Firenze inkl. billet til sightseeingbus

Sidste chance!

En rejse til Firenze giver et unikt perspektiv i hjemstedet for et handelsimperium, som hele Europa så op til. Her kan I opleve ægte italiensk storbystemning, mærke historiens vingesus og lade jer forføre af byens autentiske charme.

 • Det får du
 • Sådan køber du
 • Vilkår
 • Aftalepartner

Glæd jer til at opleve vidunderlige, historiske Firenze - en by, som i 1300-tallet ikke bare var et økonomisk centrum, men som også var en de største byer i Europa. Kunst og kultur blomstrede under den finansielle fremgang, og Firenze blev arnestedet for Italiens store renæssance.

 

Dette har gjort byen til et rent mekka for kunst- og arkitekturinteresserede, og I vil opleve en farverig og historisk storby med kunstneriske seværdigheder på hvert et gadehjørnerne samt en udsøgt toscansk mad- og vinkultur.

 

Særligt for denne rejse:

 

 • Oplev Firenzes utrolige kunstskatte og arkitektoniske perler - byen er som et stort udendørs museum med detaljeret arkitektur og udsøgte kunstværker på gaderne
 • Bo på et unikt 4-stjernet designhotel
 • Inkl. billet til hop on/hop off-sightseeingbus

Rejsen inkluderer:

 

 • Fly fra København til Firenze t/r 
 • 8 kg håndbagage pr. person 
 • 3 overnatninger i dobbeltværelse på 4* UnaHotel Vittoria
 • Morgenmad alle dage
 • 24 timers billet til hop on/hop off-sightseeingbus

 

Vælg mellem følgende afrejsedatoer:

 

 

København:

 

Den 5. april 2024 - SPOTpris 4.995 kr.

Den 12. april 2024 - SPOTpris 6.495 kr.

Den 19. april 2024 - SPOTpris 7.495 kr.

Den 3. maj 2024 - SPOTpris 5.995 kr.

Den 10. maj 2024 - SPOTpris 7.495 kr.

Den 24. maj 2024 - SPOTpris 7.495 kr.

Den 31. maj 2024 - SPOTpris 8.995 kr.

 

 

Prisen er pr. person ved 2 personer pr. værelse.

 

Der er et begrænset antal pladser til salg.

 

Se flyinformation længere nede.


UnaHotel Vittoria

Det 4-stjernede hotel er designet af den berømte arkitekt Fabio Novembre og byder velkommen med varm italiensk gæstfrihed og autentisk toscansk stil.

 

Designhotellet er ideelt beliggende, når I både vil nyde byen og det omkringliggende område, og I kommer nemt omkring med offentlig transport.

 

Sådan skal I bo

I bliver indlogeret på et elegant, moderne dobbeltværelse, som er dekoreret med mosaikker, luksuriøse tekstiler og lyse farver. Samtlige værelser har minibar, satellit-tv og gratis wi-fi.


Firenze - en gammel stormagt og et kulturcentrum

I slutningen af 1300-tallet blev Firenze kontrolleret af familien Albizzi, men de blev udfordret af den mægtige bankierfamilie, Medici-familien. De kontrollerede Medici-banken, der dengang var Europas største bank, og sad derfor bogstavelig talt på alle Firenzes penge. Slægtens overhoved, Cosimo de Medici, var blandt byens mere populære borgere på grund af grundigt lobbyarbejde, og det lykkedes familien at overtage magten. Medici-imperiet svandt efter Cosimos død, og slægten mistede gradvis grebet om byens herredømme, men det er stadig deres påvirkning på byen, der er tydeligst i byens nuværende arkitektur og kunst.

 

Da Italien i 1865 blev forenet, blev Firenze udpeget til hovedstad - en status byen dog kun fik lov til at have i 6 år. Byens hovedtorv Piazza della Repubblica blev bygget efter romersk inspiration, mens resten af byplanlægningen røg i vasken, da byen ikke længere var hovedstad. Der blev da også lagt andre planer for bykernen under det fascistiske styre i 1900-tallet, og 2. verdenskrigs bomber jævnede flere områder med jorden.

 

I dag findes over halvdelen af al italiensk kunst i Firenze, og det går også mange århundreder tilbage. Sammen med handlen blomstrede nemlig også kulturlivet omkring år 1400, og det resulterede i en genforelskelse i antikkens bøger og skulpturer. Det kom til udtryk i en stor og alsidig kunst med fokus på en naturlig gengivelse af menneskekroppen og individualistisk portrætkunst. Firenze er da også hjemsted for betydningsfulde kunstnere, og både Boccaccio, Dante, Giotto, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Botticelli og Brunelleschi betrådte Firenzes gader i middelalderen og renæssancen. Meget af det er så velbevaret, at det er de samme bygninger og skulpturer, I vil opleve på en rejse til Firenze i dag. 


Seværdigheder i Firenze

 

Bymidten - Piazza della Signoria

Piazza della Signoria er byens rådhusplads. Her finder I Palazzo Vecchio, et knejsende rådshus samt et pragtfuldt, asymmetrisk klokketårn. Indvendigt er paladset fyldt med pragtværker af Verrocchio og Michelangelo og ikke mindst Vasaris enorme vægmalerier i Sala dei Cinquecento, de 500's sal, med motiver fra krigene mellem Firenze, Siena og Pisa.

 

På rådhusets brede indgangstrappe flokkes turisterne om Donatellos Judith og Holofernes og en kopi af Michelangelos David. For at skåne originalen for vejret, er David i dag anbragt i Accademia di Belle Arti.

 

Uffizi-galleriet

Der findes ikke et bedre sted i verden end Uffizi-galleriet i Firenze, hvis I vil forstå, hvad der skete med billedkunsten under renæssancen. Det var Medici-familiens store kunstsamling, og malerierne er hængt op kronologisk. På den måde kan I se den totale forvandling, der skete fra middelalderens dydige religiøse motiver til renæssancens nøgne Venus i muslingeskallen.

 

Ponte Vecchio

Besøger I Firenze, bliver I nødt til at besøge Ponte Vecchio, der går over floden Arno. Den middelalderlige stenbro ligger billedskønt placeret tæt ved mange af Firenzes seværdigheder. Ponte Vecchio er italiensk for “gammel bro”, og den historiske stenbro menes da også at have rødder helt tilbage til romertiden. Broen, som den står i dag, blev dog bygget i 1345.

 

Boboli-haven og Palazzo Pitti

Cypresalléer, fontæner, orangeri, grotter, rosenhave og mange overraskende skulpturer gemmer sig bag det store Palazzo Pitti, hvor Palatina-galleriet giver et indtryk af hertugernes overdådige gemakker. Her hænger der malerier af kunstnere som Rafael, Tizian, Van Dyck og Rubens. I modsætning til Uffizi-galleriets kronologiske malerier, kan I her se kunstværkerne i tykke guldrammer, der er ophængt efter herskabets præferencer.

 

Michelangelo-pladsen

Michelangelo-pladsen tilbyder en af de bedste udsigter over Firenze. Herfra har I især ved solopgang og solnedgang et eventyrligt kig ud over Firenzes kupler, tårne og bakker, der gennemskæres af Arno-floden.

 

Piazza del Duomo

Piazza del Duomo, domkirkepladsen, består af domkirken, dåbskapellet og kampanilen, Firenzes 84 meter høje domkirketårn, som Giotto tegnede i 1334. Med sit hvide, grønne og lyserøde marmor, små statuer og vinduerne, som bliver større opefter og giver det robuste tårn elegance, er det den dejligste kampanile i hele Italien.

 

Mercato Nuovo og vildsvinet

Mercato Nuovo er fyldt med boder med tørklæder, handsker, souvenirs og solbriller. Her står også det lille bronzevildsvin fra 1600-tallet, Il Porcellino, Firenzes lykkedyr, der inspirerede H. C. Andersen til sin fortælling Metalsvinet. Hvis man berører vildsvinet, siges det, at man en dag vil vende tilbage til Firenze – og det bærer det stakkels dyrs tryne præg af. 

 

Bargello

På den trekantede Piazza di San Firenze knejser det gamle domhus Bargello. Bargello betyder bøddel, og intet sted i Firenze har så blodige scener udspillet sig. I den mørke hal lå torturkammeret, hvor forbrydere i månedsvis blev radbrækket og pint med gloende tænger. I venstre fløj lå de uhumske fængselsceller, og i gården stod skafottet, hvor tusinder er blevet hængt eller halshugget.

 

I dag huser Bargello den bedste billedhuggerkunst, Firenze kan opbyde, med værker af Michelangelo, Giambologna, Ghiberti, Verrocchio og fremfor alt den myreflittige Donatellos gådefulde David, der var den første nøgenstatue siden oldtiden.

 

Piazza Santo Spirito

Besøger I Piazza Santo Spirito-pladsen flere gange på samme dag, kan I nemt blive i tvivl om, hvorvidt det er den samme plads, da der hele tiden sker noget nyt. I løbet af dagen er der typisk lokale gallerier, kunstnere og boder sat op, vævet sammen med små cafeer og restauranter, hvoraf mange har små terrasser, gårdhaver og overdækkede borde. Det hele omkranser et stort marmor-springvand i midten. Og især bylivet er værd at besøge pladsen for. Man kan nemt bruge en hel aften med en drink eller en kop kaffe i hånden og suge stemningen til sig. Der er typisk liv på pladsen til langt efter midnat.    


Det italienske køkken

På en rejse til Firenze er italiensk mad en seværdighed i sig selv, og hver region har sine egne specielle ingredienser, opskrifter og smage – og her skuffer Firenze heldigvis ikke.

 

Udover at smage jer gennem madmarkederne, kan I også besøge både dyre ristoranti og de billigere trattorie. Man kan næsten ikke undgå at opdage, at Bistecca alla Fiorenina (’florentinsk bøf’) er en af de bedste og mest unikke hovedretter for regionen. Som forret kan I prøve Crostini Neri/Fegatino, som er kyllingeleverpostej på tynde skiver af ristet brød. Efter maden kan I tage en slentretur i gaderne og så selvfølgelig supplere den skønne mad med et besøg hos en bod med gelato, italiensk is, som faktisk stammer fra Firenze. Toscana er også kendt for sin vin, så det er svært at gå galt i byen, når I bestiller. 


Flyinformationer

Der flyves med SAS.

 

Flytider København:

 • Afgang København kl. 09.10
  Ankomst Firenze kl. 11.30
 • Afgang Firenze kl. 12.20
  Ankomst København kl. 14.30

 

Der tages forbehold for ændringer af flytiderne.


Om Vindrose Rejser

SPOTdeal har i flere år haft et tæt samarbejde med Vindrose Rejser, hvor vi i årenes løb har sendt mange danskere ud på uforglemmelige rejser. Vindrose Rejser bestræber sig altid på, at være mere end en bookingcentral. De giver gerne gode råd med på rejsen og er aldrig mere end et telefonopkald væk.

 

Som navnet "Vindrose" lægger op til, så viser Vindrose Rejser vejen til den perfekte ferie. I mere end 40 år har de sendt gæster rundt i hele verden - lige fra Gdansk til Guadeloupe. De ved, at din næste ferie skal være bedre end den foregående, og at livet er for kort til dårlige rejser. Derfor har de har altid fokus på at skabe de bedste rammer. Det gælder både en forlænget weekend til Hamborg og en vinrejse til Toscana.

 

Læs også Vindrose Rejsers bedømmelser på Trustpilot.

 

Vindrose Rejser er medlem af Rejsegarantifonden nr. 2864.


Tryghed på rejsen

Alle rejsebureauer, vi samarbejder med, er medlem af Rejsegarantifonden og følger derfor Udenrigsministeriets vejledninger. Dette betyder, at hvis Udenrigsministeriet ændrer deres risikovurdering og fraråder rejser til dit rejsemål, efter du har købt rejsen, så kan rejsen ombookes eller annulleres.

Når du har modtaget værdibeviset, reserverer du din rejse inden for 48 timer. Du reserverer hos Vindrose Rejser på mail@vindroserejser.dk. Ved bestilling af rejsen skal oplyses fulde navne på alle rejsende som i passet, afrejsedato og den unikke kode på værdibeviset. Herefter modtager du den nødvendige rejseinformation direkte fra Vindrose Rejser.

 

Vi gør opmærksom på, at bestillingen er bindende, og at der ikke er mulighed for at annullere rejsen.

 

Ved eventuelle spørgsmål til denne rejse kontakt Vindrose Rejser på tlf.: 33 13 52 23.

Én unik kode gælder for 1 person.

 

Rejsen inkluderer:

 • Fly fra København til Firenze t/r 
 • 8 kg håndbagage pr. person 
 • 3 overnatninger i dobbeltværelse på UnaHotel Vittoria
 • Morgenmad alle dage
 • 24 timers billet til hop on/hop off-sightseeingbus

 

Der tages forbehold for ændringer af flytiderne.

 

Købet kan ikke fortrydes.

 

Vi gør opmærksom på, at SPOTdeal udelukkende er formidler af dette tilbud. Alle spørgsmål vedrørende tilbuddet rettes til Vindrose Rejser A/S.

 

Det er Vindrose Rejsers almindelige betingelser, som gælder. Du finder deres rejsebetingelser på https://www.vindroserejser.dk/om-vindrose-rejser/handelsbetingelser.

 

Vindrose Rejser er medlem af Rejsegarantifonden nr. 2864.

 

Vi henviser i øvrigt til vores generelle vilkår og betingelser, som du finder på spotdeal.dk/Vilkaar.

Vindrose Rejser

Vester Voldgade 90, 1552 København V
Tlf.: 33 13 52 23 | CVR: 39017229 | mail@vindroserejser.dk | Hjemmeside |

Sidste chance: 31. december 2023 kl. 23:59

Rejse til Firenze med billet til sightseeingbus