Rundrejse - Kretas skjulte skatte

Kreta er en af danskernes favoritrejsemål, og det er helt forståeligt. For med sin græske skønhed, smukke olivenlunde og lækre tavernaer kan øen charmere alle. Men øen rummer også fantastisk meget historie, hyggelige landsbyer og naturlig skønhed.

 • Det får du
 • Sådan køber du
 • Vilkår
 • Aftalepartner

Kreta er meget mere end sol og strande. Det kommer I til at få smag for på denne oplevelsesrejse, hvor I bor i den berømte ferieby, Platanias, hvorfra I tager på flere spændende udflugter rundt på øen.

 

Oplev bl.a. det ægte Kreta med historiske fortællinger, vingård og verdens ældste oliventræ. I besøger små autentiske landsbyer, ser på Kretas flora og fauna samt flotte bjerge og kløfter. I kommer også forbi større byer, når I besøger charmerende Chania og går gennem de hyggelige gader.

 

Under rejsen vil der også være tid på egen hånd til at nyde ferien ved poolen eller tage på egne eventyr.

 

Særligt for denne rejse:

 

 • Oplev flere af Kretas små landsbyer og smukke natur
 • Smag på lokale produkter som vin, ost og honning
 • Masser af kultur og historie formidlet af en dygtig og erfaren rejseleder

Rejsen inkluderer:

 

 • Fly fra Billund, Aalborg eller Københavns Lufthavn - Chania lufthavn t/r
 • Indchecket bagage (20 kg inkl. håndbagage)
 • 7 overnatninger på Lejligheder Omega Platanias (kategori 3+)
 • 1-værelses lejlighed med balkon/terrasse
 • 7 x morgenmad
 • 4 x middag (dag 1, 3, 5 og 7)
 • 3 x frokost
 • Vinsmagning
 • Smagning af lokal ost og honning
 • Entré til botanisk have
 • Alle udflugter, entreer og transport jf. program
 • Transport mellem lufthavn og hotel
 • Dansktalende rejseleder
 • Gratis parkering ved bestilling senest 60 dage før afrejse
 • Dagsprogram:
  • Dag 1: Ankomst til Kreta og velkomstmiddag
  • Dag 2: Kretas autentiske bagland gennem Marathokefala-området. Stop ved Skt. Johns grotte, besøg på vingård med smagning, samt verdens ældste oliventræ med frokost.
  • Dag 3: Formiddag på egen hånd, eftermiddag med byrundtur i Chania efterfulgt af middag. 
  • Dag 4: Dag på egen hånd. 
  • Dag 5: Kretas landsbyer med stop ved Aptera, Stylos med smagning af lokal honning og ost efterfulgt af Lappa. Stop ved Argyroupoli vandfaldene og Kournas-søen. Fælles middag om aftenen. 
  • Dag 6: Dag på egen hånd
  • Dag 7: Bjerglandsbyen Spili, Patsos med udsigt til Vorizi-bjerget (mulighed for vandretur) og den botaniske have Maravel med frokost. Afskedsmiddag.
  • Dag 8: På gensyn med Rejseklubben

 

Vælg mellem følgende afrejsedatoer:

 

Billund:

 

Den 6. september 2024
SPOTpris 8.999 kr.

 

Den 4. oktober 2024
SPOTpris 8.499 kr.

 

 

København:

 

Den 6. september 2024
SPOTpris 8.999 kr.

 

Den 4. oktober 2024
SPOTpris 8.499 kr.

 

 

Aalborg:

 

Den 6. september 2024 
SPOTpris 8.999 kr.

 

Den 4. oktober 2024
SPOTpris 8.499 kr.

 

Prisen er pr. person ved 2 fuldt betalende voksne pr. værelse.

 

Tilkøb

Aftales og afregnes direkte med Rejseklubben.

 

 • Afbestillingsforsikring: 275 kr.
 • Årsrejseforsikring: 369 kr.
 • Prissikring: 149 kr.
 • 2-værelses lejlighed med balkon/terrasse: 500 kr.
 • 2-værelses lejlighed masionette med balkon/terrasse: 500 kr.

 

Se flyinformation længere nede.


Dagsprogram 

 

Dag 1 - Kalimera Kreta og velkomstmiddag

Efter en behagelig flyvetur fra Danmark, lander I i lufthavnen i Chania. Herfra kører I til jeres hotel, som ligger på vestkysten, hvor I indkvarteres. Sammen nyder I en dejlig velkomstmiddag i hinandens gode selskab, hvor I kan lære de andre gæster fra Rejseklubben at kende.

 

Dag 2 - Historie, vin og oliven

I dag skal I opleve Kretas autentiske bagland og høre om øens spændende og til tider omtumlede historie. I oplever også, hvor meget religion rent faktisk fylder for de lokale kretere. Første stop er ved den tyske kirkegård i Maleme, hvor mere end 4000 tyske soldater, der mistede livet under Slaget om Kreta i 1941, ligger begravet.

 

I Marathokefala-området besøger I kirkegrotten Agios Ioannis – også kaldet Skt. Johns grotte – som den dag i dag stadig benyttes ved særlige anledninger, inden I når frem til en lille vingård. Her er der i generationer blevet fremstillet vin og olivenolie, og I smager på de lækre varer, og der vil også være mulighed for at købe et par flasker med hjem.

 

For at lave olivenolie kræves der naturligvis oliventræer, og verdens ældste af slagsen står i Vouves, som er jeres næste stop. Et fantastisk syn med dets knudrede stamme, som har stået samme sted gennem de sidste 3000 år. I nyder herefter en god frokost på en græsk taverna, inden I besøger Gonia Odigitria-klostret. Klostret blev beskadiget både under tyrkernes indtagelse af øen samt ved stridighederne under 2. verdenskrig. Et historisk slag, hvor flere tusinder døde i et af de største luftangreb i historien ud for nordkysten af Kreta. I er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.

 

Dag 3 - Charmerende Chania

Morgenen og formiddagen i dag er til fri afbenyttelse, så I kan f.eks. slappe lidt af på hotellet. Om eftermiddagen kører I sammen til en af Kretas mest spændende byer, Chania. Men inden I når så langt, gør I et stop ved Venizelon-gravene, som de færreste turister kender til. Her ligger to af Kretas mest berømte politikere gennem tiden begravet. Men det, som gør stedet virkelig seværdigt, er den imponerende udsigt over Chania.

 

Efter at have nydt byen på lang afstand tager I til Chania. Ved første øjekast kan man foranlediges til at tro, at Chanias seværdigheder udelukkende centreres omkring havnen. Men på en byrundtur kommer I også gennem de små gader og ser bl.a. den korsformede markedshal i den gamle bydel, hvor de lokale gør deres indkøb. Efter byrundturen sætter I jer til bords på en hyggelig restaurant i den gamle bydel, hvor I nyder en god middag. Ejeren, Stelios, sætter stor ære i at servere klassisk græsk mad med et moderne twist bestående af egne råvarer, som han dyrker oppe på Akrotiri-halvøen.

 

Dag 4 - Dag til egne eventyr

I dag har I tid til egne eventyr, for der er ikke fastlagt program. I kan f.eks. nyde dagen på stranden, eller hvis I ikke har fået nok af Chania, kan I besøge byen på egen hånd. Der er også mulighed for andre eventyr på egen hånd. Spørg rejseleder, som vil hjælpe jer med gode ideer. 

 

Dag 5 - Kretas landsbyer

På Kreta ligger der et hav af små landsbyer, som har været beboet i århundreder. I dag besøger I nogle af de smukkeste og mest unikke landsbyer, hvor I kommer helt tæt på den hjertevarme lokalbefolkning. Første stop er ved de antikke oldtidsudgravninger ved Aptera, hvor nye udgravninger stadig finder sted, og nye fund gøres jævnligt. I ser de romerske bade og viadukter, der giver et indblik i, hvordan man fik vandforsyningerne. I ser også amfiteateret, som man for et par år siden lykkedes med at få fritlagt. Amfiteateret har en stor akustik, som I selv kan afprøve.

 

Næste stop er i landsbyen Stylos, hvor I holder kaffepause under nogle enorme træer ved kilderne fra Samaria. Via den gamle landevej når I frem til landsbyen Vrysses, hvor I smager på stedets traditionelle ost og honning, som siges at være den bedste på hele Kreta. I landsbyen Lappa, som man mener blev grundlagt af selveste Agamemnon, spadserer I en tur i de historiske gader, hvor der også kan købes unikke produkter produceret på avocado.

 

Herefter holder I en pause ved Argyroupoli-vandfaldene, hvor I nyder en lækker frokost akkompagneret af nogle smukke naturomgivelser. På vej tilbage til vestkysten gør I et lille stop ved Kournas-søen, som er Kretas eneste saltvandssø. Kournas får sit vand fra undersøiske kilder, som gør, at vandet altid er ca. 16 grader selv om vinteren. I er tilbage ved hotellet sidst på eftermiddagen. Efter lidt tid alene spiser I om aftenen en god middag sammen.

 

Dag 6 - Fridag

Dagen er til fri afbenyttelse. Tag en dag ved poolen eller på stranden eller smut på opdagelse på øen. Vores rejseleder er klar til at hjælpe dig.

 

Dag 7 - Kretas naturskønhed

I dag stifter I bekendtskab med Kretas smukke flora og fauna samt flotte bjerge og kløfter. Første stop er i den historiske bjerglandsby Spili, hvor I holder en lille pause. Spili har kun ca. 700 indbyggere, og her kommer ikke mange turister, men til gengæld fornemmer I den autentiske atmosfære, der hersker i byen. I nyder en kop kaffe og udsigten til Vorizi-bjerget, inden I fortsætter til Patsos, hvor der vil være mulighed for en smuk vandretur i St. Antonios. Turen varer ca. 90 minutter og går gennem frodig natur med små floder og vild vegetation. I ser også en lille kirke, som siges at opfylde ønsker. De, som ikke ønsker at deltage i vandreturen, kan opholde sig i Patsos.

 

Dagens sidste stop er i den smukke botaniske have Maravel, hvor I skal på en guidet rundvisning. Haven er fyldt med flotte blomster og velduftende krydderurter, som kun kan gro på grund af Kretas vidunderlige klima. I nyder en god frokost i den botaniske have, inden I vender retur til hotellet, hvor I ankommer om aftenen. I slutter dagen af med en fælles afskedsmiddag, inden turen går hjem i morgen.

 

Dag 8 - På gensyn Kreta

Det er blevet tid til at tage afsked med Kreta. I kører til lufthavnen i Chania, hvorfra I flyver retur til Danmark.

 

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

 

kort_786x430.jpg

 


Omega Platanias

Under oplevelsesrejsen bor I på lejlighedshotellet Omega Platanias, som ligger i den populære ferieby Platanias i den nordvestlige del af Kreta. Hotellet ligger en kort gåtur fra centrum af byen på en sidegade, hvilket giver hotellet en god og rolig beliggenhed.

 

Hotellets hjerte er det dejlige poolområde, hvor I kan slappe helt af. Rundt om ligger lejlighederne i en u-form mellem grønne områder. Vil I hellere en tur i havet, så ligger den flotte Platanias strand kun 250 meter væk.

 

Sådan skal I bo

I bor i en 1-værelses lejlighed, som er udstyret med safebox, aircondition, hårtørrer, telefon, tv og te-køkken. 


Flyinformation 

 

Fly Billund:

 • Afgang fra Billund kl. 16.35
  Ankomst Chania kl. 21.10
 • Afgang fra Chania kl. 22.10
  Ankomst Billund kl. 00.50 (+1)

 

Flytider København:

 • Afgang fra København kl. 17.15
  Ankomst Chania kl. 21.40
 • Afgang fra Chania kl. 22.40
  Ankomst København kl. 01.10 (+1)

 

Flytider Aalborg:

 • Afgang fra Aalborg kl. 17.30
  Ankomst Chania kl. 22.15
 • Afgang fra Chania kl. 23.15
  Ankomst Aalborg kl. 02.05 (+1)

Om Rejseklubben

Rejseklubben er ejet af Bravo Tours og tilbyder rundrejser og oplevelsesrejser til hele verden med mere end 45 unikke rejser – alle med erfarne, dansktalende rejseledere. Med Rejseklubben rejser du sammen med andre rejselystne danskere, når vi sammen oplever rejsemålets største seværdigheder og små hemmeligheder. På rejsen vil du opleve et fællesskab, der tager udgangspunkt i vores fælles passion for at opleve verden.

 

Du kommer helt sikkert hjem med en masse fantastiske oplevelser i bagagen – og formentligt også nye bekendt- og venskaber rigere. En ting er helt sikkert – det er aldrig kedeligt med Rejseklubben. 

 

Rejseklubben og Bravo Tours er medlem af Rejsegarantifonden nr. 3320.


Tryghed på rejsen

Alle rejsebureauer, vi samarbejder med, er medlem af Rejsegarantifonden og følger derfor Udenrigsministeriets vejledninger. Dette betyder, at hvis Udenrigsministeriet ændrer deres risikovurdering og fraråder rejser til dit rejsemål, efter du har købt rejsen, så kan rejsen ombookes eller annulleres.

Når du har modtaget dit værdibevis, reserverer du din rejse inden for 1-3 dage. Du reserverer hos Rejseklubben på tlf.: 96 27 38 38. Husk at oplyse den unikke kode fra værdibeviset.

 

Bemærk: Der er lukket om søndagen.

 

Vi gør opmærksom på, at bestillingen er bindende, og at der ikke er mulighed for at annullere rejsen.

 

Ved eventuelle spørgsmål til denne rejse kontakt Rejseklubben på tlf.: 96 27 38 38.

Én unik kode gælder for 1 person.

 

Rejsen inkluderer:

 • Fly fra Billund, Aalborg eller Københavns Lufthavn - Chania lufthavn t/r
 • Indchecket bagage (20 kg inkl. håndbagage)
 • 7 overnatninger på Lejligheder Omega Platanias (kategori 3+)
 • 1-værelses lejlighed med balkon/terrasse
 • 7 x morgenmad
 • 4 x middag (dag 1, 3, 5 og 7)
 • 3 x frokost
 • Vinsmagning
 • Smagning af lokal ost og honning
 • Entré til botanisk have
 • Alle udflugter, entreer og transport jf. program
 • Transport mellem lufthavn og hotel
 • Dansktalende rejseleder
 • Gratis parkering ved bestilling senest 60 dage før afrejse

 

Prisen er pr. person ved 2 fuldt betalende voksne pr. værelse.

 

Tilkøb

Aftales og afregnes direkte med Rejseklubben.

 • Afbestillingsforsikring: 275 kr.
 • Årsrejseforsikring: 369 kr.
 • Prissikring: 149 kr.
 • 2-værelses lejlighed med balkon/terrasse: 500 kr.
 • 2-værelses lejlighed masionette med balkon/terrasse: 500 kr.

 

Der tages forbehold for ændringer af flytiderne og ændringer i dagsprogrammet.

 

Købet kan ikke fortrydes.

 

Vi gør opmærksom på, at SPOTdeal udelukkende er formidler af dette tilbud. Alle spørgsmål vedrørende tilbuddet rettes til Bravo Tours 1998 A/S.

 

Det er Rejseklubbens almindelige betingelser, som gælder. Du finder deres rejsebetingelser på https://www.bravotours.dk/vard-at-vide/rejsebetingelser/rejsebetingelser-for-rejseklubben/.

 

Rejseklubben og Bravo Tours er medlem af Rejsegarantifonden nr. 3320.

 

    Vi henviser i øvrigt til vores generelle vilkår og betingelser, som du finder på spotdeal.dk/Vilkaar.

    Bravo Tours 1998

    Bethaniagade 40, 7400 Herning
    Tlf.: 70 10 10 77 | CVR: 41792019 | Service@bravotours.dk | Hjemmeside |

    Sidste chance: 19. juni 2024 kl. 23:59

    Rundrejse på Kreta