Rejse til Bologna og Firenze

Sidste chance!

Tag med Vindrose Rejser til Italien og oplev noget af det bedste, støvlelandet har at byde på, med overnatninger i både Firenze og Bologna. Rejsen inkluderer 5 overnatninger på Hotel Rex og Hotel Holiday, morgenmad, bus mellem de to byer og fly fra CPH.

 • Det får du
 • Sådan køber du
 • Vilkår
 • Aftalepartner

Glæd jer til at opleve to af Italiens mest vidunderlige historiske byer, Firenze og Bologna, og til at gå på opdagelse blandt smuk arkitektur, autentisk italiensk charme og fristende smagsindtryk.

 

I starter rejsen i Firenze - en by, som i 1300-tallet ikke bare var et økonomisk centrum, men også en de største byer i Europa. Kunst og kultur blomstrede under den finansielle fremgang, og Firenze blev arnestedet for Italiens store renæssance. Dette har gjort byen til et rent mekka for kunst- og arkitekturinteresserede, og I kan glæde jer over at skulle bo med base i byens historiske centrum.

 

Efter 3 overnatninger i Firenze går turen til Bologna, der er en smuk og fascinerende oplevelse, som alle bør unde sig selv mindst én gang i livet.

 

I Bologna, og især den gamle bydel, er det stadig synligt, at byen var særdeles velhavende i middelalderen - faktisk så velhavende, at der på et tidspunkt var 180 tårne i byen. Den rige fortid har efterladt en by, der den dag i dag er en eventyrligt smuk oplevelse med gamle bygninger, snævre gader og smukke pladser.

 

Samtidig er Bologna et madmekka for jer, der vil opleve alle de fantastiske retter og muligheder, det norditalienske køkken byder på - for slet ikke at tale om regionens fantastiske vin. 


Rejsen inkluderer:

 • Fly fra København til Firenze og fra Bologna til København
 • 10 kilo bagage + en lille taske
 • Bus fra Firenze til Bologna*
 • 3 overnatninger i Firenze på Hotel Rex
 • 2 overnatninger i Bologna på Hotel Holiday
 • Morgenmad alle dage

 

*Bussen fra Firenze til Bologna afgår kl. 13, og I er i Bologna kl. 14.20.

 

Vælg mellem følgende afrejsedatoer:

 

København:

Den 29. august 2022 - SPOTpris 4.959 kr.

Den 5. september 2022 - SPOTpris 4.995 kr.

Den 12. september 2022 - SPOTpris 4.495 kr.

Den 19. september 2022 - SPOTpris 6.495 kr.

Den 26. september 2022 - SPOTpris 5.495 kr.

Den 3. oktober 2022 - SPOTpris 5.995 kr.

Den 10. oktober 2022 - SPOTpris 5.995 kr.

Den 17. oktober 2022 - SPOTpris 6.495 kr.

 

Prisen er pr. person. Der skal købes 2 værdibeviser for at benytte tilbuddet.


Hotel Rex i Firenze

Det 3-stjernede Hotel Rex ligger i midten af det historiske centrum, kun et stenkast fra seværdighederne. Inden for en radius på 400 meter finder I bl.a. Michelangelos galleri, domkirken, Uffizi og Ponte Vecchio.

 

Hotellet tilbyder gratis wi-fi og daglig morgenbuffet.

 

Sådan skal I bo

Alle værelserne er udstyret med aircondition, tv, pengeskab og minibar foruden et badeværelse med toiletartikler og hårtørrer.

 

Hotel Holiday i Bologna

Det 3-stjernede Hotel Holiday er en god base for en pragtfuld ophold i hjertet af Bologna, blot et par skridt fra de mest berømte monumenter og museer i byen samt fra den pragtfulde og unikke Piazza Maggiore.

 

Hoellet ligger i det historiske centrum af Bologna, på en stille sidegade, med en kort gåtur både til den historiske midtby og hovedbanegården i Bologna. Lufthavnsbussen standser tæt ved hotellet, mens Piazza Maggiore ligger 700 m derfra. Herfra er der blot 10 minutters til Piazza VIII Agosto, Asinelli-tårnet og Garisenda-tårnet. Derudover ligger Nettuno fontænen og Bolognas universitet (det ældste i verden) også meget tæt på.

 

Området omkring hotellet byder på et væld af restauranter, butikker, caféer og barer, hvor man kan spise nogle af de fineste retter, Italien har at tilbyde. 

 

Sådan skal I bo

Hotellets 35 værelser er komfortable og velindrettede, nogle med udsigt over den historiske midtby, og har alle wi-fi (mod gebyr), minibar, sikkerhedsboks, hårtørrer, centralvarme satellit-tv, en-suite badeværelse og aircondition.

 

Godt at vide

Der er wi-fi i på fællesarealerne, vaskeservice og en døgnåben reception.

 

Der er gratis transport til og fra Bolognas største udstillinger efter anmodning.

 

Morgenbuffeten bliver serveret fra kl. 07.30-10.00 i morgenmadslokalet, og der er også mulighed for roomservice.


Seværdigheder i Firenze

 

Bymidten - Piazza della Signoria

Piazza della Signoria er byens rådhusplads. Her finder I Palazzo Vecchio, et knejsende rådshus samt et pragtfuldt, asymmetrisk klokketårn. Indvendigt er paladset fyldt med pragtværker af Verrocchio og Michelangelo – og ikke mindst Vasaris enorme vægmalerier i Sala dei Cinquecento, de 500's sal, med motiver fra krigene mellem Firenze, Siena og Pisa.

 

På rådhusets brede indgangstrappe flokkes turisterne om Donatellos Judith og Holofernes og en kopi af Michelangelos David. For at skåne originalen for vejret, er David i dag anbragt i Accademia di Belle Arti.

 

Uffizi-galleriet

Der findes ikke et bedre sted i verden end Uffizi-galleriet i Firenze, hvis I vil forstå, hvad der skete med billedkunsten under renæssancen. Det var Medici-familiens store kunstsamling, og malerierne er hængt op kronologisk. På den måde kan I se den totale forvandling, der skete fra middelalderens dydige religiøse motiver til renæssancens nøgne Venus i muslingeskallen.

 

Ponte Vecchio

Besøger I Firenze, bliver I nødt til at besøge Ponte Vecchio, der går over floden Arno. Den middelalderlige stenbro ligger billedskønt placeret tæt ved mange af Firenzes seværdigheder. Ponte Vecchio er italiensk for “gammel bro”, og den historiske stenbro menes da også at have rødder helt tilbage til romertiden. Broen, som den står i dag, blev dog bygget i 1345.

 

Boboli-haven og Palazzo Pitti

Cypresalléer, fontæner, orangeri, grotter, rosenhave og mange overraskende skulpturer gemmer sig bag det store Palazzo Pitti, hvor Palatina-galleriet giver et indtryk af hertugernes overdådige gemakker. Her hænger der malerier af kunstnere som Rafael, Tizian, Van Dyck og Rubens. I modsætning til Uffizi-galleriets kronologiske malerier, kan I her se kunstværkerne i tykke guldrammer, der er ophængt efter herskabets præferencer.

 

Michelangelo-pladsen

Michelangelo-pladsen tilbyder en af de bedste udsigter over Firenze. Herfra har I især ved solopgang og solnedgang et eventyrligt kig ud over Firenzes kupler, tårne og bakker, der gennemskæres af Arno-floden.

 

Piazza del Duomo

Piazza del Duomo, domkirkepladsen, består af domkirken, dåbskapellet og kampanilen, Firenzes 84 meter høje domkirketårn, som Giotto tegnede i 1334. Med sit hvide, grønne og lyserøde marmor, de små statuer og vinduerne, som bliver større opefter og giver det robuste tårn elegance, er det den dejligste kampanile i hele Italien.

 

Mercato Nuovo og vildsvinet

Mercato Nuovo er fyldt med boder med tørklæder, handsker, souvenirs og solbriller. Her står også det lille bronzevildsvin fra 1600-tallet, Il Porcellino, Firenzes lykkedyr, der inspirerede H. C. Andersen til sin fortælling Metalsvinet. Hvis man berører vildsvinet, siges det, at man en dag vil vende tilbage til Firenze – og det bærer det stakkels dyrs tryne præg af. 

 

Bargello

På den trekantede Piazza di San Firenze knejser det gamle domhus Bargello. Bargello betyder bøddel, og intet steds i Firenze er så blodige scener udspillet. I den mørke hal lå torturkammeret, hvor forbrydere i månedsvis blev radbrækket og pint med gloende tænger. I venstre fløj lå de uhumske fængselsceller, og i gården stod skafottet, hvor tusinder er blevet hængt eller halshugget.

 

I dag huser Bargello den bedste billedhuggerkunst, Firenze kan opbyde, med værker af Michelangelo, Giambologna, Ghiberti, Verrocchio og fremfor alt den myreflittige Donatellos gådefulde David, der var den første nøgenstatue siden oldtiden.


Om Bologna

Byen er hovedstad i regionen Emilia Romagna og kendt som La Rossa på grund af de gamle røde, minimalistiske bygninger og på grund af sin venstreorienterede politik og akademiske indflydelse. Dette skyldes bl.a. den store kerne af unge i byen, grundet universitet, hvilket også har givet Bologna et spændende byliv med mange gode barer, restauranter og caféer.

 

Det vidunderligt bevarede centrum er en fornøjelse at udforske under dække af de mange kilometer af søjlegange, hvor de to berømte tårne, ​​Asinelli og Garisendi, fra det 12. århundrede, dominerer og giver en farverig skyline.

 

Piazza Maggiore går tilbage til en lignende tid, og palazzo’en på pladsen er ærefrygtindgydende. Hvert gadehjørne introducerer til et spændende stykke historie, og der er rig mulighed for at udforske den berømte Neptun-fontæne, det fascinerende Palazzo Communale og den store Giardini Margherita, som er en utroligt flot park, hvor I snildt kan bruge en eftermiddag på at gå rundt.

 

Bologna er nok mest berømt for sin plads i hjertet af det italienske køkken med madvarer og produkter såsom Alceto Balsamico, parmesanost, prosciutto fra Parma, salami, mortadella og ikke mindst de mange forskellige typer pasta, der kommer herfra. Besøg de mange caféer og restauranter og glæd jer til fantastiske velsmagsoplevelser.

 

Der er også meget underholdning at finde i Bologna. Byen er bl.a. kendt for sin opera samt klassisk, jazz og populærmusik i sofistikerede - men afslappede - omgivelser og blev som et resultat heraf en UNESCO City of Music i 2006.

 

Med så meget at udforske, er der knapt nok tid til at shoppe i alle de fornemme butikker og på de mange markeder i byens centrum. Heldigvis er der ikke langt mellem de indbydende butikker, og dertil finder I også mange gode delikatesseforretninger, fødevarebutikker og boghandlere i den smukke by.


Flyinformation

Fra den 29. august til den 1. oktober samt på afgangen den 17. oktober flyves der med Ryanair og Vueling.

På afgangene den 3. oktober og 10. oktober flyves der med Ryanair og SAS.

 

Flytider København

Afrejse den 29. august og den 5. september 2022:

 • Afgang København kl. 10.00
  Ankomst Firenze kl. 12.25
 • Afgang Bologna kl. 16.25
  Ankomst København kl. 18.30

 

Afrejse den 12., 19.  og 26. september samt den 17. oktober 2022:

 • Afgang København kl. 20.30
  Ankomst Firenze kl. 22.55
 • Afgang Bologna kl. 16.25
  Ankomst København kl. 18.30

 

Afrejse den 3. og 10. oktober 2022:

 • Afgang København kl. 12.00
  Ankomst Firenze kl.14.20
 • Afgang Bologna kl. 16.25
  Ankomst København kl. 18.30

 

Der tages forbehold for ændringer af flytiderne.


Om Vindrose Rejser

SPOTdeal har i flere år haft et tæt samarbejde med Vindrose Rejser, hvor vi i årenes løb har sendt mange danskere ud på uforglemmelige rejser. Vindrose Rejser bestræber sig altid på, at være mere end en bookingcentral. De giver gerne gode råd med på rejsen og er aldrig mere end et telefonopkald væk.

 

Som navnet "Vindrose" lægger op til, så viser Vindrose Rejser vejen til den perfekte ferie. I mere end 40 år har de sendt gæster rundt i hele verden - lige fra Gdansk til Guadeloupe. De ved, at din næste ferie skal være bedre end den foregående, og at livet er for kort til dårlige rejser. Derfor har de har altid fokus på at skabe de bedste rammer. Det gælder både en forlænget weekend til Hamborg og en vinrejse til Toscana.

 

Læs også Vindrose Rejsers bedømmelser på Trustpilot.

 

Vindrose er medlem af Rejsegarantifonden nr. 2864.

Du køber dit værdibevis i dag og får det efterfølgende tilsendt pr. e-mail.

 

Når du har modtaget værdibeviset, reserverer du din rejse inden for 48 timer. Du reserverer hos Vindrose Rejser på mail@vindroserejser.dk. Ved bestilling af rejsen skal oplyses fulde navne på alle rejsende som i passet, afrejsedato og den unikke kode på værdibeviset. Herefter modtager du den nødvendige rejseinformation direkte fra Vindrose Rejser.

 

Vi gør opmærksom på, at bestillingen er bindende og der ikke er mulighed for at annullere rejsen.

 

Ved eventuelle spørgsmål til denne rejse kontakt Vindrose Rejser på tlf.: 33 13 52 23.

Én unik kode gælder for 1 person.

 

Rejsen inkluderer:

 • Fly fra København til Firenze og fra Bologna til København
 • 10 kilo bagage + en lille taske
 • Bus fra Firenze til Bologna*
 • 3 overnatninger i Firenze på Hotel Rex
 • 2 overnatninger i Bologna på Hotel Holiday
 • Morgenmad alle dage

 

*Bussen fra Firenze til Bologna afgår kl. 13, og I er i Bologna kl. 14.20.

 

Prisen er pr. person. Der skal købes 2 værdibeviser for at benytte tilbuddet.

 

Der tages forbehold for ændringer af flytiderne.

 

Købet kan ikke fortrydes.

 

Den oplyste pris i tilbuddet er baseret på Vindrose Rejsers officielle katalog/listepriser plus eventuelle ekstraordinære ydelser/services.

 

Vi gør opmærksom på, at SPOTdeal udelukkende er formidler af dette tilbud. Alle spørgsmål vedrørende tilbuddet rettes til Vindrose Rejser A/S.

 

Vi henviser i øvrigt til vores generelle vilkår og betingelser, som du finder på spotdeal.dk/Vilkaar.

Vindrose Rejser

Vester Voldgade 90, 1552 København V
Tlf.: 33 13 52 23 | CVR: 39017229 | mail@vindroserejser.dk | Hjemmeside |

Sidste chance: 04. juli 2022 kl. 23:59

Rejse til Bologna og Firenze