Gourmetophold på Schackenborg Slotskro

Oplev den kongeligt privilegerede Schackenborg Slotskro i Møgeltønder med et gourmetophold, der byder på en 3-retters gastronomisk oplevelse med afstemt vinmenu og morgenmad - alt sammen i nogle af Danmarks smukkeste omgivelser.

 • Det får du
 • Sådan køber du
 • Vilkår
 • Aftalepartner

Med sine små, skæve huse og sin brostensbelægning må den idylliske landsby Møgeltønder være byen med den allersmukkeste hovedgade. For enden af gaden, side om side med Schackenborg Slot, ligger den nyrenoverede Schackenborg Slotskro - kongeligt privilegeret siden 1687. 

 

Slotskroen består af flere forskellige bygninger, som er indrettet og moderniseret med respekt for den oprindelige stil. Schackenborg Slotskro har charmerende værelser, som alle er navngivet efter danske slotte og herregårde. Værelserne er beliggende på selve kroen samt i tre omkringliggende, fredede huse med sprossevinduer og egen have. 

 

Schackenborg Slotskro har gennem mange årtier haft ry for at være en af Sønderjyllands bedste gourmetsteder. I kan derfor se frem til at komme på en gastronomisk rejse, der tager afsæt i en moderne udgave af den sønderjyske madfortælling med afsæt i gode, lokale råvarer.

 

Det er oplagt at kombinere jeres ophold på Schackenborg Slotskro med andre skønne oplevelser i Sønderjylland. Besøg f.eks. Tøndermarsken og Museum Sønderjylland eller gå en tur i den hyggelige Slotsgade og få den sønderjyske stemning ind under huden. I har desuden mulighed for at booke en spændende rundvisning på Schackenborg Slot/slotshave.


Opholdet for 2 personer inkluderer:

 • 1 overnatning i standard dobbeltværelse
 • 3-retters gourmetmiddag i restauranten på slotskroen
 • 3-retters vinmenu med 1 glas pr. ret - afstemt efter menuen
 • Morgenmad med sønderjyske specialiteter
 • Kaffe og te på værelset
 • Gratis wi-fi

 

SPOTpris 2.499 kr.

 

Opholdet kan benyttes med ankomst tirsdag-lørdag fra den 1. juli 2022 til og med den 1. april 2023.

Opholdet kan dog ikke anvendes med ankomst på helligdage eller i forbindelse med andre tilbud. Derudover holder hotellet lukket fra uge 52 til uge 5.

 

Max 2 personer pr. værelse.

 

Tillæg og tilkøb

Aftales og afregnes direkte med Schackenborg Slotskro.

 • Opgradering til Deluxeværelse: 200 kr. pr. værelse
 • Weekendtillæg ved ankomst lørdag: 650 kr. pr. værelse
 • Der er mulighed for at booke en rundvisning på Schackenborg Slot/slotshave: Forhør herom ved booking 

 

Bemærk: Der er gratis offentlige parkeringspladser 25 meter fra kroen. Der er ikke TV på værelserne.

 

Tjek ind: Fra kl. 14.00.

Tjek ud: Senest kl. 11.00.


En vigtig del af Danmarks­historien

Schackenborg Slot ligger i idylliske Møgeltønder. Slottet har været i familien Schacks eje gennem 11 generationer, og hele området emmer af Danmarkshistorie.

 

Schackenborg Slotskro er et historisk bygningsværk, der siden 1687 har været privilegeret. Schackenborg Slotskro hører man for første gang om i 1683, hvor den nævnes sammen med de øvrige seks huse, der på det tidspunkt udgjorde den begyndende landsby Møgeltønder. Dengang var slotskroen bopæl for gartneren ved Schackenborg Slot, og først lidt senere fik den sin krobevilling.

 

I 1861 hærgede en storbrand dog Slotskroen, men kroen og rejsestalden blev genopbygget. I dag består Schackenborg Slotskro af flere forskellige bygninger, som er fordelt på selve kroen og i tre tilstødende, fredede huse med sprossevinduer og egne haver.


Højt gastronomisk niveau

Schackenborg Slotskro er kendt for sin gourmetrestaurant med et ualmindeligt højt niveau. Gastronomien bygger på høj kvalitet baseret på gode, lokale råvarer. Køkkenchefen Peter Foldby tager jer med på en sanselig gastronomisk oplevelse med fantastisk mad og udsøgt vin i de stemningsfulde og historiske omgivelser.

 

Peter Foldby er udlært fra Molskroen, og har efterfølgende arbejdet som kok på Prins Ferdinand, souschef på Molskroen og kok hos Brødrene Koch på Aarhus Havn. 


Oplevelser i området:

 

Rundvisning på Schackenborg Slot/slotshave

I forbindelse med jeres ophold har I mulighed for at booke en rundvisning på Schackenborg Slot/slotshave og dermed opleve det kongelige slot helt tæt på. Under turen får I alle fortællingerne fra en af de dygtige guider, og I får mulighed for at se de smukke bygninger på tæt hold - også indefra.

 

Når I træder ind på slotspladsen på Schackenborg Slot, går en tur i den smukke slotspark eller går rundt i slottets smukke sale og rum, går I i fodspor, der strækker sig tusind år tilbage i tiden og måske endnu længere.

 

Hør om dengang Møgeltønderhus, som slottet hed fra begyndelsen, var en af den danske krones og kirkes bastioner i kampen med de holstenske grever. Glæd jer også til de mange historier om opførelsen af Schackenborg og de 11 generationer Schack, som har boet på Schackenborg Slot. Har I f.eks. nogensinde hørt om Sølvarmen, eller ved I hvem Den onde Grevinde er?

 

I 1978 vendte slottet atter tilbage til det danske Kongehus. Prinseparret boede på slottet indtil 2014 og bruger det nu som deres andet hjem. Schackenborg Slot ligger før den idylliske Slotsgade i Møgeltønder, som også er et smukt syn.

 

Rundvisningen varer ca. 70 minutter. Forhør jer om muligheden ved booking af opholdet. 

 

Nationalpark Vadehavet

Er I til ekstraordinær natur, så skal I besøge Nationalpark Vadehavet - Danmarks største nationalpark på hele 1.466 km2. Vadehavet er optaget på UNESCO’s verdensarvliste og har et rigt dyre- og fugleliv – bl.a. gør 12-15 millioner trækfugle ophold ved Vadehavet på den Østatlantiske trækrute. Tøndermarsken, som er Danmarks største sammenhængende engområde, er en del af Nationalpark Vadehavet.

 

Danmarks Østersfestival

Østerseventyret i Vadehavet er historisk tæt knyttet til Schackenborg Slot, og på de guidede ture i Vadehavet får I fortællingen. På Danmarks Østersfestival kan I fra den 8.-11. oktober møde lokale fødevareproducenter og smage på varerne og på de retter, som stjernekokke fra hele Europa tilbereder til konkurrencen 'Årets Østerkok'.

 

Masser af byliv

Besøg nogle af Sønderjyllands mange hyggelige byer. Haderslev, Tønder, Aabenraa og Sønderborg byder alle på masser af shopping og byliv, og i de idylliske, små byer som f.eks. Møgeltønder, Tønder og Højer finder I mange gamle huse og gårde i brostensbelagte gader.

 

Historiens vingesus

Sønderjylland har en helt særlig historie, og I må ikke gå glip af den, når I besøger Schackenborg Slot. Læg vejen forbi Historiecenter Dybbøl Banke, hvor I kan opleve krigen i 1864 og se Dybbøl Mølle. Husk også at besøge Frøslevlejren, som blev bygget som tysk interneringslejr under Anden Verdenskrig. Se arkæologiske fund og gå på opdagelse i den fascinerende sønderjyske oldtid og købstaden Haderslevs historie på det store arkæologiske museum i Haderslev.

Du køber dit værdibevis i dag og får det efterfølgende tilsendt pr. e-mail.

 

Når du har modtaget værdibeviset, reserverer du dit ophold hos Schackenborg Slotskro på tlf.: 79 30 69 00 eller mail reception@schackenborg.dk. Husk samtidig at booke bord til restauranten for at være sikker på plads - ventes der til ankomstdagen, kan der være fuldt booket. Husk at oplyse den unikke kode fra værdibeviset, dato, navn og telefonnummer. Eventuelle tilkøb bestilles direkte ved reservationen af opholdet.

 

Der tages forbehold for udsolgte datoer. Vi anbefaler derfor, at du booker dit ophold hurtigst muligt, og inden de 14 dages fortrydelsesret udløber. Således kan du returnere opholdet, hvis den ønskede periode mod forventning ikke er ledig. Når opholdet er booket er det kroens afbestillingsregler, der gælder.

 

Der gøres opmærksom på, at der kan forekomme travlhed i starten og slutningen af indløsningsperioden samt i weekender.

 

Medbring printet værdibevis til kroen, når opholdet skal indløses.

 

Ved spørgsmål kan Schackenborg Slotskro kontaktes på tlf.: 79 30 69 00.

 

Opholdet kan benyttes med ankomst tirsdag-lørdag fra den 1. juli 2022 til og med den 1. april 2023.

Opholdet kan dog ikke anvendes med ankomst på helligdage eller i forbindelse med andre tilbud. Derudover holder hotellet lukket fra uge 52 til uge 5.

Én unik kode gælder for 2 personer.

 

Opholdet inkluderer:

 • 1 overnatning i standard dobbeltværelse
 • 3-retters gourmetmiddag i restauranten på slotskroen
 • 3-retters vinmenu med 1 glas pr. ret - afstemt efter menuen
 • Morgenmad med sønderjyske specialiteter
 • Kaffe og te på værelset
 • Gratis wi-fi

 

Max 2 personer pr. værelse.

 

Tillæg og tilkøb 

 • Opgradering til Deluxe værelse: 200 kr. pr. værelse pr nat
 • Kun muligt at booke Tirsdag til Fredag med udcheckning Lørdag.
 • Weekendtillæg ved ankomst lørdag: 650 kr. pr. værelse
 • Der er mulighed for at booke en rundvisning på Schackenborg Slot/slotshave: Forhør herom ved booking 

 

Der er gratis offentlige parkeringspladser 25 meter fra kroen. Der er ikke TV på værelserne.

 

Tjek ind: Fra kl. 14.00.

Tjek ud: Senest kl. 11.00.

 

Vi gør opmærksom på, at SPOTdeal udelukkende er formidler af dette tilbud. Alle spørgsmål vedrørende tilbuddet rettes til Schackenborg Slotkro.

 

Vi henviser i øvrigt til vores generelle vilkår og betingelser, som du finder på spotdeal.dk/Vilkaar.

Schackenborg Slotkro

Slotsgaden 42, Møgeltønder , 6270 Tønder
Tlf.: 79 30 69 00 | CVR: 36034734 | reception@schackenborg.dk | Hjemmeside |

Sidste chance: 13. juli 2022 kl. 23:59

Gourmetophold på Schackenborg Slotskro