Rundrejse i Balkan med dansk rejseleder

Sidste chance!

Fascinerende rundrejse i fantastiske Balkan gennem tid og sted! I kommer gennem hele 7 lande og 6 hovedstæder på 12 dage og skal bl.a. opleve 5 utrolige UNESCO-steder. Erfaren dansktalende rejseleder er med på hele rejsen.

 • Det får du
 • Sådan køber du
 • Vilkår
 • Aftalepartner

Tag med Over Alle Bjerge på en fantastisk rundrejse i Balkan - en forrygende, flot og fascinerende oplevelse gennem tid og sted.

 

I kommer tæt på kulturen, historien, nationalparker og bådture i det kludetæppe af små særprægede nationer, vi engang kaldte Jugoslavien. Glæd jer også til at dykke ned i den gamle tid omkring osmannerne, koldkrigstiden og socialismen for til sidst at møde folk i nutiden, som kan fortælle stolte historier om deres gamle land og traditioner.

 

Særligt for denne rejse:

 

 • I kommer gennem 7 lande og 6 hovedstæder på 12 dage
 • Oplev 5 UNESCO-steder - byerne Dubrovnik, Ohrid, Mostar samt Studenica-klostret og Kotor-bugten
 • Sammenlagt 1550 km forrygende roadtrip med gennemsnitlig 2,5 timers kørsel dagligt

Rejsen inkluderer:

 

 • Fly fra København – Beograd med Austrian Airlines
 • Fly hjem fra Sarajevo - København med Austrian Airlines
 • 23 kg bagage og 8 kg håndbagage
 • 12 dages program inkl. nævnte udflugter (se programmet nedenfor)
 • 5 UNESCO-steder (Byerne Dubrovnik, Ohrid og Mostar samt Studenica-klostret og Kotor-bugten)
 • Entré på alle nævnte udflugter
 • Overnatninger på 4-stjernede hoteller
 • Morgenmad alle dage
 • Erfaren dansk rejseleder
 • Lokalguide i de enkelte lande

 

Vælg mellem følgende rejseperioder:

 

Afrejse fra København den 13. - 24. april 2023. 

 

 • Dobbeltværelse: SPOTpris 13.995 kr.
 • Enkeltværelse: SPOTpris 15.995 kr.

 

Afrejse fra København den 16. - 27. oktober 2023.

 

 • Dobbeltværelse: SPOTpris 13.995 kr. 
 • Enkeltværelse: SPOTpris 15.995 kr.

 

Prisen er pr. person. Der skal købes 2 værdibeviser for at bo på dobbeltværelse.

   

  Begrænset antal pladser til salg.

   

  Betaling:

   

  I vælger selv, om I vil betale det fulde beløb for rejsen med det samme eller blot et depositum på 4.000 kr. I vælger betalingsform i købsprocessen.

   

  Ved depositumbetaling betales restbeløbet for rejsen til Over Alle Bjerge senest 90 dage før afrejse via bankoverførsel. Restbeløbet kan ikke betales med betalingskort. Depositum er ikke refunderbart og samme gælder restbeløbet fra 90 dage før afrejse. Det anbefales, at I tegner en afbestillingsforsikring v. sygdom.

   

  Bemærk venligst, at det kun er muligt at betale fuldt beløb ved rejsen den 13. - 24. april 2023.

   

  Ikke inkluderet i rejsen:

   

  • Forsikringer (Afbestillingsforsikring og rejseforsikring)
  • Øvrige måltider
  • Drikkevarer til måltiderne
  • Drikkepenge - beregn ca. 250 kr.

  Program

   

  Dag 1 - Starten på et Balkan-eventyr

  Her starter jeres store rundrejse i regionen med ankomsten til Serbiens hovedstad Beograd, hvor I kører til hotellet. Beograd har i dag godt 1 million indbyggere og var det tidligere Jugoslaviens hovedstad fra 1918 til 2003. Endnu tidligere var det Serbiens hovedstad i 600 år, og med en historie på 7000 år er det en af Europas ældste byer. Beograd betyder den skønne hvide by, og den ligger smukt ved bredderne af floderne Sava og Donau, der løber sammen under Kalemegdan fortet midt i byen.

   

  Dag 2 - Beograd - den gamle hovedstad i Jugoslavien

  Dagen er afsat til at udforske denne spændende by på en heldagstur. Beograd har i næsten 1000 år været et magtcentrum på Balkan, og det har affødt store bygningsværker, I kan nyde den dag i dag. I skal se det gamle bycentrum, Republik pladsen, Saint Sava Katedralen, og I skal gå en tur ved Beograds fort med en imponerende udsigt over byen. Herfra kan man bl.a. se floderne Sava og Donau. Her i Jugoslaviens gamle hovedstad ligger også landsfaderen Tito til hvile, og I ser hans mausoleum.  

   

  Dag 3 - Til Europas yngste land

  Efter morgenmaden kører I fra hovedstaden og ud på landet. I det sydvestlige Serbien skal vi se det gamle Studenica kloster fra 1190, som er en af de største og rigeste Serbisk-ortodokse klostre. Indenfor klostrets befæstede mure ligger to kirker, som begge blev bygget i hvidt marmor. Historien og skønheden har givet det en plads på UNESCOS liste over fredet kulturarv. Senere kører I mod Kosovo og landets hovedstad Pristina, hvor I overnatter. Landet udgør bare ¼ del af Danmarks areal og huser ca. 2 millioner indbyggere.

   

  Dag 4 - Langs solsortesletten mod Nordmakedonien

  I ser nærmere på Kosovos hovedstad med det pulserende bycentrum med gågader. Her finder I bl.a. Skanderbeg pladsen med en statue, der hylder den albanske folkehelt. Kosovo består hovedsageligt af etniske albanere, hvorfor deres kultur er udbredt. I ser ”New Born monumentet”, der hylder det faktum, at Kosovo blev erklæret uafhængigt af Serbien i 2008 og dermed er den yngste stat på Balkan (og Europa). I ser det arkitektonisk specielle bibliotek, som deler meninger fra genialt til grimt. Historiens vingesus mærkes, når I kører ud af Pristina mod Syd, og I kan se Solsortesletten langs vejen. Stedet hvor et af Europas skelsættende slag fandt sted i 1389. Her forsøgte den serbiske prins Lazar at forsvare Europa mod en fremstormende osmannisk hær.

   

  Eftermiddagen tilbringer I i Skopje, som er hovedstaden i Nordmakedonien. Her vil I se de mest berømte steder herunder den gamle bydel, stenbroen og Moder Theresas hus. Sidst på eftermiddagen kører I til den smukke by Ohrid, hvor I skal bo på hotel ved Ohrid søen i de næste 3 nætter.

   

  Dag 5 - Balkans Jerusalem 

  I er kommet til et af Nordmakedoniens smukkeste områder, og I dag skal I ud og se den gamle by ved den billedskønne sø Ohrid. Søen ligger smukt omgivet af bjergkæderne Mokra og Jablanica på albansk side og Galicica på makedonsk side. Søen er en af verdens ældste og har et unikt økosystem med mere end 200 endemiske arter. I skal gå i de gamle smalle gader og se på lave huse og byens 365 kirker. En for hver dag, hvilket gav byen tilnavnet Balkans Jerusalem. Der er en utrolig charmerende by med mange motiver et postkort værdigt. I skal også på en lille sejltur med båd på Ohrid søen for at se byen fra søsiden. Der vil også være tid til at udforske byen på egen hånd om eftermiddagen.

   

  Dag 6 - Afslapning ved Ohrid-søen

  I er nået halvvejs på rundrejsen og har derfor afsat en hel dag på egen hånd til at komme ned i tempo. Man kan læse en god bog ved søens bred, gå en tur i de gamle gader eller bade i det behagelige klare vand. Måske også tid for at smage på Balkans gode vin, mens man ser solens bløde stråler ramme byens tage og kirkespir.

   

  Dag 7 - Ohrid til Tirana

  I forlader smukke Ohrid og kører mod Albaniens hovedstad Tirana. Her vil I tage på en byrundtur og se de største seværdigheder. I ser den imponerende boulevard, Moder Theresa pladsen, National galleriet og ”Bunk Art”, som er et gigantisk hemmeligt bunker net bygget under det socialistiske regime. I ser ”førerbunkeren” og Enver Hoxhas private gemakker samt mange andre funktionsrum og gange under jorden. Under det kommunistiske styre blev der i alt bygget 173.000 bunkere spredt rundt i landskabet, noget I kan se, når I kører rundt i Albanien den dag i dag.

   

  Dag 8 - Illyriens gamle hovedstad

  Jeres rejse tager jer videre til Shkodra, der ligger i det Nordlige Albanien. Det er både navnet på Balkans største sø og en gammel by af samme navn. Shkodra er en af Europas ældste byer og var hovedstad for det sagnomspundne Illyrien, inden den blev erobret af romerne i 168 fvt. I ser det gamle bycentrum, Ebu Bekr moskeen og Rozafa borgen, der ligger højt over byen. Stedet var for 2000 år tilbage en Illyrisk højborg og har senere været skueplads for flere afgørende slag bl.a. den osmanniske belejring af Shkrodra i 1478. Om eftermiddagen forlader I Albanien til fordel for Montenegro, hvor I kører til hovedstaden Podgorica. Det er Montenegros største by og i den Jugoslaviske æra var den kendt som Titograd.

   

  Dag 9 - Adriaterhavets betagende kyster

  Efter at have begivet os rundt i Balkans indland så kommer I nu ud til de smukke kyster og bugter. I kører til Budva, som er en smuk lille by, der ligger på en halvø i Adriaterhavet. Her bruger I formiddagen til at gå rundt i de gamle gader. Med en historie på 2500 år er det et af de ældst beboede områder på Adriaterhavskysten. I kører videre langs kysten til et af områdets mest berømte steder Kotor bugten. Byen ligger ved Europas sydligste fjord og er kommet på UNESCOS fine liste pga. den smukke beliggenhed med også den utroligt charmerende gamle by. I går en tur i den gamle by og ser bymure, kirker og det gamle klokketårn. I overnatter i Trebinje.

   

  Dag 10 - Dubrovnik
  Dubrovnik har en lang og glorværdig historie som en af Adriaterhavets vigtigste byer. Efter korstogene kom Dubrovnik under Venedigs domæne og blev rig på maritim handel. Siden blev det en del af Østrig Ungarn og har op igennem historien bevaret sin store betydning, hvilket har resulteret i en by der er en charmerende blanding af rigt udsmykket kirker, renæssance arkitektur og hyggelige bytorv. Om eftermiddagen kører I ind i Bosnien-Herzegovina og videre gennem smukke bjerge og kløfter til Mostar.

   

  Dag 11 - Mostars smukke bro og Sarajevos dramatiske historie
  I Mostar skal I først og fremmest se den smukke og berømte Osmanniske stenbro, som blev bombet under borgerkrigen. Broen stod brækket på midten i årevis, men er nu genopbygget som et smukt symbol på et helende sår. Siden kører I til hovedstaden Sarajevo, der er en af Balkans mest spændende byer. I ser bl.a. stedet, hvor Prins Ferdinand blev skudt, hvilket startede 1. verdenskrig. I ser også ”Tunnel of life” og får den triste fortælling om Sarajevos blodige belejring i nyere tid. Tunnelen var Sarajevos livslinje og blev brugt til at smugle forsyninger ind i den belejrede by.

   

  Dag 12 - Fritid i den gamle Bazar                    
  I har formiddagen fri til at gå en tur i en af Balkan mest charmerende og livlige basarer. I denne er det også muligt at besøge Gazi Husrev-beg moskeen, som er en af de mest berømte bygninger fra den Ottomaniske periode og centrum for det religiøse liv i Bosnien-Herzegovina. I samles igen og flyver hjem om eftermiddagen. Et uforglemmeligt eventyr er ved at være slut, og I kommer hjem med en masse oplevelser i bagagen og klogere på det kludetæppe af kulturer, folk, historie og religioner, der udgør området, vi kalder Balkan.


  Hoteller

  I skal bo på følgende hoteller:

   

  Dag 1: Hotel Royal Inn 4* Belgrade
  Dag 2: Hotel Royal Inn 4* Belgrade
  Dag 3: Hotel Parlament 4* Pristina
  Dag 4: Hotel Su 4* Ohrid
  Dag 5: Hotel Su 4* Ohrid
  Dag 6: Hotel Su 4* Ohrid
  Dag 7: Hotel Senator 4* Tirane
  Dag 8: Hotel New Star 4* Podgorica
  Dag 9: Hotel Nar 4* Trebinje
  Dag 10: City Hotel Mostar 4* Mostar
  Dag 11: Hotel Holiday 4* Sarajevo


  Flyinformation

  Der flyves med Austrian Airlines via Wien på rejsen den 13. - 24. april 2023. 

   

  Der flyves med Lufthansa via Frankfurt på rejsen den 16. - 27. oktober 2023.

   

  Flytider København:

   

  Rejseperiode den 13. - 24. april 2023. 

   

  Udrejse den 13. april 2023:

  • Afgang København kl. 07.00
   Ankomst Wien kl. 08.40
  • Afgang Wien kl. 09.20
   Ankomst Beograd kl. 10.25

   

  Hjemrejse fra Sarajevo den 24. april 2023:

  • Afgang Sarajevo kl. 14.45
   Ankomst Wien kl. 15.55
  • Afgang Wien kl. 17.35
   Ankomst København kl. 19.15

   

  Rejseperiode den 16. - 27. oktober 2023.

   

  Udrejse den 16. oktober 2023:

  • Afgang København kl. 06.35
   Ankomst Frankfurt kl. 08.05
  • Afgang Frankfurt kl. 10.40
   Ankomst Beograd kl. 12.30

   

  Hjemrejse fra Sarajevo den 27. oktober 2023:

  • Afgang Sarajevo kl. 06.55
   Ankomst Frankfurt kl. 08.50
  • Afgang Frankfurt kl. 10.00
   Ankomst København kl. 11.20

   

  Der tages forbehold for ændringer af flytiderne/flyruterne.


  Om Over Alle Bjerge

  Over Alle Bjerge er et rejsebureau, der bygger på mere end 20 års erfaring med rundrejser i hele verden. Over Alle Bjerge tilbyder enestående, håndlavede rundrejser for nysgerrige danskere der ved, at der bag ethvert bjerg venter et uopdaget eventyr. Som oftest vil Over Alle Bjerges gæster gerne langt væk fra hjemstavnen til steder, med kun få andre turister har været; Det Tibetanske højland, Mayaernes glemte junglebyer eller bag jerntæppet i Nordkorea. Det er dog ikke altid at man skal langt væk for en storslået oplevelse hvilket man vil erfare på rundrejser i f.eks. Marokko, Balkan eller Portugal. Det er i mødet mellem kulturer at forståelse opstår og vi får et nyt perspektiv på os selv og den verden vi kommer fra.

   

  På Over Alle Bjerges rundrejser er der altid en erfaren dansk rejseleder med der sørger for gode informationer og baggrundsviden samt at det praktiske glider let. Man er kort sagt i gode trygge hænder.

   

  SPOTdeal har sendt mange mennesker på rejseeventyr med Over Alle Bjerge. Oplevelser for livet og stor tilfredshed har ført en masse 5-stjernede anmeldelser med sig, som du kan læse på nedenstående links.

   

  Se alle anmeldelserne på Trustpilot
  Se alle anmeldelserne på Facebook

   

  Over Alle Bjerge er medlem af Rejsegarantifonden nr. 2894.


  Tryghed på rejsen

  Alle rejsebureauer, vi samarbejder med, er medlem af Rejsegarantifonden og følger derfor Udenrigsministeriets vejledninger. Dette betyder, at hvis Udenrigsministeriet ændrer deres risikovurdering og fraråder rejser til dit rejsemål, efter du har købt rejsen, så kan rejsen ombookes eller annulleres.

  Når I har modtaget jeres værdibeviser, skal I inden for 48 timer reservere rejsen hos Over Alle Bjerge på mail: kasper@overallebjerge.dk.

   

  I forbindelse med bestilling bedes I oplyse:

  • Fulde navne ifølge pas
  • Pasnumre
  • Fødselsdato og år
  • Nationalitet
  • Køn

   

  Vi anbefaler, at I udover jeres rejseforsikring, som gælder på selve rejsen, også har en afbestillingsforsikring, der gælder før afrejse i tilfælde sygdom m.m. Over Alle Bjerge samarbejder med Gouda og kan være behjælpelig med at tegne nævnte forsikringer. Afbestillingsforsikring skal tegnes samtidig med køb af rejsen.

   

  Når kampagnen afsluttes den 9. februar 2023, modtager I hurtigst muligt en reservationsbekræftelse på den mail, som I har opgivet til SPOTdeal. 

   

  Her vil I også modtage informationer forud for rejsen. 1-2 uger inden afrejse modtager I også flybilletter som E-billet. Hvis I ikke modtager disse, skal I kontakte Over Alle Bjerge på kasper@overallebjerge.dk

   

  Vi gør opmærksom på, at købet er bindende, og at der ikke er mulighed for at annullere rejsen.

   

  Der tages forbehold for annullering ved begrænset tilmelding. 

   

  Ved eventuelle spørgsmål rejsen kan Over Alle Bjerge kontaktes på tlf.: 40 93 98 36.

  Én unik kode gælder for 1 person.

   

  Rejsen inkluderer:

  Værdibeviset kan indløses fra 13.04.2023

  • Fly fra København – Beograd med Austrian Airlines
  • Fly hjem fra Sarajevo - København med Austrian Airlines
  • 23 kg bagage og 8 kg håndbagage
  • 12-dages program inkl. nævnte udflugter (se programmet nedenfor)
  • 5 UNESCO-steder (Byerne Dubrovnik, Ohrid og Mostar samt Studenica-klostret og Kotor-bugten)
  • Entré på alle nævnte udflugter
  • Overnatninger på 4-stjernede hoteller
  • Morgenmad alle dage
  • Erfaren dansk rejseleder
  • Lokalguide i de enkelte lande

   

  Betaling:

  I vælger selv, om I vil betale det fulde beløb for rejsen med det samme eller blot et depositum på 4.000 kr. I vælger betalingsform i købsprocessen.

   

  Ved depositumbetaling betales restbeløbet for rejsen til Over Alle Bjerge senest 90 dage før afrejse via bankoverførsel. Restbeløbet kan ikke betales med betalingskort. Depositum er ikke refunderbart og samme gælder restbeløbet fra 90 dage før afrejse. Det anbefales, at I tegner en afbestillingsforsikring v. sygdom.

   

  Bemærk venligst, at det kun er muligt at betale fuldt beløb ved rejsen den 13. - 24. april 2023.

   

  Ikke inkluderet i rejsen:

  • Forsikringer (Afbestillingsforsikring og rejseforsikring)
  • Øvrige måltider
  • Drikkevarer til måltiderne
  • Drikkepenge - beregn ca. 250 kr.

   

  Der tages forbehold for ændringer af flytiderne/flyruterne samt hotel af samme standard.

   

  Over Alle Bjerge er medlem af Rejsegarantifonden nr. 2894.

   

  Den oplyste pris i dette tilbud er baseret på Over Alle Bjerges officielle katalog/listepriser plus eventuelle ekstraordinære ydelser/services. 

   

  Købet kan ikke fortrydes.

   

  Vi gør opmærksom på, at SPOTdeal udelukkende er formidler af dette tilbud. Alle spørgsmål vedrørende tilbuddet rettes til Over Alle Bjerge ApS.

    Vi henviser i øvrigt til vores generelle vilkår og betingelser, som du finder på spotdeal.dk/Vilkaar.

    Over Alle Bjerge

    Julius Bloms Gade 29, 2200 København N
    Tlf.: 40 93 98 36 | CVR: 39275139 | Kasper@overallebjerge.dk | Hjemmeside |

    Sidste chance: 09. februar 2023 kl. 23:59

    Rundrejse i Balkan