Oplev herlige Bornholm

Sidste chance!

En skøn sammensætning af guidede ture og tid til afslapning. Rejsen tager dig med til en lang række bornholmske perler og giver et indblik i øens historie. Flotte udsigter, smuk natur, røget fisk og andre Bornholmske fristelser venter.

 • Det får du
 • Sådan køber du
 • Vilkår
 • Aftalepartner

Tag med, når turen går til solskinsøen Bornholm. Her kan I glæde jer til at opleve den bornholmske natur, som er helt enestående i Danmark, og til at udforske den bornholmske historie og kultur med guidede ture til blandt andet Svaneke, Gudhjem, Hammershus, Opalsøen og Østerlars.  

 

Udover de planlagte udflugter vil I også have tid på egen hånd, hvor I kan søge mod yderligere seværdigheder eller nyde den bornholmske atmosfære med røget sild, lokale is og de smukke havne.

 

Nedenfor kan I finde program, rejsetidspunkt, information om tryghedspakken, udflugtsforslag, priser m.m.


Rejsen inkluderer:

 

 • 5 overnatninger på Hotel Balka Strand i Nexø
 • Morgenmad alle dage
 • 5 x 3-retters middag med salatbuffet og 1 husets drikkevare (1 gl. husets vin, 1 vand eller 1 lille fadøl) samt kaffe efter middagen (serveres alle dage på hotellet kl. 18.30)
 • Busudflugter i luksus turistbus
 • Transport og udflugter ifølge program
 • Rejseleder under hele opholdet - Ans Rejser's kørende rejseleder til Bornholm gennem 11 år, Jacob Trampedachs Bertel

 

Periode og priser:
  

Den 21. september  til den 26. september 2021: 

SPOTpris  4.995 kr. pr. person i delt dobbeltværelse 

SPOTpris  6.195 kr. pr. person i eneværelse 


Program

Dag 1 – Ankomst til hotellet

I sørger selv for transport til hotellet, hvor der er gratis parkering, hvis I kommer i bil. Det er muligt at tjekke ind fra kl. 15.00.

 

Hotel Balka Strand ligger i et roligt og fredet område ved skov og bare 150 meter fra stranden. I kommer til at bo på et pænt værelse med eget bad/toilet, tv, lille svaleskab/minibar, telefon og wi-fi. Alle værelser har egen terrasse med siddemøbler vendt mod grønne arealer. Hotellet har en dejlig have med plads til alle og en udendørs pool, der er åben fra maj til september.

 

Husk at se nærmere på vores forslag til udflugter på egen hånd. Det kan være, at I allerede på ankomstdagen vil udforske lokalområdet. 

 

Dag 2 – Oplevelser i bus. Smagen af Bornholm

Afgang fra hotellet kl. 09.00 – hjemkomst kl. 16.00.

 

På dag 2 skal I udforske Midt- og Sydøen. I begynder i den smukke natur ved Almindingen, Danmarks femtestørste skov. Et paradis for naturelskere og vandrere, og et sted hvor alle kan være med. I ser også Rytterknægten, Ekkodalen og Kongemindet, der blev opført i 1856 til ære for Frederik d. 7. og Grevinde Danner, der besøgte Bornholm få år forinden.

 

Herefter kører I til den kendte Østerlars Rundkirke, den største af Bornholms fire rundkirker. Den stammer fra 1150 og rummer en spændende historie.

 

Dagen fortsætter med et besøg ved "Kræmmerhuset", som er kendt for alle former for kunsthåndværk og for den meget velholdte have. I butikken er der bornholmsk produceret patchwork, tekstiler, pileflet, sennep, krydderolier og honning. Den gamle højskole, et bygningsværk fra 1886, er omkranset af en unik gammel have, hvor man altid er velkommen. Haven består af mange rum, stor dam, stensætninger, gammel bro, pergolaer, roser og stauder.

 

Næste stop er i Rønne, som er øens ”hovedstad” med næsten 14.000 indbyggere. Her bliver der tid på egen hånd og tid til frokost. Torvehal Bornholm – beliggende i det tidligere Rønne Slagtehus – er samlingspunktet for bornholmske fødevarer. Her finder I de velkendte fødevarebrands, men også de nye innovative bornholmske fødevare-startups, som endnu ikke findes på supermarkedernes hylder.

 

I tager den flotte tur langs sydvestkysten, inden I ankommer til rundkirken i Nylars. Det fritstående klokketårn er et af de mest ejendommelige på øen.

 

Næste stop er Aakirkeby, øens tredjestørste by. Videre til, Dueodde, ved sydspidsen - en af Europas bedste og mest finkornede strande. I slutter i Snogebæk hos Kjærstrup Chokolade med ”Bornholmske fristelser” og masser af godt humør. Herfra kan I vælge at tage med bussen tilbage til hotellet eller at gå langs stranden de sidste ca. 2 kilometer tilbage til hotellet.

 

Dag 3 – Uden program

Husk at se nærmere på vores forslag til oplevelser på egen hånd.

 

Dag 4 – Oplevelser i bus. Historiske Bornholm – Nordøen

Forventet afgang fra hotellet kl. 09.00 – hjemkomst kl. 16.00.

 

Turen begynder i Svaneke, der i 2013 blev kåret til Danmarks smukkeste købstad. Svaneke er en af Bornholms bedst bevarede gamle byer med en historisk bykerne. Byen fik tildelt den europæiske guldmedalje i 1975 for bybevaring, og borgerne gør meget ud af at beholde denne position ved at sikre restaurering. Svaneke er især kendt for sit store silderøgeri Røgeriet. Siden 1750 er der blevet brygget øl i den lille by, og i 2000 åbnede Svaneke Bryghus som et af Danmarks første mikrobryggerier.

 

Herfra tager I til Gudhjem, en charmerende by med silderøgerier og et dejligt havnemiljø, hvor kunstnere og kunsthåndværkere trives med de lokale fiskere. Specialiteten på menukortet er ”Sol over Gudhjem”. I Gudhjem vil der være god tid til frokost på egen hånd.

 

Turen fortsætter til Helligdomsklipperne. Dette spændende stykke natur er fremkommet under istiden, hvor det meste af kysten lå gemt under havoverfladen. 

 

I passerer Bornholms Kunstmuseum, seks kilometer nord for Gudhjem. Museet har en stor samling af bornholmsk kunst fra begyndelsen af 1800-tallet til i dag samt en stor samling kunsthåndværk som keramik og glas. Samlingen er koncentreret om kunst med relation til Bornholm og med særligt fokus på værker af Bornholmermalerne, såsom Oluf Høst, Olaf Rude, Karl Isakson og Niels Lergaard.

 

Næste stop er Bornholms næststørste fiskerihavn, Tejn, kun overgået af Nexø. I passerer Allinge-Sandvig på jeres vej mod Opalsøen.

 

Hammerhus Borgruin, som er den største af sin art i Nordeuropa, bliver I selvfølgelig heller ikke snydt for. Der vil være god tid til at opleve området samt Hammerhus besøgscenter, som åbnede i marts 2018. 

 

Herfra kører I videre gennem Slotslyngen, et kuperet klippe- og skovområde langs øens nordvestlige kyststrækning. I kommer forbi fiskerlejet Vang, inden I kommer til de gamle stenbrud ved Ringebakkerne.

 

Sidste stop, inden I er tilbage på Hotel Balka Strand sidst på eftermiddagen, er i Hasle, hvis gamle bydel ligger på en stor terrasse ud mod Østersøen og havnen og strækker sig næsten i byens fulde længde.

 

Dag 5 – Uden program

Husk at se nærmere på vores forslag til oplevelser på egen hånd.

 

Dag 6 – Morgenmad på hotellet. Tjek ud senest kl. 10.00

Husk at se nærmere på vores forslag til oplevelser på egen hånd.


Oplevelser på egen hånd

 

I får her en række forslag til oplevelser på egen hånd, så I kan få mest muligt ud af jeres tid på Bornholm.

 

Det Kulturhistoriske museum. Museet overtog i 1894 en gammel sygehusbygning, der blev udvidet i 1921-23 og senere igen ved køb af nærliggende ejendomme. Disse bygninger rummer i dag samlinger, der viser Bornholms historie fra de ældste tider til nu. I tilknytning til udstillingsbygningen finder man Bornholms museumsadministration og arkiver. Her kan man alle hverdage stille spørgsmål til museets personale, få viden om den bornholmske historie og finde informationer i museets arkiver, b.la. det store fotoarkiv.

 

Bornholms kunstmuseum. Museets samlinger af kunst og kunsthåndværk blev i 1993 flyttet til nye bygninger ved Gudhjem, og Bornholms Kunstmuseum etableret som et selvstændigt museum.

 

Keramikfabrikken Hjorths Fabrik har siden 1995 været drevet som museum. Fabrikken er grundlagt i 1859 og er den eneste endnu fungerende keramikfabrik i Danmark. Fabrikken er fredet og udnævnt til en af de 25 vigtigste industriminder i Danmark.

 

Bornholms Middelaldercenter er et 15 hektar stort frilandsmuseum, hvor man kan udforske det jævne bondesamfund, den befæstede stormandsgård, bondens dyr og meget mere. Uanset hvornår i sæsonen, I besøger centeret, kan I som minimum komme på rundtur med deres formidler eller låne en lommeguide og gå på opdagelse på egen hånd. I kan også prøve at skyde med middelalderbue, se den store kanon blive affyret, se den indendørs særudstilling, opleve de forskellige bygningers prøv-selv-aktiviteter og meget mere.

 

Sejltur med historisk træskib, M/S Thor, Gudhjem havn. Oplev den smukke, bornholmske kyststrækning og Helligdomsklipperne fra havsiden ombord på det gamle træskib M/S Thor, der har sejlet i fast rutesejlads som færge på kysten i mere end 100 år. En sejltur med den historiske passagerbåd er en stor oplevelse og særdeles velegnet som en hyggelig familieudflugt med børn i alle aldre samt for ældre. M/S Thor lægger til ved Liebertsklippen nedenfor Bornholms Kunstmuseum, hvor de landsætter og medtager passagerer, inden turen går tilbage til Gudhjem. På turen fra Gudhjem til Helligdomsklipperne fortæller skipperen om seværdighederne samt sagnhistorier fra vikingetiden. På bådfarten kan man opleve en del af den enestående, bornholmske natur, herunder Hestestenene, Blod Egil, Stevelen, Røstad strand m.m. M/S Thor sejler tæt ind under de stejle klipperpartier ved Helligdommen såsom Den Tørre Ovn, Den Våde Ovn, Lyseklippen, Helligdomsklippen, Sorte Gryde samt andre seværdige steder. På lidt længere afstand passeres en samling oldtidsgrave på stranden. Ved Salene Strand ser I også et par imponerende vandreblokke stammende fra istiden, herunder en af Danmarks største. Helligdomsklipperne er et af de smukkeste inspirationssteder for bornholmermalerne og derfor et meget brugt motiv blandt kunstmalere med historisk tilknytning til Bornholm. På vej mod Gudhjem ses det yndede motiv Bokul fra søsiden. Ikke så sjældent ses kunstmaler Kasper Køie i gang med at male et af sine yndlingsmotiver ved Nørresand. Mange tager med på en rundtur, men man kan også sejle den ene vej og vandre tilbage på den bornholmske kyststi. På gåturen langs kysten er der mulighed for en pause på Dines Lille Maritime Café med udsigt over Østersøen til Christiansø og Gudhjem.

 

Bornholmertårnet er et oplevelsescenter ved Dueodde hvor Forsvarets Efterretningstjenestes tidligere lyttepost nu er åbnet for offentligheden. De 1300 m2 er i dag indrettet med store billedudstillinger, film, maskiner og apparater fra 2. verdenskrig og især fra Den Kolde Krig på Bornholm. I oplevelsescenteret har man mulighed for at se de spændende og topsikre lokaler, hvor Forsvarets Efterretningstjeneste skaffede oplysninger fra de gamle Warszawapagtlande. Der fortælles også om NATO Lyttestationens historie, og der kan fremvises nogle af de radioer m.v. som blev brugt. Den interessante historie om Sovjetunionens besættelse af Bornholm er rigt illustreret og fortalt i udstillingerne, hvor tekst, billeder og film kommer godt rundt om bl.a. den Sovjetiske bombning af Rønne og Nexø. Flere steder i udstillingerne vises der film om Bornholm under Den Kolde Krig, som giver et faktuelt indblik i historien på Bornholm.

 

Baltic Sea Glass ved Melsted. Bornholms dramatiske natur og en glødende passion for glassets æstetiske og tekniske muligheder inspirerede det entusiastiske glaspusterpar Maibritt Jönsson & Pete Hunner til at etablere Baltic Sea Glass tilbage i 1981. Siden har atelieret sydøst for Gudhjem været et kreativt udviklingscenter for nogle af Nordens dygtigste glaspustere og den ypperste glaskunst. Parret har bygget videre på den æstetiske grundforskning i kunstnerisk metode og praksis til perfektion, og i dag har Jönsson & Hunner indtaget en fremtrædende position i den danske og internationale glasverden – repræsenteret på museer og samlinger verden over.

 

Lilli's Glasdesign. Lilli Carlsen er veletableret som glasdesigner på Bornholm med glasproduktion og glasbutik på 18. år. I tilknytning til glasbutikken har Lilli inden for de seneste år udvidet konceptet med en åben Glas-workshop, hvor alle kan få et indblik i en glasdesigners arbejde, selv arbejde med glas og få sit eget glaskunstværk med hjem. Lilli's butik med tilhørende Glas-workshop samt en hyggelig café med lækker kaffe ligger i Nylars på Søndre Landevej 21, og her kan du møde kunstneren. Hos Lilli's Glasdeign kan selv mindre børn og voksne sammen få en hyggelig og anderledes oplevelse og skabe deres egne helt personlige glaskreationer. De færdige kreationer kan afhentes efter nærmere aftale i butikken, dog aldrig samme dag. Det er en god ide at komme i starten af sin ferie, da kreationerne skal brændes i ovnen, inden de kan hentes. Som noget helt nyt kan børn og voksne nu også lave sit eget helt personlige glas-fade. Det færdige fad kan afhentes efter nærmere aftale i butikken, og kan man ikke nå at hente det inden hjemrejse, kan man altid få det tilsendt, forsvarligt indpakket, mod et mindre gebyr.


Tryghedspakke:

 

Glæd dig til gode rejseoplevelser i trygge rammer.

 

Tryghedsgaranti

Hos Ans Rejser er det meget vigtigt, at du som gæst kan føle dig tryg, når du bestiller din rejse!  Derfor har de indført Tryghedsgaranti på alle rejser i tilfælde af, at restriktionerne forlænges. Det betyder i al sin enkelthed, at hvis du har booket en rejse, som aflyses grundet Covid-19, så får du dit indbetalte beløb tilbage direkte fra Ans Rejser inden for 7 hverdage.

 

Tryg busrejse

Ans Rejser følger til enhver tid myndighedernes vejledning, og chaufføren og rejselederen er altid helt opdateret herpå. På udflugterne sikrer de god ventilation i bussen, og alle gæster har naturligvis adgang til håndsprit. Bussen rengøres dagligt.

 

Lokal tryghed

Alle rejseledere ved Ans Rejser er lokalkendte og kan besvare jeres spørgsmål og komme med tips og forslag til udflugter på egen hånd.


Om Ans Rejser

 

Ans Rejser er et dansk rejsebureau med mere end 30 års erfaring. Lige fra starten har Ans Rejser haft fokus på oplevelser, der skaber enestående minder.

 

Med udgangspunkt i gæsternes behov sammensætter Ans Rejser populære rejser i både Danmark og udlandet. At følge tidens tendenser og blive ved med at forny sig er vigtigt for Ans Rejser, men lige så essentielt er det at efterleve nøgleordene kvalitet, nærhed og god service.

 

Som de siger: ”Vi vil altid sikre, at vore gæster får mest muligt for pengene i form af oplevelse, ny viden og hyggeligt samvær”.

 

Ans Rejser er medlem af rejsegarantifonden nr. 3316.

 

 

Du køber dit værdibevis i dag og får det efterfølgende tilsendt pr. e-mail.

 

Når du har modtaget dit værdibevis, reserverer du din rejse inden for 48 timer. Du reserverer hos Ans Rejser på tlf.: 70 26 00 49. Husk at oplyse den unikke kode fra værdibeviset.

 

Der sendes afrejseinformation fra Ans Rejser 14 dage før rejsen.

 

Vi gør opmærksom på, at bestillingen er bindende, og at der ikke er mulighed for at annullere rejsen.

 

Ved eventuelle spørgsmål til denne rejse kontakt Ans Rejser på tlf.: 70 26 00 49.

Én unik kode gælder for 1 person.

 

Rejsen inkluderer:

 • 5 overnatninger på Hotel Balka Strand i Nexø
 • Morgenmad alle dage
 • 5 x 3-retters middag med salatbuffet og 1 husets drikkevare (1 gl. husets vin, 1 vand eller 1 lille fadøl) samt kaffe efter middagen (serveres alle dage på hotellet kl. 18.30)
 • Busudflugter i luksus turistbus
 • Transport og udflugter ifølge program
 • Rejseleder under hele opholdet - Ans Rejser's kørende rejseleder til Bornholm gennem 11 år, Jacob Trampedachs Bertel

 

Der ydes ikke børnerabat på rejsen.

 

De angivne tider er vejledende, og der tages forbehold for ændringer.

 

Den oplyste pris i tilbuddet er baseret på Ans Rejsers officielle katalog/listepriser plus eventuelle ekstraordinære ydelser/services.

 

Vi gør opmærksom på, at SPOTdeal udelukkende er formidler af dette tilbud. Alle spørgsmål vedrørende tilbuddet rettes til Ans Rejser.

 

Købet kan ikke fortrydes

Vi henviser i øvrigt til vores generelle vilkår og betingelser, som du finder på spotdeal.dk/Vilkaar.

Ans Rejser

Engdahlsvej 14, 7400 Herning
Tlf.: 70 26 00 49 | CVR: 41719265 | rejs@ansrejser.dk | Hjemmeside |

Sidste chance: 12. august 2021 kl. 23:59

Oplev herlige Bornholm