Rundrejse i Mexico

Sidste chance!

På denne rundrejse gennem Mexico oplever I bl.a. Mexico Citys seværdigheder, den fantastiske fejring De Dødes Dag (kun oktober), mayaruiner i junglen, besøg til lokale, traditionelle indianerlandsbyer og meget meget mere. Betal kun depositum nu.

 • Det får du
 • Sådan køber du
 • Vilkår
 • Aftalepartner

Tag med Over Alle Bjerge på en fantastisk rundrejse tværs over Mexico. Fra højlandet og Solpyramiden i Mexico City over gåture i de charmerende spanske kolonibyer til forladte mayabyer i junglen og endeligt til den eksotiske kyst ved Stillehavet. På hele turen har I en erfaren, dansk rejseleder med, der er med til at gøre turen levende og spændende. 

 

Som noget særligt kan I på denne rejse opleve Mexicos helt store festdag 'Día de los Muertos (De Dødes Dag) - bemærk, det er en kulturel fejring og kan derfor kun opleves på oktober afgangen.

 

Højtiden fejres d. 1. og 2. november med parader, festmåltider, dekorationer og masser af skeletklædte mennesker, som ærer de døde. Forberedelserne løber gennem hele oktober og skaber en helt særlig stemning over hele landet. En stor begivenhed og en ganske særlig oplevelse at være med til.

 

Særligt for denne rejse:

 

 • Rundrejsen går tværs over Mexico
 • Oplev forladte mayabyer i junglen, der er et magisk syn med paladser og pyramider - og som noget særligt De Dødes Dag (oktober afgangen)
 • Erfaren dansk rejseleder

Rejsen inkluderer:

 

 • Fly fra København eller Billund - Mexico t/r via Amsterdam
 • 2 måltider ombord
 • Indenrigsfly Mexico City - Villahermosa
 • Håndbagage og indchecket bagage
 • 14 dages spændende program og masser af udflugter
 • Oplev De Dødes Dag (Día de los Muertos) (oktober afgang)
 • Alle entréer på nævnte udflugter
 • Kørsel i nye, komfortable busser med toilet (ved mindre grupper er der ikke toilet i bussen)
 • 10 overnatninger på gode mellemklasse hoteller på rundrejsen
 • 2 overnatninger på hotel ved Stillehavet
 • Morgenmad på hotellet alle dage
 • Erfaren dansk rejseleder - Mads Nielsen
 • Mexicansk lokalguide

 

Rejseperiode:

 

Oktober:

Afrejse fra København den 31. oktober til den 13. november 2024: 

 

 • Dobbeltværelse - SPOTpris 23.995 kr. (UDSOLGT)
 • Enkeltværelse - SPOTpris 26.995 kr. (UDSOLGT)

 

 

Afrejse fra Billund den 31. oktober til den 13. november 2024: 

 

 • Dobbeltværelse - SPOTpris 24.495 kr.
 • Enkeltværelse - SPOTpris 27.495 kr.

 

 

Januar:

Afrejse fra København den 11. januar til den 24. januar 2025:

 

 • Dobbeltværelse - SPOTpris 23.995 kr.
 • Enkeltværelse - SPOTpris 26.995 kr.

 

 

Afrejse fra Billund den 11. januar til den 24. januar 2025:

 

 • Dobbeltværelse - SPOTpris 24.995kr.
 • Enkeltværelse - SPOTpris 27.995 kr.

 

 

Prisen er pr. person. Der skal købes 2 værdibeviser for at bo på dobbeltværelse.

 

Der er et begrænset antal rejser til salg.

 

Betaling:

 

Der betales et depositum på 4.000 kr. pr. person. Ved depositumbetaling betales restbeløbet for rejsen til Over Alle Bjerge senest 90 dage før afrejse via bankoverførsel. Restbeløbet kan ikke betales med betalingskort. Depositum er ikke refunderbart og samme gælder restbeløbet fra 90 dage før afrejse. Det anbefales, at I tegner en afbestillingsforsikring v. sygdom.

 

Ikke inkluderet i rejsen:

 

 • Forsikringer (afbestillingsforsikring og rejseforsikring)
 • Øvrige måltider
 • Drikkepenge - beregn ca. 350 kr.

Dagsprogram

 

Dag 1 - Danmark til Mexico City

I flyver fra København eller Billund midt på dagen med kurs mod Mexico. I lander i Mexico City om aftenen, og der er indtryk og oplevelser fra starten af når, man lander i den største by på den vestlige halvkugle. Der bor over 20 millioner mennesker i dalen, der ligger på et plateau i 2.200 meters højde. 

 

Dag 2 – Mexico Citys fantastiske seværdigheder

I starter med en gåtur i byens gamle centrum. Byen er den ældste hovedstad i hele Nord- og Sydamerika og den eneste udover Quito, der er grundlagt af de oprindelige folkeslag. I lægger ud med byens centrum, hvor I skal se zocaloen, der er verdens andenstørste plads. På pladsen ligger Mexico Citys majestætiske katedral, der blev påbegyndt i 1573, og som dermed er Amerikas ældste.

 

I ser også ruinerne i centrum fra aztekernes hovedstad Tenochtitlan. Herefter kører I til hotellet, der ligger centralt i forhold til de seværdigheder, I skal besøge i de kommende dage. I har mulighed for at slappe af eller gå en tur på egen hånd.

 

Oktober afgang: Den 1. og 2. november kommer I til at opleve fest og fantastisk stemning i byen - I er nemlig landet midt i Mexicos fejring af Día de los Muertos - De Dødes Dag – formentlig landets største fest! Gå ud i gaderne og få en uforglemmelig oplevelse med farverige optog, de smukkeste udsmykninger og ikke mindst festglade mennesker. 

 

Dag 3 – Sol- og Månepyramiderne

I dag skal I se nogle af Mexicos absolutte højdepunkter, når I kører nord for Mexico City for at besøge Teotihuacan, som er et aztekisk navn, der betyder ”gudernes by”. Byen havde sin storhedstid i årene 300-600 og var den største by i ”Præcolumbianske Amerika”. Ikke blot ser I nogle af de mest storslåede arkæologiske fund i Mellemamerika, men kan også for alvor nyde historiens vingesus med udsigten ud over dalen og Sol og Månepyramiden.

 

I ser desuden ”Basilica de Guadalupe”, der er en af Mexicos mest berømte kirker, som hvert år besøges af ca. 20 millioner pilgrimme. Den har lagt navn til jomfruen af Guadalupe, som er hele Mellemamerikas skytsengel.

 

Dag 4 – Moctezumas skatte

I besøger det antropologiske museum i Mexico City, som er et af verdens vigtigste. Her bliver I klogere på alle de vigtige kulturer, I lærer om gennem rundrejsen: olmekerne, aztekerne, zapotekerne, mayerne og mange flere. Blandt de største skatte er aztekernes solsten, kong Pacals grav og Moctezumas fjerkrone.

 

Efter den store oplevelse forlader I Mexico City og flyver til Villahermosa. På den måde sparer vi en del kørsel på rundrejsen da vi flyver væk fra Mexico City og kører tilbage fremfor at køre både ud og tilbage. 

 

Dag 5 – Mayaruiner i junglen

Vi kører til Palenque, hvor I skal opleve en af rejsens absolutte højdepunkter i den forladte maya-by. I går gennem regnskoven med alle dens lyde og dufte, og dybt inde i junglen finder I Palenque med dens paladser og pyramider. Det er et magisk syn, og det tryllebinder at få de gamle historier om ”Kong Pakal” og ”Den Røde Dronning”. I skal også se ”templo de las inscripciones” med dets relieffer og hieroglyffer. Meget af den viden om historien og kongerækken, man har, stammer netop herfra.

 

Dag 6 – Junglevandfaldet Agua Azul 

Med retning mod Chiapas’ højland kører I igennem junglen nær Palenque, hvor der er mere end 500 vandfald, der varierer i højden fra 3 til 30 meter. Der er dømt ægte junglestemning, når der vælter kaskader af vand ud af regnskoven over flade klippestykker. Vandfaldet Agua Azul er et af de mest imponerende i området og tryllebinder med sine farver og lækre vand, der indbyder til en afslappende dukkert i varmen.

 

Efter besøget ved Agua Azul bevæger I jer gennem junglen og op i højderne på en køretur med smukke udsigter og gennem masser af landsbyer. Provinsen Chiapas er den mexicanske stat med flest indfødte, hvilket giver hele området en anden stemning og charme. Først på aftenen når I statens tidligere hovedstad, San Cristóbal de las Casas, hvor I skal være de næste to nætter.

 

Dag 7 – Besøg i lokale indianerlandsbyer

Fra morgenstunden besøger I to af områdets mest traditionelle landsbyer, Zinacantán og San Juan Chamula, hvor de traditionelle håndværk stadig er i brug og de gamle trosformer er blandet med den moderne katolicisme. I kirken i Chamula udføres shamanistiske ritualer i et væld af levende lys, symboler, dufte - og Coca Cola. Alle sanserne sættes på spil og følelserne er store ved denne unikke oplevelse.

 

Eftermiddagen er på egen hånd i San Cristobal de las Casas, hvor markederne vrimler med de traditionelt klædte mayaindianere, som kommer ind fra landsbyerne for at handle. Byen blev grundlagt af spanierne i 1528 og ligger højt oppe i bjergene i 2.200 meters højde. Det er en utroligt hyggelig, gammel by med lave spanske huse, små bytorv, gamle kirker og smukke udsigtspunkter, som bestemt er værd at udforske. 

 

Dag 8 - Bådtur i Sumiderokløften

Om formiddagen skal I ud og se et af Mexicos flotteste naturscenarier på en bådtur i Sumiderokløften. Kløften er dannet omtrent samtidig med Grand Canyon ved en sprække i jordskorpen og Grijalvafloden, der fortsat eroderer kløften. I sejler i speedbåde gennem det dramatiske landskab, hvor der flere steder er 1000 meters lodrette bjergsider. Sumiderokløften og floden er en del af en stor nationalpark, og der er desuden en stor mængde fugle og dyr, som I forhåbentligt kan observere på vejen - for eksempel lever den amerikanske krokodille her.

 

Efter den store naturoplevelse kører I vestpå, hvor I overnatter i udkanten af den lille landsby Tehuantepec, hvor I allerede er nær Stillehavskysten, som er målet for morgendagen.

 

Dag 9 - Det mægtige Stillehav

Efter morgenmaden sætter I kurs mod kysten med mulighed for afslapning og tid til at fordøje den seneste uges store oplevelser. Målet er den lille, afslappede turistby Puerto Escondido, hvor I ankommer først på eftermiddagen. På jeres dejlige hotel, som ligger i rolige omgivelser, er tiden helt jeres egen. Slap af med en god bog i solen ved poolen med en forfriskende Tequila Sunrise i hånden, smag restaurantens lækre, lokale specialiteter og nyd udsigten og roen. Hotellet ligger I gåafstand til landsbyens centrum, hvor der findes masser af restauranter og små butikker, I kan kigge i. I aftentimerne omvendes gaden El Aldoquín til en gågade fyldt med liv, hvor både lokale og turister nyder drinks på barerne.

 

Dag 10 – Afslapning i Puerto Escondido

Den lille landsby, Puerto Escondido, er kendt som et paradis for surfere, som strømmer til fra hele verden for at øve sig på de mange, smukke strande. De dygtige surfere er sjove at observere, og I kan da også selv give det en chance, hvis lysten er til det. Ellers er bugterne med nogle af Mexicos allersmukkeste strande et vidunderligt syn. Nogle af strandene er oplagte til en svømmetur, såsom Playa Zicatela, som ligger sydøst for centrum, mens andre indbyder til dejlige gåture, solbadning og sand mellem tæerne, såsom den populære Playa Carrizalillo.

 

I kan selvfølgelig også slentre rundt i byens gader eller slappe af ved hotellets pool – feriestemningen og afslapningen er komplet efter de mange oplevelser, I allerede har fået med i bagagen. Søger I flere unikke oplevelser, kan I fra Puerto Escondido finde en aftenbådtur på Laguna Manialtepec, som er kendt for det kraftige bioluminescens, der lyser op omkring kroppen på en svømmetur.

 

Dag 11 – Oaxacas charme og gastronomi

Friskudhvilede fortsætter I rundrejsen med endnu flere, store oplevelser i staten Oaxaca. I kører fra morgenstunden op over bjergene Sierra Madre Sur mod statens hovedstad, Oaxaca, hvor I ankommer sidst på eftermiddagen. Køreturen byder på storslåede udsigter ud over bjergene og er i sig selv en stor oplevelse.

 

Oaxaca er en af de flotteste og mest velbevarede fra kolonitiden, og det gamle torv, Zocaloen, er et summende midtpunkt. Fra en fortovscafé kan du observere skopudserne, gadesælgerne og de lokale, på hyggelige spadsereture. Fra Zocaloen udgår mange charmerende, gamle gader med traditionelle, lave huse og spanske altaner. Her er et livligt marked, og man kan smage på mange af områdets kendte specialiteter herunder chokolade, mezcal og, for de modige, ristede græshopper.
Om aftenen er Zocaloen også ofte et festligt samlingspunkt for byens indbyggere, og ofte opstår spontane gadefester med livemusik og dans.

 

Dag 12 – Imponerende Monte Alban

Efter en god morgenmad tager I ud og ser de arkæologiske ruiner, Monte Alban. Disse fantastiske ruiner var hovedsæde for både zapotekerne og mixtekerne og er et fantastisk historisk sted med skjulte hemmeligheder fra den enorme viden, disse kulturer havde. De majestætiske bygninger og pyramider ligger på en planet høj med udsigt over Oaxaca, og dér fra toppen kan fortidens storslåethed virkeligt bundfælde sig. Monte Alban er uden tvivl endnu et højdepunkt på rundrejsen og en perfekt afslutning på de mange indtryk.

 

Den sidste eftermiddag og aften bruger I i centrum af hyggelige Oaxaca, hvor der er mulighed for at købe de sidste souvenirs, nyde en sidste kølig Corona eller to i solen og sige adiós til de sidste indtryk af de indfødte kulturer, der stadig findes i stor stil i området.

 

Dag 13 – Oaxaca til Mexico City

Efter en sidste overnatning i Oaxaca og en dejlig morgenmad, bliver det tid til at sætte kursen mod Mexico City. Undervejs på køreturen holder I pauser til kaffe og frokost, så I er klar til hjemrejsen. Om aftenen bliver det tid til at tage afsked med Mexico, og I boarder flyet og starter hjemrejsen.

 

Dag 14 – Hjem over Atlanterhavet

En dejlig ferie fyldt med oplevelser er ved at være slut, og I krydser Atlanten – med kufferterne fulde af store oplevelser og spændende souvenirs.


Om rejseleder Mads Nielsen 

Mads har fra en tidlig alder haft en stor rejselyst og har gennem de sidste 10 år boet i udlandet. Mads' udlængsel har bragt ham så forskellige steder som Caribien, Mellemøsten og Asien. Når Mads er rejseleder på en rundrejse holder han af at sætte seværdighederne i historisk perspektiv, men gør samtidig en dyd ud af at fortælle om dagligdagen og aktuelle begivenheder.

 

Mads har tidligere haft en karriere i forsvaret, og i uddannelsen som instruktør fandt han sin passion for formidling. Mads formår at forene den levende fortælling med præcis formidling af information, som skaber fundamentet for en god rejse.


Hoteller 

I skal bo på følgende hoteller: 

 

 • Mexico City: Hotel Fontan
 • Palenque: Hotel Maya Tulipanes
 • San Cristobal: Arrecife de Coral
 • Tehuantepec: Hotel Calli
 • Puerto Escondido: Hotel Aldea de bazar
 • Oaxaca: Hotel Casa Abu 

 

Der tages forbehold for ændringer af hoteller. 


Flyinformation

Der flyves med KLM.

 

 

Flytider København oktober:

 

Udrejse den 31. oktober 2024:

 • Afgang København kl. 12.05 
  Ankomst Amsterdam kl. 13.30
 • Afgang Amsterdam kl. 14.30 
  Ankomst Mexico kl. 19.35

 

Hjemrejse den 12. november 2024:

 

 • Afgang Mexico kl. 21.55
  Ankomst Amsterdam kl. 15.10 (+1)
 • Afgang Amsterdam kl. 16.50
  Ankomst København kl. 18.10

 

 

Flytider Billund oktober:

 

Udrejse den 31. oktober 2024:

 • Afgang Billund kl. 12.05 
  Ankomst Amsterdam kl. 13.15
 • Afgang Amsterdam kl. 14.30 
  Ankomst Mexico kl. 19.35

 

Hjemrejse den 12. november 2024:

 • Afgang Mexico kl. 21.55
  Ankomst Amsterdam kl. 15.10 (+1)
 • Afgang Amsterdam kl. 16.45 
  Ankomst Billund kl. 17.50 

 

 

Flytider København januar:

 

Udrejse den 11. januar 2025:

 • Afgang København kl. 12.05
  Ankomst Amsterdam kl. 13.30
 • Afgang Amsterdam kl. 14.30 
  Ankomst Mexico kl. 19.35

 

Hjemrejse den 23. januar 2025:

 

 • Afgang Mexico kl. 21.55
  Ankomst Amsterdam kl. 15.10 (+1)
 • Afgang Amsterdam kl. 16.50
  Ankomst København kl. 18.10

 

 

Flytider Billund januar:

 

Udrejse den 11. januar 2025:

 • Afgang Billund kl. 12.05 
  Ankomst Amsterdam kl. 13.15
 • Afgang Amsterdam kl. 14.30 
  Ankomst Mexico kl. 19.35

 

Hjemrejse den 23. januar 2025:

 • Afgang Mexico kl. 21.55
  Ankomst Amsterdam kl. 15.10 (+1)
 • Afgang Amsterdam kl. 16.45 
  Ankomst Billund kl. 17.50 

 

 

Der tages forbehold for ændringer af flytiderne. 


Om Over Alle Bjerge

Over Alle Bjerge er et rejsebureau, der bygger på mere end 20 års erfaring med rundrejser i hele verden. Over Alle Bjerge tilbyder enestående, håndlavede rundrejser for nysgerrige danskere, der ved, at der bag ethvert bjerg venter et uopdaget eventyr.

 

Som oftest vil Over Alle Bjerges gæster gerne langt væk fra hjemstavnen til steder, hvor kun få andre turister har været: det tibetanske højland, mayaernes glemte junglebyer eller bag jerntæppet i Nordkorea. Det er dog ikke altid, at man skal langt væk for at få en storslået oplevelse, hvilket man vil erfare på rundrejser i f.eks. Marokko, Balkan eller Portugal. Det er i mødet mellem kulturer, at forståelse opstår, og vi får et nyt perspektiv på os selv og den verden, vi kommer fra.

 

På Over Alle Bjerges rundrejser er der altid en erfaren, dansk rejseleder med, som sørger for gode informationer og baggrundsviden samt at det praktiske glider let. Man er kort sagt i gode trygge hænder.

 

Over Alle Bjerge er medlem af Rejsegarantifonden nr. 2894.


Tryghed på rejsen

Alle rejsebureauer, vi samarbejder med, er medlem af Rejsegarantifonden og følger derfor Udenrigsministeriets vejledninger. Dette betyder, at hvis Udenrigsministeriet ændrer deres risikovurdering og fraråder rejser til dit rejsemål, efter du har købt rejsen, så kan rejsen ombookes eller annulleres.

Når I har modtaget jeres værdibeviser, skal I inden for 48 timer reservere rejsen hos Over Alle Bjerge på mail: kathrine@overallebjerge.dk.

 

I forbindelse med bestilling bedes I oplyse:

 • Fulde navne ifølge pas
 • Pasnumre
 • Pas udstedelsesdato
 • Pas udløbsdato
 • Fødselsdato og år
 • Nationalitet
 • Køn

 

Betaling:

Der betales et depositum på 4.000 kr. pr. person. Ved depositumbetaling betales restbeløbet for rejsen til Over Alle Bjerge senest 90 dage før afrejse via bankoverførsel. Restbeløbet kan ikke betales med betalingskort. Depositum er ikke refunderbart og samme gælder restbeløbet fra 90 dage før afrejse. Det anbefales, at I tegner en afbestillingsforsikring v. sygdom.

 

Vi anbefaler, at I udover jeres rejseforsikring, som gælder på selve rejsen, også har en afbestillingsforsikring, der gælder før afrejse i tilfælde sygdom m.m. Over Alle Bjerge samarbejder med Gouda og kan være behjælpelig med at tegne nævnte forsikringer. Afbestillingsforsikring skal tegnes samtidig med køb af rejsen.

 

Når kampagnen afsluttes den 14. juni 2024, modtager I hurtigst muligt en reservationsbekræftelse på den mail, som I har opgivet til SPOTdeal. 

 

Her vil I også modtage informationer forud for rejsen. 1-2 uger inden afrejse modtager I også flybilletter som E-billet. Hvis I ikke modtager disse, skal I kontakte Over Alle Bjerge på kathrine@overallebjerge.dk.

 

Vi gør opmærksom på, at købet er bindende, og at der ikke er mulighed for at annullere rejsen.

 

Ved eventuelle spørgsmål rejsen kan Over Alle Bjerge kontaktes på tlf.: 40 93 98 36.

Én unik kode gælder for 1 person.

 

Rejsen inkluderer:

 • Fly fra København eller Billund - Mexico t/r via Amsterdam
 • 2 måltider ombord
 • Indenrigsfly Mexico City - Villahermosa
 • Håndbagage og indchecket bagage
 • 14 dages spændende program og masser af udflugter
 • Oplev De Dødes Dag (Día de los Muertos) (oktober afgang)
 • Alle entréer på nævnte udflugter
 • Kørsel i nye, komfortable busser med toilet (ved mindre grupper er der ikke toilet i bussen)
 • 10 overnatninger på gode mellemklasse hoteller på rundrejsen
 • 2 overnatninger på hotel ved Stillehavet
 • Morgenmad på hotellet alle dage
 • Erfaren dansk rejseleder - Mads Nielsen
 • Mexicansk lokalguide

 

Prisen er pr. person. Der skal købes 2 værdibeviser for at bo på dobbeltværelse.

 

Der er et begrænset antal rejser til salg.

 

Ikke inkluderet i rejsen:

 • Forsikringer (afbestillingsforsikring og rejseforsikring)
 • Øvrige måltider
 • Drikkepenge - beregn ca. 350 kr.

 

Der tages forbehold for ændringer af flytiderne/flyruterne samt hotel af samme standard.

 

Der tages forbehold for annullering ved begrænset tilmelding. 

 

Købet kan ikke fortrydes.

 

Den oplyste pris i dette tilbud er baseret på Over Alle Bjerges officielle katalog/listepriser plus eventuelle ekstraordinære ydelser/services. 

 

Vi gør opmærksom på, at SPOTdeal udelukkende er formidler af dette tilbud. Alle spørgsmål vedrørende tilbuddet rettes til Over Alle Bjerge ApS.

 

Det er Over Alle Bjerges almindelige betingelser, som gælder. Du finder deres rejsebetingelser på https://overallebjerge.dk/generelt/betingelser/.

 

Over Alle Bjerge er medlem af Rejsegarantifonden nr. 2894.

 

Vi henviser i øvrigt til vores generelle vilkår og betingelser, som du finder på spotdeal.dk/Vilkaar.

Over Alle Bjerge

Julius Bloms Gade 29, 2200 København N
Tlf.: 40 93 98 36 | CVR: 39275139 | Kasper@overallebjerge.dk | Hjemmeside |

Sidste chance: 14. juni 2024 kl. 23:59

Rundrejse i Mexico