Rundrejse i Kaukasus

Sidste chance!

Kom med på denne enestående rundrejse gennem Aserbajdsjan, Georgien og Armenien og oplev nogle af de smukke velbevarede skatte i den billedskønne bjergrige region. En rejse langs Silkevejen omgivet af historiske monumenter. Betal kun depositum nu.

 • Det får du
 • Sådan køber du
 • Vilkår
 • Aftalepartner

Tag med Over Alle Bjerge til Kaukasus-regionen, hvor I vil krydse flere landegrænser, rejse ad Silkevejen og komme til at opleve en masse natur og historiske perler i både Aserbajdsjan, Georgien og Armenien. Turen begynder i Aserbajdsjans hovedstad Baku, som ligger hele 28 meter under havets overflade.

 

Derefter køres I nord på og videre ind i Georgien, hvor I vil besøge Tbilisi og den georgiske side af Kaukasus bjergkæden. Turen sluttes af med et par spændende dage, hvor I skal på sightseeing i og omkring den armenske hovedstad Jerevan.

 

Særligt for denne rejse:

 

 • Kryds landegrænser og rejs ad Silkevejen
 • Oplev regionens smukkeste naturomgivelser og historiske monumenter
 • Erfaren og dansk rejseleder, der gør historien levende

Rejsen inkluderer:

 

 • Udrejse til Baku med Lufthansa
 • Hjemrejse fra Jerevan med Austrian Airlines
 • Måltider ombord på flyet
 • Håndbagage og indchecket bagage
 • 12 dage med et spændende program og en masse udflugter
 • 11 overnatninger på gode mellemklasse hoteller
 • Entré på alle nævnte udflugter
 • Morgenmad alle dage
 • Vinsmagning hos et lokalt georgisk vinsted
 • Dansk rejseleder
 • Kørsel i private busser
 • Lufthavnstransport
 • 2 flasker vand pr. person dagligt

 

Rejseperiode:

 

Afrejse fra København den 21. april - 2. maj 2024.

 

 • Dobbeltværelse: SPOTpris 16.995 kr.
 • Enkeltværelse: SPOTpris 19.995 kr. 

 

Prisen er pr. person. Der skal købes 2 værdibeviser for at bo på dobbeltværelse.

 

Betaling:

Der betales et depositum på 4.000 kr. pr. person.

 

Ved depositumbetaling betales restbeløbet for rejsen til Over Alle Bjerge senest 90 dage før afrejse via bankoverførsel. Restbeløbet kan ikke betales med betalingskort. Depositum er ikke refunderbart og samme gælder restbeløbet fra 90 dage før afrejse. Det anbefales, at I tegner en afbestillingsforsikring v. sygdom.

 

Ikke inkluderet i rejsen:

 

 • Rejseforsikring (Afbestillings- og rejseforsikring)
 • Visum udgifter (hvis nødvendigt). Over Alle Bjerge har information om, at der behøves visum til Aserbajdsjan (pt. 25 EUR. Det laves som e-visa og skal ansøges om inden afrejse her: www.https://evisa.gov.az/en/.dk 
 • Måltider er ikke inkluderet
 • Drikkepenge. Beregn ca. 5 USD pr. dag

 

Se flyinformation længere nede.


Dagsprogram

 

Dag 1 - Fra København til Baku

Eventyret begynder i Københavns lufthavn, hvor I flyver med det velkendte tyske flyselskab Lufthansa, der årligt transporterer over 100 millioner passagerer fra Europa til Asien og Stillehavsområdet. Her kan I trygt læne jer tilbage og nyde turen ombord, når I flyver via Frankfurt videre til Baku, der er hovedstaden i Aserbajdsjan. Når I lander om aftenen, bydes I velkommen i lufthavnen, hvorefter I kører til hotellet og overnatter.

 

 

Dag 2 - Sightseeing i Baku

Efter morgenmaden tager I på en heldags rundtur i Aserbajdsjans hovedstad, Baku. Byen er blandt andet kendt for at ligge 28 meter under havets overflade, hvilket gør byen til verdens lavest liggende hovedstad samt den største by i verden, der ligger under havoverfladen. Derudover er Baku også kendt for dens årlige værtskabsrolle i forbindelse med Formel 1.

 

I går i byens historiske fodspor og opdager dens udvikling, når I bevæger jer fra den gamle bydel til den nye. I begynder i den ældre del af byen, hvor I går på opdagelse i de charmerende og smalle brostensbelagte gader. Derefter besøger I Shirvanshahs’ Palads og Jomfrutårnet, som begge er historiske og arkitektoniske monumenter, der indgår på UNESCOS verdensarvsliste. Kun få kilometer derfra træder I ind i den nye bydel, som byder på moderne arkitektur med spejlblanke facader og stilrent design, der tydeligt bærer præg af landets velstand fra olieindustrien. I skal blandt andet se nogle af byens smukke udsigter fra forskellige udkigsposter, se Aserbajdsjans højeste flag og gå en tur langs havnepromenaden.

 

 

Dag 3 - Bibi-Heybat moskéen, Gobustan og Ildtemplet 

Dagen står i historiens tegn, når I besøger Bibi-Heybat moskéen, Gobustan og Baku Ateshgah.

 

Bibi-Heybat moskéen blev i 1936 ødelagt af bolsjevikkerne. Dog blev den i 1990’erne som den eneste religiøse bygning rekonstrueret og kaldt ved samme navn, som da den blev bygget i det 13. århundrede. Moskéen er nem at spotte med dens to tårne og tre kupler på toppen af bygningen, og indenfor er den dekoreret med et betagende turkis loft med smukke gulddetaljer. Gobustan er et udendørs kunstmuseum nævnt på UNESCOS verdensarvsliste. Museet er kendt for dens fascinerende klippetegninger, der består af 6.000 klippeindgraveringer, der viser menneskets udvikling på jorden og vidner om 40.000 års klippekunst. Baku Ateshgah er et slotslignende religiøst tempel beliggende i forstaden Surakhani til Baku. Baseret på persiske inskriptioner blev templet brugt som et hinduistisk, sikhisk og zoroastrisk sted for tilbedelse. Templet bliver også kaldet for Ildtemplet, da det er bygget på toppen af et nu udtømt naturgasfelt.

 

 

Dag 4 - Turen mod Sheki

Efter morgenmad på hotellet, sætter I kurs mod den hyggelige landsby Sheki, der ligger i det nordvestlige Aserbajdsjan og på den sydlige del af bjergkæden Kaukasus. Sheki er kendt som værende et vigtigt knudepunkt for handlen langs silkevejen siden middelalderen, hvilket er årsagen til at byen kom på UNESCO's verdensarv rangliste i 2019. Når I er tjekket ind på hotellet, skal I på rundtur i byens historiske centrum. Her vil I opleve de mange købmandshuse, der både afspejler rigdommen fra handlen af silke og vidner om cirkulationen de mange af ​​forskellige idéer, byggetraditioner og kulturer, der har været i byen gennem årene. I besøger også Shaki Khans Palads, beliggende i byens centrum, som er bygget uden at bruge et eneste søm.

 

 

Dag 5 - Ad Silkevejen mod Georgien

I krydser grænsen til Georgien, hvor I kører til byen Signagi, der ligger på toppen af en bakke i den østligste region af Georgien kaldet Kakheti. På vejen besøger I St. Nino klosteret ved Bodbe, hvor St. Nino, manden der bragte Kristendommen til Georgien, er begravet. Når I ankommer til Signagi, er det tid til at gå på opdagelse i byen, som også er kaldet for kærlighedens by. Signagi er en charmerende ældre by, der også var et stop på Silkevejen. Byen byder blandt andet på hyggelige brostensbelagte gader, en gammel og velholdt bymur med hele 23 tårne, charmerende huse og smukke udsigter.

 

I dag kan man vælge at deltage i et madlavningskursus med vinsmagning, som er en valgfri aktivitet på programmet. I løbet af madlavningskurset vil I blive introduceret til den lokale vin samt flere forskellige retter i det georgiske køkken. Heriblandt det ostefyldte brød Khachapuri, det stearinlysformet slik Churchkhela og Khinkali der er en dumpling fra det georgiske køkken (Tilkøb på destinationen).

 

 

Dag 6 - En dag i Tbilisi

Efter morgenmaden kører I længere ind i landet og til Georgiens hovedstad Tbilisi, der er kendt for sine historiske svovlbade. På vejen vil I besøge en af byens lokale vinsteder, hvor der er mulighed for en omgang vinsmagning. Efterfølgende kører I til hotellet og har eftermiddagen til fri disposition, indtil I om aftenen skal på sightseeing i byen.

 

Her begynder I ved Narikala fæstningen, som er en af de ældste overlevende strukturer i den georgiske hovedstad. Fæstningen ligger på en bakketop hævet over byen, hvilket var fordelagtigt, når den blev brugt til forsvar i krige. I dag er fordelen, at man får den smukkeste udsigt ud over byen. I besøger den ældre bydel Meidan, der byder på karakteristisk arkitektur, byens svovlkilder og Leghvtakhevi vandfaldet. I kommer igennem det Sharden område, der består af smalle gader fyldt med hyggelige spisesteder, barer og souvenirbutikker. I går over Fredens bro, der er en unik stål- og glaskonstruktion, som lyser op, når der bliver mørkt. Broen forbinder den gamle bydel i det centrale Tbilisi med Rike park over Kure-floden.

 

I kommer forbi det første georgiske dukketeater i Tbilisi Gabriadze Teater, som byder på et exceptionelt ydre, der gør teateret til et af top seværdighederne i Tbilisi. Teateret blev bygget i 1981 og fik i 2010 et klokketårn, som er blevet teaterets varemærke. I går over Frihedspladsen, der fik sit navn i 1918, da Georgien erklærede sin uafhængighed fra det zaristiske Rusland. Derefter fortsætter I ned af Rustaveli Avenue, som er byens hovedgade, der strækker sig over hele 1,5 kilometer.

 

 

Dag 7 - Ananuri slottet, Zhinvali reservoir og Gergeti Trinity Kirken

Dagens aktiviteter foregår i Kazbegi bjergregionen. I begynder ved Ananuri slottet, der ligger i de skønneste naturomgivelser. Slottet blev bygget i det 13. århundrede og har siden hen været lokation for adskillige folkeslag gennem tiden. Derefter går turen mod det smukke Zhinvali reservoir. Dammen blev konstrueret i 1980’erne af Sovjetterne, da der var behov for en ny vandforsyning til den hurtigt voksende by Tbilisi. Regeringen besluttede derfor, at Aragvi-kløften var det perfekte sted, da den var rig på gletsjervand.

 

I kører efterfølgende til Gudauri resortet for at opleve den georgiske side af den store Kaukasus Bjergkæde og den smukke natur deromkring. Inden turen går tilbage til Tbilisi, kommer I forbi Gergeti Trinity Kirken, der ligger i 2200 meters højde og enormt billedskønne naturomgivelser. Under sovjettiden var alle religiøse tjenester forbudt, men kirken forblev et populært turistmål. I dag er kirken en del af den georgisk-ortodokse og apostoliske kirke. I 2018 lavede man en asfalteret vej, således man havde nemmere adgang til kirken, men grundet et jordskred i 2021, kan man kun besøge kirken via vandring eller med en 4WD.

 

 

Dag 8 - Videre til Armenien

I krydser grænsen til Armenien, der blandt andet er kendt for at være det første land i verden, der indførte kristendommen som statsreligion. Her kører I mod hovedstaden Jerevan, der byder på en del historiske monumenter, pladser, parker og god mad. På vejen kommer I forbi Sevani-søen, der er en stor højtliggende sø i det østlige Armenien. På en smal klippehalvø på den nordvestlige side af søen, beliggende i idylliske naturomgivelser, finder I Sevanavank Klosteret, der er et eksempel på middelalderlig armensk arkitektur. Efterfølgende kører I til Dilijan, som er en kurby og et af Armeniens mest populære feriesteder. Byen lokker blandt andet folk til med dens interessante arkitektoniske monumenter, kurbade, kønne natur og friske luft. Dilijan er nemlig omgivet af bjerge og skove og har adgang til Aghstev-floden. Når I ankommer til Jerevan, tjekker I ind på hotellet og har derefter aftenen til fri disposition.

 

 

Dag 9 - På tur i Jerevan

I skal på sightseeing i Armeniens hovedstad. I begynder turen hos statuen Moder Armenien i Victory Park, hvor der er en flot udsigt ind over byen. Derefter skal I besøge Jerevan Kaskade, der er et enestående syn. Kaskaden består af en stor kalkstenstrappe, der forbinder det centrale Kentron-område i Jerevan med Monument-kvarteret. Pladsen foran trappen er dekoreret med springvand, blomsterbede, grønne områder og stuer. I kommer forbi den nationale opera og ballet akademi, der åbnede i 1933. I vil gå langs North Avenue, der er en gågade åbnet i 2007. Gågaden ligger i det centrale Kentron-distrikt, hvor den forbinder Abovyan Street med Frihedspladsen på Tumanyan-gaden. Gågaden er kendt for at være hele 450 meter lang og 27 meter bred. Derefter bevæger I jer ned på Republic Square, som er det centrale bytorv. Når I er færdige med rundturen, er resten af dagen til fri disposition, hvor er der er rig mulighed for at tage ud og prøve en af byens mange spisesteder.

 

 

Dag 10 - Geghard klosteret, Garni templet og valgfri madlavningskursus

Dagens program begynder ved Geghard klosteret, der vil tage jer tilbage til den armenske middelalder med dens arkitektur, konstruktion og detaljer hugget i sten. Klosteret ligger i et højt klippelandskab, hvor de adskillige grave er hugget ind i klippen. Det er derfor også kaldt ”klosteret i hulen”. Efter frokost kører I videre til Garni templet, der er dedikeret til den armenske solgud Mihr. Templet er den eneste græsk-romerske søjlegang i Armenien og et symbol på landets tid før Kristendommen kom hertil. Resten af dagen er til fri disposition, hvor I vil have mulighed at deltage i en valgfri aktivitet, som omfatter et madlavningskursus. Kurset præsenterer jer for det fascinerende armenske køkken, der foretrækker lam, aubergine, brød, kød med fyld og bulgur frem for ris. Her vil I blandt andet lære at bage det traditionelle brød lavash, det er en form for fladbrød.

 

 

Dag 11 - Ejmiatsin og Zvartnots Katedralerne

I begynder i Vagharshapat, der er Armeniens 4. største by beliggende 20 km vest for Jerevan. Her vil I besøge den Hellige Ejmiatsin Katedral, der blev bygget i begyndelsen af landets kristne konversion, hvorfor den er markeret som Armeniens center for kristendommen. Katedralen har både været et vigtigt religiøst, politisk og kulturelt samlepunkt, der det er et af de mest besøgte steder i landet. Derefter kører I videre til Zvartnots Katedralen, som blev bygget for at overgå Ejmiatsin Katedralen i storhed. I dag ligger Zvartnots Katedralen i ruiner efter et kraftigt jordskælv i det 10. århundrede. Katedralen var kendt for sin cirkulære udvendige struktur og unikke middelalderlige armenske arkitektur, som man har forsøgt at bevare på bedst mulig vis.

Efterfølgende kører I tilbage til Jerevan, hvor I vil have tid til at besøge byens lokale marked eller shopping center.

 

 

Dag 12 - Fra Jerevan til København

Vi kører mod Jerevan Lufthavn, hvorfra I skal flyve. Her får I udleveret morgenmad til turen. I flyver med Austrian Airlines, som er Østrigs største flyselskab, der har over 60 års erfaring i flybranchen og er en del af Lufthansa Group. I mellemlander i Wien, hvorfra I flyver videre til København, hvor I lander om formiddagen.


Hoteller

I skal bo på følgende hoteller:

 

 • Dag 1-3: Baku, Aserbajdsjan: Shah Palace eller Promenade 
 • Dag 4: Shaki, Aserbajdsjan: Hotel Macara eller Sheki Palace 
 • Dag 5: Signagi, Georgien: Hotel Ampelo eller Nekresi Estate 
 • Dag 6-7: Tbilisi, Georgien: Hotel Brim eller Ramada Old City 
 • Dag 8-12: Jerevan, Armenien: Metropol Hotel eller Sphera by Stellar 

 

Der tages forbehold for ændring af hotel til samme standard.


Flyinformation

 

Der flyves med Lufthansa på udrejser og Austrian Airlines på hjemrejsen.

 

Flytider København: 

 

Udrejse den 21. april 2024:

 

 • Afgang København kl. 09.35
  Ankomst Frankfurt Internationale Lufthavn kl.11.05
 • Afgang Frankfurt Internationale Lufthavn kl.13.50
  Ankomst Heydar Aliyey Internationale Lufthavn kl. 20.35

 

 

Hjemrejse den 2. maj 2024:

 

 • Afgang Zvartnots Internationale Lufthavn kl. 04.45
  Ankomst Vienna International Airport kl. 06.30
 • Afgang Vienna International Airport kl. 07.25
  Ankomst København kl. 09.05

 

 

Der tages forbehold for ændringer af flytiderne/flyruterne.


Om Over Alle Bjerge

Over Alle Bjerge er et rejsebureau, der bygger på mere end 20 års erfaring med rundrejser i hele verden. Over Alle Bjerge tilbyder enestående, håndlavede rundrejser for nysgerrige danskere der ved, at der bag ethvert bjerg venter et uopdaget eventyr. Som oftest vil Over Alle Bjerges gæster gerne langt væk fra hjemstavnen til steder, med kun få andre turister har været; Det Tibetanske højland, Mayaernes glemte junglebyer eller bag jerntæppet i Nordkorea. Det er dog ikke altid at man skal langt væk for en storslået oplevelse hvilket man vil erfare på rundrejser i f.eks. Marokko, Balkan eller Portugal. Det er i mødet mellem kulturer at forståelse opstår og vi får et nyt perspektiv på os selv og den verden vi kommer fra.

 

På Over Alle Bjerges rundrejser er der altid en erfaren dansk rejseleder med der sørger for gode informationer og baggrundsviden samt at det praktiske glider let. Man er kort sagt i gode trygge hænder.

 

SPOTdeal har sendt mange mennesker på rejseeventyr med Over Alle Bjerge. Oplevelser for livet og stor tilfredshed har ført en masse 5-stjernede anmeldelser med sig, som du kan læse på nedenstående links.

 

Se alle anmeldelserne på Trustpilot
Se alle anmeldelserne på Facebook

 

Over Alle Bjerge er medlem af Rejsegarantifonden nr. 2894.


Tryghed på rejsen

Alle rejsebureauer, vi samarbejder med, er medlem af Rejsegarantifonden og følger derfor Udenrigsministeriets vejledninger. Dette betyder, at hvis Udenrigsministeriet ændrer deres risikovurdering og fraråder rejser til dit rejsemål, efter du har købt rejsen, så kan rejsen ombookes eller annulleres.

Når I har modtaget jeres værdibeviser, skal I inden for 48 timer reservere rejsen hos Over Alle Bjerge på mail: kathrine@overallebjerge.dk.

 

I forbindelse med bestilling bedes I oplyse:

 • Fulde navne ifølge pas
 • Pasnumre
 • Pas udstedelsesdato
 • Pas udløbsdato
 • Fødselsdato og år
 • Nationalitet
 • Køn

 

Betaling:

Der betales et depositum på 4.000 kr. pr. person. Ved depositumbetaling betales restbeløbet for rejsen til Over Alle Bjerge senest 90 dage før afrejse via bankoverførsel. Restbeløbet kan ikke betales med betalingskort. Depositum er ikke refunderbart og samme gælder restbeløbet fra 90 dage før afrejse. Det anbefales, at I tegner en afbestillingsforsikring v. sygdom.

 

Vi anbefaler, at I udover jeres rejseforsikring, som gælder på selve rejsen, også har en afbestillingsforsikring, der gælder før afrejse i tilfælde sygdom m.m. Over Alle Bjerge samarbejder med Gouda og kan være behjælpelig med at tegne nævnte forsikringer. Afbestillingsforsikring skal tegnes samtidig med køb af rejsen.

 

Når kampagnen afsluttes den 13. december 2023, modtager I hurtigst muligt en reservationsbekræftelse på den mail, som I har opgivet til SPOTdeal. 

 

Her vil I også modtage informationer forud for rejsen. 1-2 uger inden afrejse modtager I også flybilletter som E-billet. Hvis I ikke modtager disse, skal I kontakte Over Alle Bjerge på kathrine@overallebjerge.dk.

 

Vi gør opmærksom på, at købet er bindende, og at der ikke er mulighed for at annullere rejsen.

 

Ved eventuelle spørgsmål rejsen kan Over Alle Bjerge kontaktes på tlf.: 40 93 98 36.

Én unik kode gælder for 1 person.

 

Rejsen inkluderer:

 • Udrejse til Baku med Lufthansa
 • Hjemrejse fra Jerevan med Austrian Airlines
 • Måltider ombord på flyet
 • Håndbagage og indchecket bagage
 • 12 dage med et spændende program og en masse udflugter
 • 11 overnatninger på gode mellemklasse hoteller
 • Entré på alle nævnte udflugter
 • Morgenmad alle dage
 • Vinsmagning hos et lokalt georgisk vinsted
 • Dansk rejseleder
 • Kørsel i private busser
 • Lufthavnstransport
 • 2 flasker vand pr. person dagligt

 

Prisen er pr. person. Der skal købes 2 værdibeviser for at bo på dobbeltværelse.

 

Ikke inkluderet i rejsen:

 • Rejseforsikring (afbestillings- og rejseforsikring)
 • Visum udgifter (hvis nødvendigt). Over Alle Bjerge har information om, at der behøves visum til Aserbajdsjan (pt. 25 EUR. Det laves som e-visa og skal ansøges om inden afrejse her: www.https://evisa.gov.az/en/.dk 
 • Måltider er ikke inkluderet
 • Drikkepenge. Beregn ca. 5 USD pr. dag

 

Der tages forbehold for ændringer af flytiderne/flyruterne samt hotel af samme standard.

 

Der tages forbehold for annullering ved begrænset tilmelding. 

 

Købet kan ikke fortrydes.

 

Den oplyste pris i dette tilbud er baseret på Over Alle Bjerges officielle katalog/listepriser plus eventuelle ekstraordinære ydelser/services. 

 

Vi gør opmærksom på, at SPOTdeal udelukkende er formidler af dette tilbud. Alle spørgsmål vedrørende tilbuddet rettes til Over Alle Bjerge ApS.

 

Det er Over Alle Bjerges almindelige betingelser, som gælder. Du finder deres rejsebetingelser på https://overallebjerge.dk/generelt/betingelser/.

 

Over Alle Bjerge er medlem af Rejsegarantifonden nr. 2894.

 

   Vi henviser i øvrigt til vores generelle vilkår og betingelser, som du finder på spotdeal.dk/Vilkaar.

   Over Alle Bjerge

   Julius Bloms Gade 29, 2200 København N
   Tlf.: 40 93 98 36 | CVR: 39275139 | Kasper@overallebjerge.dk | Hjemmeside |

   Sidste chance: 13. december 2023 kl. 23:59

   Rundrejse i Kaukasus