. Vi stopper ved afløbet fra en "hemmelighed" og forestiller os duften fra den. Ser Bagertårnet, som til slut i 1500-tallet også fungerede som krudttårn, og ser nogle fornemme granitsøjler fra borgens fornemme bygninger som palatiet eller kapellet.

Vi stopper ved ruinen af det berygtede fængsel Blåtårn fra København Slot. Her skal I høre om de uhyggelige, mørke og fugtige fangehuller med navne som Troldhullet og Den mørke Kirke, hvor politiske fanger og andre kriminelle ofte sad indespærret i mange år - og selvfølgelig om kongedatteren Leonora Christina.Du får: 

1 x byvandring 1½ time med Hanne Fabricius 

SPOTpris: 125 kr. Normalpris: 225 kr. Spar 44%

Mødested: Nede i Ruinerne under Christiansborg.

Byvandringen varer ca. 1½ time.

Vælg mellem: 

 • Lørdag den 31. oktober kl. 10:30-12 
 • Lørdag den 31. oktober kl. 12:30-14
 • Lørdag den 07. november kl. 10:30-12
 • Lørdag den 07. november kl. 12:30-14
 • Lørdag den 14. november kl. 10:30-12
 • Lørdag den 14. november kl. 12:30-14
 • Lørdag den 21. november kl. 10:30-12
 • Lørdag den 21. november kl. 12:30-14
 • Lørdag den 28. november kl. 10:30-12
 • Lørdag den 28. november kl. 12:30-14

Husk at købe entre til Ruinerne á 50 kr., da den IKKE er inkluderet i prisen.

Beløbet skal betales særskilt i Ruinerne.
For at spare tid må I meget gerne købe billetter, lige så snart I kommer til Ruinerne, da vi starter præcis. I kan læse mere om Absalons Borg og Københavns Slot og København i middelalderen i Hannes bøger:


”Gader og mennesker i middelalderens og renæssancens København: Inden for middelaldervolden. 2006

(Genudgivet i en opdateret udgave i 2017)

”Gader og mennesker i middelalderens og renæssancens København: Slotsholmen, Bremerholm og Christian den 4.s Ny-København.” 2007.

Eller i hendes historiske fantasybørnebog:
Tidsdetektiverne: ”Øgledronningens forbandelse.”

Som kan købes i boghandelen som papir- lyd- og e-bog

Læs mere her: www.tyra.dk & www.tidsdetektiverne.dk

 

Du køber dit værdibevis i dag og får det efterfølgende tilsendt pr. e-mail.

Vælg den ønskede dato i betalingsdelen. 

Du køber blot dit SPOTdeal-værdibevis til den ønskede dato og møder op nede i Ruinerne under Christiansborg. 

Bemærk I skal KUN vælge en dato pr. deltagerbevis. Ved køb af flere beviser skal du sørge for, at du har købt til samme dato.

Vær opmærksom på at køb af billetterne falder ind under § 17, stk. 2 jf. § 9, stk. 2, nr. 2a. under handelsbetingelser, og ikke kan refunderes.

Én unik kode gælder for 1 person til 1 x byvandring. 

Byvandringen tager 1,5 time.

Mødested: Nede i Ruinerne på Christiansborg. Indgang gennem den indre borggård.

Bemærk: entreen på 50 kr. til Ruinerne er IKKE inkluderet i dealen pris. Den skal købes særskilt i Ruinerne, før I går ned i Ruinerne. Oplys at I er deltagere fra SPOTdeal. Ellers koster billetterne 60 kr.


Afbud skal meddeles senest 24 timer før byvandringen. Udebliver du, eller kommer du for sent til byvandringen, anses værdibeviset som indløst.


Ved afbud refunderes billetterne ikke, men de kan eventuelt byttes til en anden dato indenfor samme deal. Dog KUN hvis der er ledige pladser. Ellers anses beviset for indløst.


Beviserne kan KUN byttes til andre datoer inden for samme deal og ikke til andre deals.


Værdibeviset kan kun indløses til den købte dato, hvis ikke andet aftales med Hanne Fabricius på hanne@tyra.dk.


Der er kun et vist antal pladser til rådighed pr. dato, derfor kan beviserne kun byttes til andre datoer, hvis der IKKE er udsolgt. Tjek for ledige pladser på Hanne Fabricius´ hjemmeside: www.tyra.dk.


Hver dato kræver et min. antal deltagere på 25 personer for at denne gennemføres. Der vil være mulighed for at flytte til en af de andre datoer, hvis den valgte dato ikke har nok deltagere. Dette aftales direkte med Hanne Fabricius på hanne@tyra.dk.


Hvis en byvandring pga. manglende deltagere ikke bliver til noget, bliver I selvfølgelig kontaktet i tide.


På grund af covid-19-restriktioner er der kun plads til max 30 personer på hver dato.


Tjek myndighedernes lovkrav om mundbind.


Ændrer myndighederne på forsamlingsforbuddet, og påvirker det turen i Ruinerne, får I selvfølgelig besked hurtigst muligt.


Ruinturen bliver ikke aflyst pga. regn, sne eller blæst. Klæd jer godt på og tag en paraply under armen. Byvandringerne aflyses KUN i tilfælde af orkan, tsunami eller fjendtlig invasion fra rummet.


Tjek altid for eventuelle ændringer på www.tyra.dk under dealbyvandringer.
Cykler, hunde, skateboards kan IKKE medbringes i Ruinerne.


Kørestole, barnevogne og klapvogne er velkomne, hvis det er i orden med Ruinerne. Vær opmærksom på at der er trapper i Ruinerne.

Vi henviser i øvrigt til vores generelle vilkår og betingelser, som du finder på spotdeal.dk/Vilkaar.

Hanne Fabricius

Hjemmeside |

Sidste chance: 20. oktober 2020 kl. 23:59

Byvandring under Christiansborg med Hanne Fabricius