Gourmetophold på Schackenborg Slotskro

Sidste chance!

Oplev den kongeligt privilegerede Schackenborg Slotskro i Møgeltønder med et gourmetophold, der byder på en 3-retters gastronomisk oplevelse med afstemt vinmenu og morgenmad - alt sammen i nogle af Danmarks smukkeste omgivelser.

 • Det får du
 • Sådan køber du
 • Vilkår
 • Aftalepartner

Med sine små, skæve huse og sin brostensbelægning må den idylliske landsby Møgeltønder være byen med den allersmukkeste hovedgade. For enden af gaden, side om side med Schackenborg Slot, ligger den nyrenoverede Schackenborg Slotskro, der har været kongeligt privilegeret siden 1687. 

 

Schackenborg Slotskro har gennem mange årtier haft ry for at være en af Sønderjyllands bedste gourmetsteder, og med dette ophold kan I se frem til en gastronomisk rejse, der tager afsæt i en moderne udgave af den sønderjyske madfortælling baseret på gode, lokale råvarer.

 

Det er oplagt at kombinere jeres ophold på Schackenborg Slotskro med andre skønne oplevelser i Sønderjylland. Besøg f.eks. Tøndermarsken og Museum Sønderjylland eller gå en tur i den hyggelige Slotsgade og få den sønderjyske stemning ind under huden. I har desuden mulighed for at booke en spændende rundvisning på Schackenborg Slot og i slotshaven.

 

Særligt for dette ophold:

 

 • 3-retters gourmetmiddag med vinmenu inkluderet på ankomstdagen
 • Schackenborg Slotskro er kendt for sin gourmetrestaurant, der har et ualmindeligt højt niveau
 • Bo i helt nyrenoverede rammer, midt i Danmarkshistorien og med smukke Møgeltønder som baggrundskulisse

Vælg mellem følgende ophold:

 

1 overnatning:

 

 • 1 overnatning i standard dobbeltværelse
 • 3-retters gourmetmiddag i restauranten på slotskroen
 • 3-retters vinmenu med 1 glas pr. ret, afstemt efter menuen
 • Morgenmad med sønderjyske specialiteter
 • Kaffe og te på værelset
 • Gratis wi-fi
 • 10 % rabat på slotsrundvisninger på Schackenborg Slot

 

SPOTpris 1.299 kr.

 

 

2 overnatninger:

 

 • 2 overnatninger i standard dobbeltværelse
 • 3-retters gourmetmiddag i restauranten på slotskroen - serveres på ankomstdagen
 • 3-retters vinmenu med 1 glas pr. ret, afstemt efter menuen - serveres sammen med middagen på ankomstdagen 
 • Morgenmad med sønderjyske specialiteter begge dage
 • Kaffe og te på værelset
 • Gratis wi-fi
 • 10 % rabat på slotsrundvisninger på Schackenborg Slot

 

SPOTpris 1.846 kr.

 

Prisen er pr. person ved 2 personer pr. værelse. Det betyder, at der skal købes et lige antal.

 

Opholdet kan benyttes med ankomst mandag - lørdag ved 1 overnatning og mandag - fredag ved 2 overnatninger til og med den 16. december 2023.

 

Max 2 personer pr. værelse.

 

Tillæg og tilkøb

Aftales og afregnes direkte med Schackenborg Slotskro.

 

 • Weekendtillæg ved overnatning lørdag: 650 kr. pr. værelse
 • Opgradering til Deluxeværelse: 200 kr. pr. værelse pr. nat

 

Bemærk: Der er gratis offentlige parkeringspladser 25 meter fra kroen. Der er ikke tv på værelserne.

 

Tjek ind: Fra kl. 14.00.

Tjek ud: Senest kl. 10.00.


En vigtig del af Danmarks­historien

Schackenborg Slot ligger i idylliske Møgeltønder og har været i familien Schacks eje gennem 11 generationer, og hele området emmer af Danmarkshistorie.

 

Schackenborg Slotskro er et historisk bygningsværk, der siden 1687 har været privilegeret. Schackenborg Slotskro hører man for første gang om i 1683, hvor den nævnes sammen med de øvrige seks huse, der på det tidspunkt udgjorde den begyndende landsby Møgeltønder. Dengang var slotskroen bopæl for gartneren ved Schackenborg Slot, og først lidt senere fik den sin krobevilling.

 

I 1861 hærgede en storbrand dog Slotskroen, men kroen og rejsestalden blev genopbygget, så den i dag består af flere forskellige bygninger, som er fordelt på selve kroen og i tre tilstødende, fredede huse.

 

Fra november 2020 til oktober 2021 valgte man at lukke Slotskroen ned for gæster, og i løbet af de 10 måneder, der var lukket, gennemgik bygningerne en gennemgribende renovering, hvor der bl.a. blev lagt helt nye trægulve, interiøret i havestuen blev skiftet, og værelserne fik en kærlig hånd. Bygningerne er naturligvis indrettet og moderniseret med respekt for den oprindelige stil, men fremstår nu nye og klar til at tage imod mange flere glade gæster.

 

Højt gastronomisk niveau

Schackenborg Slotskro er kendt for sin gourmetrestaurant, der har et ualmindeligt højt niveau, og hvor I tages med på en gastronomisk sanserejse ud over det sædvanlige.

 

Køkkenet drager inspiration fra det franske køkken og kombinerer det med lokale råvarer til et udtryk, hvor kvalitet, vision og helhedsoplevelsen er i højsædet. I restauranten fuldendes den gastronomiske oplevelse af kompetente tjenere, der med kyndig vejledning og god service løfter oplevelsen yderligt et niveau.

 

Oplev årstidens vildt, der er nedlagt på en af slottets jagter, prøv gin, der er produceret på kvæder fra Slothaven, og glæd jer til Slotskroens nye morgenmadsmenu med lokale og hjemmelavede produkter – alt sammen i eventyrlige og charmerende rammer. 

 

Sådan skal I bo

Schackenborg Slotskro har charmerende værelser, som alle er navngivet efter danske slotte og herregårde. Værelserne er beliggende på selve kroen samt i de tre omkringliggende, fredede huse med sprossevinduer.


Rundvisning på Schackenborg Slot/slotshave

I forbindelse med jeres ophold har I mulighed for at booke en rundvisning på Schackenborg Slot/slotshave og dermed opleve det kongelige slot helt tæt på. Under turen får I alle fortællingerne fra en af de dygtige guider, og I får mulighed for at se de smukke bygninger på tæt hold - også indefra.

 

Når I træder ind på slotspladsen på Schackenborg Slot, går en tur i den smukke slotspark eller går rundt i slottets smukke sale og rum, går I i fodspor, der strækker sig tusind år tilbage i tiden og måske endnu længere.

 

Hør om dengang Møgeltønderhus, som slottet hed fra begyndelsen, var en af den danske krones og kirkes bastioner i kampen med de holstenske grever. Glæd jer også til de mange historier om opførelsen af Schackenborg og de 11 generationer Schack, som har boet på Schackenborg Slot. Har I f.eks. nogensinde hørt om Sølvarmen, eller ved I hvem Den onde Grevinde er?

 

I 1978 vendte slottet atter tilbage til det danske Kongehus. Prinseparret boede på slottet indtil 2014 og bruger det nu som deres andet hjem. Schackenborg Slot ligger før den idylliske Slotsgade i Møgeltønder, som også er et smukt syn.

 

Rundvisningen varer ca. 70 minutter. Forhør jer om muligheden ved booking af opholdet. 

 

Nationalpark Vadehavet

Er I til ekstraordinær natur, så skal I besøge Nationalpark Vadehavet - Danmarks største nationalpark på hele 1.466 km2. Vadehavet er optaget på UNESCO’s verdensarvliste og har et rigt dyre- og fugleliv – bl.a. gør 12-15 millioner trækfugle ophold ved Vadehavet på den Østatlantiske trækrute. Tøndermarsken, som er Danmarks største sammenhængende engområde, er en del af Nationalpark Vadehavet.

 

Når I besøger Nationalpark Vadehavet, er det også muligt at opleve det storslåede naturfænomen sort sol, når tusindvis af stære samles til træk i foråret og efteråret. Lige før de søger ned mod jorden for natten, samles de i store flokke og danner fascinerende formationer på himlen - det er dét, man kender som sort sol. De største flokke finder I i Tøndermarsken, som er en del af Nationalpark Vadehavet. 

 

Masser af byliv

Besøg nogle af Sønderjyllands mange hyggelige byer. Haderslev, Tønder, Aabenraa og Sønderborg byder alle på masser af shopping og byliv, og i de idylliske, små byer som f.eks. Møgeltønder, Tønder og Højer finder I mange gamle huse og gårde i brostensbelagte gader.

 

Historiens vingesus

Sønderjylland har en helt særlig historie, og I må ikke gå glip af den, når I besøger Schackenborg Slot. Læg vejen forbi Historiecenter Dybbøl Banke, hvor I kan opleve krigen i 1864 og se Dybbøl Mølle. Husk også at besøge Frøslevlejren, som blev bygget som tysk interneringslejr under Anden Verdenskrig. Se arkæologiske fund og gå på opdagelse i den fascinerende sønderjyske oldtid og købstaden Haderslevs historie på det store arkæologiske museum i Haderslev.


Schackenborg-Slotskro.jpg

Du køber dit værdibevis i dag og får det efterfølgende tilsendt pr. e-mail.

 

Når du har modtaget værdibeviset, reserverer du dit ophold hos Schackenborg Slotskro på tlf.: 79 30 69 00 eller mail reception@schackenborg.dk. Husk samtidig at booke bord til restauranten for at være sikker på plads - ventes der til ankomstdagen, kan der være fuldt booket. Husk at oplyse den unikke kode fra værdibeviset, dato, navn og telefonnummer. Eventuelle tilkøb bestilles direkte ved reservationen af opholdet.

 

Der tages forbehold for udsolgte datoer. Vi anbefaler derfor, at du booker dit ophold hurtigst muligt, og inden de 14 dages fortrydelsesret udløber. Således kan du returnere opholdet, hvis den ønskede periode mod forventning ikke er ledig. Når opholdet er booket er det kroens afbestillingsregler, der gælder.

 

Der gøres opmærksom på, at der kan forekomme travlhed i starten og slutningen af indløsningsperioden samt i weekender.

 

Medbring printet værdibevis til kroen, når opholdet skal indløses.

 

Ved spørgsmål kan Schackenborg Slotskro kontaktes på tlf.: 79 30 69 00.

 

Opholdet kan benyttes med ankomst mandag - lørdag ved 1 overnatning og mandag - fredag ved 2 overnatninger til og med den 16. december 2023.

Én unik kode gælder for det købte antal overnatninger for 1 person.

 

1 overnatning:

 • 1 overnatning i standard dobbeltværelse
 • 3-retters gourmetmiddag i restauranten på slotskroen
 • 3-retters vinmenu med 1 glas pr. ret - afstemt efter menuen
 • Morgenmad med sønderjyske specialiteter
 • Kaffe og te på værelset
 • Gratis wi-fi
 • 10 % rabat på slotsrundvisninger på Schackenborg Slot

 

2 overnatninger:

 • 2 overnatninger i standard dobbeltværelse
 • 3-retters gourmetmiddag i restauranten på slotskroen - serveres på ankomstdagen
 • 3-retters vinmenu med 1 glas pr. ret, afstemt efter menuen - serveres sammen med middagen på ankomstdagen 
 • Morgenmad med sønderjyske specialiteter begge dage
 • Kaffe og te på værelset
 • Gratis wi-fi
 • 10 % rabat på slotsrundvisninger på Schackenborg Slot

 

Prisen er pr. person ved 2 personer pr. værelse.

 

Tillæg og tilkøb

Aftales og afregnes direkte med Schackenborg Slotskro.

 • Weekendtillæg ved overnatning lørdag: 650 kr. pr. værelse
 • Opgradering til Deluxeværelse: 200 kr. pr. værelse pr. nat

 

Der er gratis offentlige parkeringspladser 25 meter fra kroen. Der er ikke tv på værelserne.

 

Tjek ind: Fra kl. 14.00.

Tjek ud: Senest kl. 10.00.

 

Vi gør opmærksom på, at SPOTdeal udelukkende er formidler af dette tilbud. Alle spørgsmål vedrørende tilbuddet rettes til Schackenborg Slotkro.

 

Vi henviser i øvrigt til vores generelle vilkår og betingelser, som du finder på spotdeal.dk/Vilkaar.

Schackenborg Slotskro

Slotsgaden 42, Møgeltønder , 6270 Tønder
Tlf.: 79 30 69 00 | CVR: 36034734 | reception@schackenborg.dk | Hjemmeside |

Sidste chance: 19. april 2023 kl. 23:59

Gourmetophold på Schackenborg Slotskro