Byvandring med Hanne Fabricius

Sidste chance!

Tag med på en skøn sommerbyvandring sammen med forfatter og arkæolog Hanne Fabricius, der er kendt fra DR's Historiequizzen. Hør de historiske fortællinger om livet på og omkring Frederiksberg Allé. Byvandringerne finder sted i juli og august.

  • Det får du
  • Sådan køber du
  • Vilkår
  • Aftalepartner

Tag med på en spændende og sjov byvandring tilbage i tiden sammen med forfatter og arkæolog Hanne Fabricius i juli eller august. Denne gang går byvandringen til Frederiksberg - og der er masser at glæde sig til.

 

I mødes ved hjørnet af Frederiksberg Allé og Madvigs Allé (overfor metroen). Her skal I høre lidt om Frederiksbergs ældste historie fra dengang landsbyen hed Solbjerg, og Valby Bakke hed Solbjerget. Omkring 1620 nedlagde Christian 4. Solbjerg, og i dag ved vi ikke, hvor den lå. Frederiksberg Allé er anlagt i 1700-1704 som kongens private allé for hoffet til og fra Frederiksberg Slot og Have.

 

I fortsætter ned ad Madvigs Allé langs et grønt anlæg. Her kommer I til at stå i landstedet Sans Souci Have, hvor der i 1800-tallet fandt en sørgelig kærlighedshistorie sted, som selv Elvira Madigan og Sixtens Sparre ikke kunne have udført bedre.

 

Turen fortsætter tilbage mod Frederiksberg Allé, hvor I skal se de flotte jugendhuse, mens I hører om forlystelserne og Georg Carstensens Tivoli Alhambra, der kun eksisterede i 12 år.

 

I slutter på Sankt Thomas Plads, som er opkaldt efter landstedet af samme navn, der var ejet af apotekeren fra den dansk-vestindiske ø Sankt Thomas. Her får I en munter historie om Holger Drachmann og hans Edith, som var sangerinde på sangerindepavillonen Allégade.


Det får du:

  • Byvandring: "Det var på Frederiksberg: Landsteder, forlystelser og en ulykkelig kærlighedshistorie" med Hanne Fabricius

 

SPOTpris 129 kr. pr. person

 

Mødested: Hjørnet af Frederiksberg Allé og Madvigs Allé (overfor metroen).

Mødetid: Senest kl. 17, hvor turen starter. Byvandringen varer ca. 5 kvarter.

 

Vælg mellem 10 datoer:

Juli:

  • Fredag den 16. juli 
  • Tirsdag den 20. juli
  • Onsdag den 21. juli
  • Tirsdag den 27. juli 

 

August:

  • Tirsdag den 3. august
  • Torsdag den 5. august (UDSOLGT)
  • Tirsdag den 10. august
  • Onsdag den 11.. august

 

Læs mere om Københavns historie i Hanne Fabricius' bøger:

  • Gader og mennesker i middelalderens og renæssancens København: Inden for middelaldervolde
  • Gader og mennesker i middelalderens og renæssancens København: Slotsholmen, Bremerholm og Christian den 4.s Ny-København

 

Eller i Hanne Fabricius' historiske fantasybørnebøger: Tidsdetektiverne: ”Øgledronningens forbandelse”.

 

Læs mere på www.tyra.dk og www.tidsdetektiverne.dk.


Historien bag

I 1651 besluttede Frederik 3. at give 20 efterkommere af Christian 2.'s hollandske bønder fra Store Magleby på Amager fæste på Solbjergs gamle marker. De opførte landsbyen Ny Amager på hver side af Allégade. Deres gårde blev dog brændt ned under Københavns belejring 1658-60 og igen i 1697, men begge gange blev de genopført på samme sted.

 

På Frederiksberg Runddel opførte Frederik 3.'s dronning Sophie Amalie i 1662-64 et lille eventyrslot til deres fire døtre, som kaldtes for Prinsessernes Gård. Efterhånden blev prinsesserne gift, og i 1671 skiftede gården navn til Prinsens Gård. Snart rykkede Prinsens Gård op på Valby Bakke, hvor Frederiksberg Slot stod færdigt i 1703. Derfor blev Frederiksberg Allé anlagt i 1700-1704 som kongens private allé for hoffet til og fra Frederiksberg Slot og Have.

 

Frederiksberg Have blev åbnet for offentligheden i 1749, og københavnerne var desperate efter at komme uden for voldene og få noget luft. Hele vejen inde fra Vesterport og ud til Frederiksberg Have var der et væld af forlystelseshaver, og med tiden kom der flere til. På Frederiksberg Allé lå bl.a. Alléenberg og Sommerlyst, som var populære udflugtsmål igennem hele 1800-tallet. De var egentlige forlystelsesetablissementer, og de store parkanlæg rummede luftgynger og karruseller.

 

Georg Carstensen, født i 1812, var initiativtager og idémand bag Københavns forlystelsesliv. I 1843 stiftede han Tivoli, og i 1856 fik han bevilling til at anlægge forlystelsesparken Alhambra, men døde inden haven åbnede i 1857. Alhambra overlevede i 12 år.

 

Læs mere om hele turen her.

Du køber blot dit SPOTdeal-værdibevis til den ønskede dato og møder op ved hjørnet af Frederiksberg Allé og Madvigs Allé (overfor metroen) senest kl. 17.

 

Bemærk, at du skal KUN vælge én dato pr. deltagerbevis. Ved køb af flere beviser, skal du sørge for, at du har købt til samme dato.

 

Værdibeviset fremsendes til den opgivne e-mailadresse umiddelbart efter køb. Tjek dit spamfilter, hvis du ikke modtager det.

 

Afbud skal meddeles senest 24 timer før byvandringen. Udebliver du, eller kommer du for sent til byvandringen, anses værdibeviset som indløst.

 

Ved afbud refunderes billetterne ikke, men de kan eventuelt byttes til en anden dato inden for samme deal. Dog KUN hvis der er ledige pladser. Ellers anses beviset for indløst. Aftal i så fald nærmere med Hanne Fabricius på mail til hanne@tyra.dk.

 

Vær opmærksom på, at køb af billetterne falder ind under § 17, stk. 2 jf. § 9, stk. 2, nr. 2a. under handelsbetingelser, og ikke kan refunderes.

 

Hver dato kræver et min. antal deltagere på 25 personer for at denne gennemføres. Der vil være mulighed for at flytte til en af de andre datoer, hvis den valgte dato ikke har nok deltagere. Dette aftales direkte med Hanne Fabricius på hanne@tyra.dk. Hvis en byvandring pga. manglende deltagere ikke bliver til noget, bliver du kontaktet.

 

Byvandringerne bliver ikke aflyst pga. regn, sne eller blæst. Klæd jer godt på og tag en paraply under armen. Byvandringerne aflyses KUN i tilfælde af orkan, tsunami eller fjendtlig invasion fra rummet, og selvfølgelig hvis regeringen lukker Danmark pga. Covid-19-restriktioner.

 

Ændrer myndighederne på forsamlingsforbuddet, og påvirker det byvandringen, får du besked hurtigst muligt.

 

Cykler, heste, skateboards m.m. kan IKKE medbringes på byvandringen. Hvis I vil have jeres hund med, så skriv forinden, da for mange hunde ødelægger turen for de andre deltagere, som også har købt billetter. Hunde skal holdes i kort snor, så deltagerne ikke falder over hundesnore og hunde.

Én unik kode gælder for 1 byvandring for 1 person på den valgte dato.

 

Vælg mellem 10 datoer:

Juli:

  • Fredag den 16. juli 
  • Tirsdag den 20. juli
  • Onsdag den 21. juli
  • Tirsdag den 27. juli 

 

August:

  • Tirsdag den 3. august
  • Torsdag den 5. august (UDSOLGT)
  • Tirsdag den 10. august
  • Onsdag den 11. august

 

Mødested: Hjørnet af Frederiksberg Allé og Madvigs Allé (overfor metroen).

Mødetid: Senest kl. 17, hvor turen starter. Byvandringen varer ca. 5 kvarter.

 

Vi gør opmærksom på, at SPOTdeal udelukkende er formidler af dette tilbud. Alle spørgsmål vedrørende tilbuddet rettes til Hanne Fabricius.

 

Vi henviser i øvrigt til vores generelle vilkår og betingelser, som du finder på spotdeal.dk/Vilkaar.

Hanne Fabricius

København
Hjemmeside |

Sidste chance: 16. juni 2021 kl. 23:59

Byvandring med Hanne Fabricius