Vinterophold på Schackenborg Slotskro

Sidste chance!

Oplev den helt nyrenoverede Schackenborg Slotskro i Møgeltønder med et vinterophold, der bl.a. byder på en 3-retters gastronomisk oplevelse i slotskroens restaurant - alt sammen i nogle af Danmarks smukkeste omgivelser.

 • Det får du
 • Sådan køber du
 • Vilkår
 • Aftalepartner

Tag på en rejse tilbage i tiden, og fornøj jer med nutidens bekvemmeligheder på Schackenborg Slotskro, hvor historie og charme går hånd i hånd med førsteklasses gastronomi og skaber en vidunderlig helhedsoplevelse.

 

Kroen ligger i maleriske Møgeltønder, hvor de små, skæve huse og de brostensbelagte gader danner en smuk og idyllisk ramme om byens majestætiske slot og den nyrenoverede slotskro, som ligger lige ved siden af. Schackenborg Slotskro har været kongeligt privilegeret siden 1687, og gennem mange årtier har slotskroen haft ry for at være et af Sønderjyllands bedste gourmetsteder.

 

Med dette ophold kan I se frem til en gastronomisk 3-retters middag, som det kompetente køkkenteam sammensætter med afsæt i sæsonen og råvarer fra Marsken og Vadehavet.

 

Særligt for dette ophold:

 

 • Inkl. 3-retters gastronomisk middag
 • Bo i helt nyrenoverede rammer, midt i Danmarkshistorien og med smukke Møgeltønder som baggrundskulisse
 • I vinterhalvåret kan I ikke langt fra slotskroen nyde de store vidder, den smukke kyststrækning og måske samle østers i Vadehavet

Opholdet inkluderer:

 

 • 1 overnatning i standard dobbeltværelse
 • 3-retters gastronomisk middag i restauranten på slotskroen
 • Kaffe/te, Schackenborg-label vand og dansk lakrids på værelset
 • Morgenmad med sønderjyske specialiteter
 • 10 % rabat på slotsrundvisninger på Schackenborg Slot

 

SPOTpris 875 kr.

 

Prisen er pr. person ved 2 personer pr. værelse. Det betyder, at der skal købes et lige antal.

 

Opholdet kan benyttes med ankomst alle åbningsdage fra den 1. december 2023 til og med den 30. marts 2024.

 

Max 2 personer pr. værelse.

 

Tillæg og tilkøb

Aftales og afregnes direkte med Schackenborg Slotskro.

 

 • Weekendtillæg fredage: 300 kr. pr. værelse
 • Weekendtillæg lørdage: 400 kr. pr. værelse
 • Opgradering til Deluxeværelse: 200 kr. pr. værelse pr. nat

 

Bemærk: Der er gratis offentlige parkeringspladser 25 meter fra kroen. Der er ikke tv på værelserne.

 

Tjek ind: Fra kl. 14.00.

Tjek ud: Senest kl. 10.00.


Nye ansigter på Schackenborg Slotskro

Lige fra I træder ind af døren på Schackenborg Slotskro, vil I mærke en kombination af stor gæstfrihed, moderne komfort og højt ambitionsniveau med sans for detaljen.

 

Ved ankomsten vil I blive budt velkommen af slotskroens receptionsværter eller hotelchef Nikolaj Pedersen, der har bragt mange års erfaring fra 4- og 5-stjernede danske og internationale hoteller med til slotskroen i Møgeltønder.

 

Siden tilgangen af køkkenchef Adam Malmø i november 2022 har slotskroen fået samlet et hold af unge, dygtige og ambitiøse profiler i køkkenet såvel som i restauranten. Med afsæt i sæson og råvarer fra Marsken og Vadehavet, stræber de konstant efter at give gæsterne en mindeværdig helhedsoplevelse.

 

Også restaurantchef Marc Thejl Hansen er for nyligt kommet ombord. Marc kommer fra en 1-stjernet Michelinrestaurant, og siden 2020 har han været en fast del af det danske tjenerlandshold. Med sin store faglige viden sørger Marc for en afslappet stemning i slotskroens hyggelige rammer.

 

I 2023 har slotskroen desuden givet morgenmaden et løft med flere fornyelser, der tager afsæt i lokalområdet. Lokale pølser fra Højer, sønderjysk kringle, oste fra Naturmælk og hjemmebagt surdejsbrød er blot nogle af ingredienserne i slotskroens aktuelle morgenbuffet. Har I lyst til at lade jer forkæle lidt ekstra, tilbyder de også Egg Benedict og Egg Royal samt egen æblemost, Adelhardt-safte og en bitter fra De 5 Gaarde til morgenmaden.

 

Sådan skal I bo

Schackenborg Slotskro råder over 20 charmerende værelser, som alle er navngivet efter danske slotte og herregårde. Værelserne er beliggende på selve kroen samt i de tre omkringliggende, fredede huse med sprossevinduer.


En vigtig del af Danmarks­historien

Schackenborg Slot ligger i idylliske Møgeltønder og har været i familien Schacks eje gennem 11 generationer, og hele området emmer af Danmarkshistorie.

 

Schackenborg Slotskro er et historisk bygningsværk, der siden 1687 har været privilegeret. Schackenborg Slotskro hører man for første gang om i 1683, hvor den nævnes sammen med de øvrige seks huse, der på det tidspunkt udgjorde den begyndende landsby Møgeltønder. Dengang var slotskroen bopæl for gartneren ved Schackenborg Slot, og først lidt senere fik den sin krobevilling.

 

Fra november 2020 til oktober 2021 valgte man at lukke Slotskroen ned for gæster, og i løbet af de 10 måneder, der var lukket, gennemgik bygningerne en gennemgribende renovering, hvor der bl.a. blev lagt helt nye trægulve, interiøret i havestuen blev skiftet, og værelserne fik en kærlig hånd. Bygningerne er naturligvis indrettet og moderniseret med respekt for den oprindelige stil, men fremstår nu nye og klar til at tage imod mange flere glade gæster.


Rundvisning på Schackenborg Slot

I forbindelse med jeres ophold har I mulighed for at booke en rundvisning på Schackenborg Slot/slotshave og dermed opleve det kongelige slot helt tæt på. Under turen får I alle fortællingerne fra en af de dygtige guider, og I får mulighed for at se de smukke bygninger på tæt hold - også indefra.

 

Når I træder ind på slotspladsen på Schackenborg Slot, går en tur i den smukke slotspark eller går rundt i slottets smukke sale og rum, går I i fodspor, der strækker sig tusind år tilbage i tiden og måske endnu længere.

 

Hør om dengang Møgeltønderhus, som slottet hed fra begyndelsen, var en af den danske krones og kirkes bastioner i kampen med de holstenske grever. Glæd jer også til de mange historier om opførelsen af Schackenborg og de 11 generationer Schack, som har boet på Schackenborg Slot. Har I f.eks. nogensinde hørt om Sølvarmen, eller ved I hvem Den onde Grevinde er?

 

I 1978 vendte slottet atter tilbage til det danske Kongehus. Prinseparret boede på slottet indtil 2014 og bruger det nu som deres andet hjem. Schackenborg Slot ligger før den idylliske Slotsgade i Møgeltønder, som også er et smukt syn.

 

Rundvisningen varer ca. 70 minutter. Forhør jer om muligheden ved booking af opholdet. 


Om området

Det er oplagt at kombinere jeres ophold på Schackenborg Slotskro med andre skønne oplevelser i Sønderjylland. Besøg f.eks. Tøndermarsken og Museum Sønderjylland eller gå en tur i den hyggelige Slotsgade, og få den sønderjyske stemning ind under huden.

 

Historiens vingesus

Sønderjylland har en helt særlig historie, og I må ikke gå glip af den, når I besøger Schackenborg Slot. Læg vejen forbi Historiecenter Dybbøl Banke, hvor I kan opleve krigen i 1864 og se Dybbøl Mølle. Husk også at besøge Frøslevlejren, som blev bygget som tysk interneringslejr under Anden Verdenskrig. Se også arkæologiske fund, og gå på opdagelse i den fascinerende sønderjyske oldtid og købstaden Haderslevs historie på det store arkæologiske museum i Haderslev.

 

Nationalpark Vadehavet

Er I til ekstraordinær natur, så skal I besøge Nationalpark Vadehavet - Danmarks største nationalpark på hele 1.466 km2. Vadehavet er optaget på UNESCO’s verdensarvliste og har et rigt dyre- og fugleliv – bl.a. gør 12-15 millioner trækfugle ophold ved Vadehavet på den Østatlantiske trækrute. Tøndermarsken, som er Danmarks største sammenhængende engområde, er en del af Nationalpark Vadehavet.

 

Når I besøger Nationalpark Vadehavet, er det også muligt at opleve det storslåede naturfænomen sort sol, når tusindvis af stære samles til træk i foråret og efteråret. Lige før de søger ned mod jorden for natten, samles de i store flokke og danner fascinerende formationer på himlen - det er dét, man kender som sort sol. De største flokke finder I i Tøndermarsken, som er en del af Nationalpark Vadehavet. 


Schackenborg-Slotskro.jpg

Du køber dit værdibevis i dag og får det efterfølgende tilsendt pr. e-mail.

 

Når du har modtaget værdibeviset, reserverer du dit ophold hos Schackenborg Slotskro på tlf.: 79 30 69 00 eller mail reception@schackenborg.dk. Husk samtidig at booke bord til restauranten for at være sikker på plads - ventes der til ankomstdagen, kan der være fuldt booket. Husk at oplyse den unikke kode fra værdibeviset, dato, navn og telefonnummer.

 

Der tages forbehold for udsolgte datoer. Vi anbefaler derfor, at du booker dit ophold hurtigst muligt, og inden de 14 dages fortrydelsesret udløber. Således kan du returnere opholdet hos SPOTdeal, hvis den ønskede periode mod forventning ikke er ledig. Når opholdet er booket er det slotskroens afbestillingsregler, der gælder.

 

Der gøres opmærksom på, at der kan forekomme travlhed i starten og slutningen af indløsningsperioden samt i weekender.

 

Medbring printet værdibevis, når opholdet skal indløses.

 

Ved spørgsmål kan Schackenborg Slotskro kontaktes på tlf.: 79 30 69 00.

 

Opholdet kan benyttes med ankomst alle åbningsdage fra den 1. december 2023 til og med den 30. marts 2024.

Én unik kode gælder for 1 person.

 

Opholdet inkluderer:

 • 1 overnatning i standard dobbeltværelse
 • 3-retters gastronomisk middag i restauranten på slotskroen
 • Kaffe/te, Schackenborg-label vand og dansk lakrids på værelset
 • Morgenmad med sønderjyske specialiteter
 • 10 % rabat på slotsrundvisninger på Schackenborg Slot

 

Prisen er pr. person ved 2 personer pr. værelse. Det betyder, at der skal købes et lige antal.

 

Max 2 personer pr. værelse.

 

Tillæg og tilkøb

Aftales og afregnes direkte med Schackenborg Slotskro.

 • Weekendtillæg fredage: 300 kr. pr. værelse
 • Weekendtillæg lørdage: 400 kr. pr. værelse
 • Opgradering til Deluxeværelse: 200 kr. pr. værelse pr. nat

 

Bemærk: Der er gratis offentlige parkeringspladser 25 meter fra kroen. Der er ikke tv på værelserne.

 

Tjek ind: Fra kl. 14.00.

Tjek ud: Senest kl. 10.00.

 

Vi gør opmærksom på, at SPOTdeal udelukkende er formidler af dette tilbud. Alle spørgsmål vedrørende tilbuddet rettes til Schackenborg Slotkro.

 

Vi henviser i øvrigt til vores generelle vilkår og betingelser, som du finder på spotdeal.dk/Vilkaar.

Schackenborg Slotskro

Slotsgaden 42, Møgeltønder , 6270 Tønder
Tlf.: 79 30 69 00 | CVR: 36034734 | reception@schackenborg.dk | Hjemmeside |

Sidste chance: 24. november 2023 kl. 23:59

Ophold på Schackenborg Slotskro