Kanalrundfart i København

Sidste chance!

Inviter familie og venner med på en lærerig og munter kanalrundfart til sommer. Undervejs på rundfarten vil forfatter og arkæolog Hanne Fabricius underholde med historier om middelalderens og renæssancens havneområder.

 • Det får du
 • Sådan køber du
 • Vilkår
 • Aftalepartner

Inviter familie og venner med på en spændende og munter kanalrundfart en tidlig aften i juni eller en sommerlørdag i juli, hvor I kan spise frokost bagefter.

 

Normalt fortæller guiderne om alt det, I ser, når I sejler gennem Københavns inderhavn og kanaler.

 

Men dét gør Hanne Fabricius absolut ikke... I stedet skal I høre fabelagtige, flabede, fantastiske og finurlige fortællinger og historier om middelalderens og renæssancens havneområder, hvor I blandt andet sejler forbi Københavns tre orlogshavne.


Det får du:

 • Kanalrundfart: Det usynlige København
  En sjov og anderledes kanalrundfart med forfatter Hanne Fabricius

 

SPOTpris 179 kr. pr. person Normalpris 260 kr. Spar 31 %

 

Bemærk, at prisen er inkl. en billet til kanalrundfarten.

 

Mødested: Ved Stranden, Canal Tours Mole 4 eller 5 (tæt ved Holmens Kirke og overfor Christiansborg)

 

Mødetid:

 • Torsdag den 29. juni senest kl. 16.40. Båden sejler kl. 17
 • Lørdag den 1. juli senest kl. 11.40. Båden sejler kl. 12

 

Kanalrundfarten tager ca. 1 time

 

Vælg mellem følgende datoer:

 • Torsdag den 29. juni kl. 17-18       
 • Lørdag den 1. juli kl. 12-13

Vi mødes på Ved Stranden ved Canal Tours mole lige overfor Christiansborg. Jo hurtigere I kommer i båden, des hurtigere kommer vi af sted, da vi kun har båden i præcist en time.

 

Vi sejler forbi Holmens Kirke og Børsen, som begge tilskrives Christian den 4. Men Holmens Kirke blev allerede opført i 1562-63 af hans far Frederik den 2. som ankersmedje til Bremerholm skibsværft.

 

Ved øen Bremerholm samlede Kong Hans fra 1510 den danske orlogsflåde, hvor skibene bl.a. blev ekviperet.  Men i begyndelsen af 1600-tallet flyttede Christian den 4. orlogsskibene over i sin nyopførte Tøjhushavn. Dog fortsatte Bremerholm med at være skibsværft helt frem til 1856.

 

Vi fortsætter over mod Operaen, hvor man under udgravningerne til Operahuset fandt tre skibe, der tolkes som resterne af en skibsspærring fra 1428. Vi sejler gennem Holmen (Nyholm), der blev påbegyndt sidst i 1600-tallet. Efterhånden overtog Ny-Holmen orlogsflåden og dens funktioner fra hhv. Bremerholm og Tøjhushavnen.

 

BEMÆRK: Det er ikke muligt at fortælle hele Holmens historie. Det er nemlig blevet forbudt at sige noget, mens vi sejler igennem et stykke af Holmen, fordi de nye beboere ønsker stillezoneområder.

 

Efter Holmen går turen tilbage til københavnersiden mod Kastellet og Toldboden, der er en del af Christian den 4.s Ny-København – også kaldet Sankt Annæ By.

 

I 1628 flyttede Christian den 4. toldboden fra sin plads ved Knippelsbro og ud til det nuværende Toldbodområde. Herefter gik han i gang med at etablere en ny bydel med en mastodont af en rundkirke, som dog aldrig blev bygget færdig. Christian 4.s udvidelse betød mindst en tidobling af inderhavnens areal og en fordobling af selve København.

 

Vi krydser havnen igen og sejler gennem Christianshavns Kanal, hvor blandt andet det berygtede fængsel Tugt, Rasp og Forbedringshuset lå.

 

BEMÆRK: Her skal vi også tie helt stille på et stykke af kanalen, fordi de nye tilflyttere ønsker stillezone.

 

Inden vi slutter, passerer vi Christian den 4.s hemmelige krigshavn ”Tøjhushavnen”, der i dag kan ses i Det kongelige Biblioteks Have. Tøjhushavnen overtog funktionen fra Bremerholm, hvorefter orlogsskibene blev ekviperet fra Tøjhuset og Proviantgården.


Mere om Københavns historie af Hanne Fabricius

Du kan læse mere om Københavns historie i Hanne Fabricius' bøger - eller prøve hendes spil:

 • Københavns forunderlige historie. Liv, lyst og lort fra oldtid til nutid. Turbine 2021
 • Gader og mennesker i middelalderens og renæssancens København. Bind 1 og 2 (Bind 1 kan medbringes for 250 kr., hvis du sender en mail forinden til hanne@tyra.dk)
 • Tidsdetektiverne: Øgledronningens forbandelse & Soltemplets hemmelighed
  Hannes Fabricius' historiske fantasybørnebøger
 • Den forsvundne biskop. Et nyt oplevelsesspil, hvor man som tidsdetektiv rejser tilbage i tiden og løser gåder og mysterier i Absalons København (Kan medbringes for 250 kr., hvis du sender en mail forinden til hanne@tyra.dk)

 

Læs mere på www.tyra.dk og www.tidsdetektiverne.dk.

Du køber dit værdibevis i dag og får det efterfølgende tilsendt pr. e-mail.

 

Mødested: Ved Stranden, Canal Tours Mole 4 eller 5 (tæt ved Holmens Kirke og overfor Christiansborg) 

 

Mødetid:

 • Torsdag den 29. juni senest kl. 16.40. Båden sejler kl. 17
 • Lørdag den 1. juli senest kl. 11.40. Båden sejler kl. 12

 

Kanalrundfarten tager ca. 1 time

 

Kanalrundfarten aflyses ikke i regnvejr, så husk regntøj og paraplyer. Ellers har kaptajnen ekstra regnslag med.

 

Kanalrundfarten aflyses kun i tilfælde af orkan, snestorm, monsterkulde, stormflod, vulkanudbrud eller fjendtlig invasion fra rummet.

 

Hold dig derfor opdateret på hjemmesiden: https://tyra.dk/

 

Kommer I for sent til kanalturen, og er båden sejlet, anses værdibeviset som indløst. Ved udeblivelse eller egne afbud anses værdibeviset som indløst. 

 

Værdibeviset kan kun indløses til den købte dato, hvis ikke andet aftales med Hanne Fabricius på hanne@tyra.dk

 

Tjek eventuelt for ledige pladser på Hanne Fabricius´ hjemmeside: https://tyra.dk/bne-byvandringer/kanalture.html.

 

Vær opmærksom på, at køb af billetterne falder ind under § 17, stk. 2 jf. § 9, stk. 2, nr. 2a. under handelsbetingelser og ikke kan refunderes.

 

Hver dato kræver et min. antal deltagere på 65 personer for at denne gennemføres. Der vil være mulighed for at flytte til en af de andre datoer, hvis den valgte dato ikke har nok deltagere. Dette aftales direkte med Hanne Fabricius, Tyra Byvandring, på hanne@tyra.dk.

 

Cykler, kørestole, barnevogne, klapvogne, løbehjul, heste, kameler osv. kan ikke medbringes. Hvis I vil have en lille hund med, kan I kontakte Canal Tours og forhøre jer.

 

Samarbejdspartneren er Hanne Fabricius. Tjenesteydelsen leveres af samarbejdspartneren. SPOTdeal er derfor ikke ansvarlig for eventuelle fejl eller mangler i forbindelse med samarbejdspartneren levering af tjenesteydelsen, medmindre andet følger af ufravigelig lovgivning.

Én unik kode gælder til en kanalrundfart med Hanne Fabricius på den nævnte dato for 1 person. 

 

Det usynlige København:
En sjov og anderledes kanalrundfart med forfatter Hanne Fabricius

 

Vi gør opmærksom på, at SPOTdeal udelukkende er formidler af dette tilbud. Alle spørgsmål vedrørende tilbuddet rettes til Hanne Fabricius.

 

Vi henviser i øvrigt til vores generelle vilkår og betingelser, som du finder på spotdeal.dk/Vilkaar.

Hanne Fabricius

København
CVR: 27847463
Hjemmeside 

Sidste chance: 15. juni 2023 kl. 23:59

Kanalrundfart i København