Byvandring i Pisserenden med Hanne Fabricius

Sidste chance!

Tag med på en skøn sommerbyvandring sammen med forfatter og arkæolog Hanne Fabricius, der er kendt fra DR's Historiequizzen. Hør de historiske fortællinger om livet i og omkring Pisserenden. Byvandringerne finder sted i august og september.

 • Det får du
 • Sådan køber du
 • Vilkår
 • Aftalepartner

Tag med på en byvandring til august eller september gennem kvarteret med det lidet flatterende navn ”Pisserenden” sammen med forfatter og arkæolog Hanne Fabricius, der bl.a. er kendt fra Historiequizzen.

 

Mødestedet er torvet foran Fiolstræde ved Nørreport, som indtil 1842 hed Skidentorv og uofficielt også hed Æggetorvet, fordi der i 1920-30'erne blev solgt æg og fjerkræ på torvet.

 

Herfra går turen gennem Pisserenden, hvor Hanne Fabricius undervejs fortæller om kvarterets mangfoldige historie og beboere, både de frække og de mindre frække. 


Du får:

 • Byvandring: "Kanoner, gamle lokummer og frække fruentimmere i Pisserenden" med arkæolog og forfatter Hanne Fabricius

 

SPOTpris 119 kr. pr. person

 

Mødested: Torvet foran Fiolstræde ved Nørreport.

 

Mødetid: Senest kl. 17.00, hvor turen starter. Kom gerne ti minutter før. Byvandringen varer ca. 5-6 kvarter.

 

Vælg mellem disse datoer:

 • Fredag den 20. august
 • Tirsdag den 24. august
 • Torsdag den 26. august
 • Fredag den 27. august
 • Tirsdag den 31. august
 • Torsdag den 2. september
 • Fredag den 3. september
 • Tirsdag den 7. september
 • Torsdag den 9. september
 • Fredag den 10. september

 

Bemærk: Maks 35 værdibeviser til salg pr. dato.


Du kan læse mere om København i middelalderen i Hannes bog: ”Gader og mennesker i middelalderens og renæssancens København: Inden for middelaldervolden." Bogen kan bestilles  via hanne@tyra.dk til 250 kr. og medbringes af Hanne på byvandringen.

 

Til september udkommer Hanne Fabricius' nye bog på Turbine Forlaget: "Københavns forunderlige historie. Liv, lyst og lort fra oldtid til nutid." 


Om ruten

Frem til 1656 stod middelalderens Nørreport for enden af Nørregade, hvorefter den blev flyttet hen, hvor Frederiksborggade ligger i dag. Når man gik igennem Nørreport, kunne man enten gå ned ad Nørregade til Gammeltorv eller hen ad Rosengården og ned ad Købmagergade til havnen. Langs med alle byens portgader lå værtshusene og gæstgiverier tæt, så de nyankomne hurtigt kunne få slukket deres tørst.

 

Vi går gennem Nørregade til Sankt Petri Kirke, der oprindelig er en sognekirke fra sidst i 1200-tallet. Kirken blev nedlagt efter Reformationen, hvorefter den blev brugt som kanonstøberi, indtil Frederik 2. i 1585 gav kirken til byens tyske menighed. Det er i et af gravkapellerne fra 1680'erne, at Struensee i dag er genbegravet i en trækasse, mens tømrermester og brandchef Boye Junge, der sammen med sine folk i 1772 rejste skafottet til Struensee og Enevold Brandt, ligger i et andet. Det er vist ikke nødvendigt at sige, at man ikke bør vove sig ind i kapellet efter mørkets frembrud

 

Vi fortsætter gennem Sankt Peders Stræde hen til Valkendorfs Kollegium, som er Nordens ældste kollegium grundlagt af rigshofmester Christoffer Valkendorf i 1589. Herefter skal vi en tur i Teglgårdsstræde, som har navn efter byens første teglgård i middelalderen, og hvor de frække fruentimmere sad i vinduerne gennem hele 1900-tallet.

 

Turen går videre gennem Larsbjørnsstræde til Vestergade, hvor vi slutter. Indtil omkring 1500 hed Vestergade Smedegade. Her skal I høre om den lystige gæstgivergade, hvor man i dag kan blive slået til ridder, og om udgravningerne i Vestergade 7, hvor dele af Københavns ældste voldanlæg fra omkring 1100 dukkede frem og for første gang fik en datering. I samme udgravning sad fortælleren i et fantastisk lokum fra 1300-tallet, men den historie får I på byvandringen.

 

Læs mere om hele turen her.

Du køber dit SPOTdeal-værdibevis til den ønskede dato og møder op ved torvet foran Fiolstræde ved Nørreport senest kl. 17.

 

Bemærk, at du skal KUN vælge én dato pr. deltagerbevis. Ved køb af flere beviser, skal du sørge for, at du har købt til samme dato.

 

Værdibeviset fremsendes til den opgivne e-mailadresse umiddelbart efter køb. Tjek dit spamfilter, hvis du ikke modtager det.

 

Afbud skal meddeles senest 24 timer før byvandringen. Udebliver du, eller kommer du for sent til byvandringen, anses værdibeviset som indløst.

 

Ved afbud refunderes billetterne ikke, men de kan eventuelt byttes til en anden dato inden for samme deal. Dog KUN hvis der er ledige pladser. Ellers anses beviset for indløst. Aftal i så fald nærmere med Hanne Fabricius på mail til hanne@tyra.dk.

 

Vær opmærksom på, at køb af billetterne falder ind under § 17, stk. 2 jf. § 9, stk. 2, nr. 2a. under handelsbetingelser, og ikke kan refunderes.

 

Hver dato kræver et mindst antal deltagere på 25 personer for at denne gennemføres. Der vil være mulighed for at flytte til en af de andre datoer, hvis den valgte dato ikke har nok deltagere. Dette aftales direkte med Hanne Fabricius på hanne@tyra.dk. Hvis en byvandring pga. manglende deltagere ikke bliver til noget, bliver du kontaktet.

 

Byvandringerne bliver ikke aflyst pga. regn, sne eller blæst. Klæd jer godt på og tag en paraply under armen. Byvandringerne aflyses KUN i tilfælde af orkan, tsunami eller fjendtlig invasion fra rummet, og selvfølgelig hvis regeringen lukker Danmark pga. Covid-19-restriktioner.

 

Ændrer myndighederne på forsamlingsforbuddet, og påvirker det byvandringen, får du besked hurtigst muligt.

 

Cykler, heste, skateboards m.m. kan IKKE medbringes på byvandringen. Hvis I vil have jeres hund med, så skriv forinden, da for mange hunde ødelægger turen for de andre deltagere, som også har købt billetter. Hunde skal holdes i kort snor, så deltagerne ikke falder over hundesnore og hunde.

Én unik kode gælder for 1 byvandring for 1 person på den valgte dato.

 

Vi gør opmærksom på, at SPOTdeal udelukkende er formidler af dette tilbud. Alle spørgsmål vedrørende tilbuddet rettes til Hanne Fabricius.

 

  Købet kan ikke fortrydes

  Vi henviser i øvrigt til vores generelle vilkår og betingelser, som du finder på spotdeal.dk/Vilkaar.

  Hanne Fabricius

  København
  Hjemmeside |

  Sidste chance: 20. maj 2021 kl. 23:59

  Byvandring med Hanne Fabricius