Byvandringer med vin og snacks

Sidste chance!

Historiker og foredragsholder Wolfgang Karl og sommelier Camilla Plougsted går på lærerige byvandringer og besøger Københavns Voldanlæg, Vestre Kirkegård, Ørstedsparken og Assistens Kirkegård. Inkl. vin og snacks.

  • Det får du
  • Sådan køber du
  • Vilkår
  • Aftalepartner

Det bliver både inspirerende og lærerigt, når historiker Wolfgang Karl og sommelier Camilla Plougsted guider dig gennem nogle af Københavns spændende parkanlæg. I løbet af vandringen bliver der serveret et glas vin og lidt snacks. Camilla vil forklare om vinen og årsagen til valget af den ift. Wolfgangs fortælling.

 

Du kan vælge mellem fire byvandringer i den lille verdensby København – det bliver fire oplevelsesture, som skal gøre dig forundret over mangfoldigheden og rigdommen i byens diverse parkanlæg, som man ellers mener, at man kender så godt. Og dine fødder vil fortælle dig, at København er ret stor, trods alt.

 

Vandringerne har hver gang ét af Københavns markante haveanlæg som udgangspunkt, hvor I begynder med det enkle spørgsmål: Hvorfor ser anlægget ud, som det gør? I kigger på monumenter og mindesteder og får noget at vide om dem, historien og kunsthistorien - og også bare et friskt blik på nogle af de ting, som man mener, at man kender.


Det får du:

  • Byvandring med Nordic Sommelier Walks
  • 1 glas vin og en uspecificeret snack (husk at medbringe eget vinglas)

 

Bemærk:

  • Turen gennemføres uanset vejr og vind
  • Alle restriktioner ift. corona overholdes

 

SPOTpris 150 kr. pr. person. Normalpris 250 kr. Spar 40 %

 

Vælg mellem følgende byvandringer og datoer:

 

  • Københavns Voldanlæg
    Indgang kl. 14.00-15.30 - Ravelinen, Torvegade 79, 1400 København
    • Søndag den 22. august 2021

 

  • Ørstedsparken
    Indgang  kl. 14.00-15.30 - Nørre Farimagsgade 2, 1364 København
    • Søndag den 29. august 2021

 

  • Vestre Kirkegård 
    Indgang kl. 14.00-15.30 - Vestre Kirkegårds Allé 15, 2450 København SV

    • Søndag den 5. september 2021

 

  • Assistens Kirkegård 
    Indgang kl. 14.00-15.30 - Kapelvej 4, 2200 København N
    • Søndag den 12. september 2021

Københavns Voldanlæg – en militærisk ballade

Hvornår begyndte det københavnske borgerskab at promenere på byens volde St. Bededagsaften? Var det Vor Frue kirkes klokkespil fra 1747, der lokkede dem ud til voldene, hvor det duftede af forår og nyudsprungne træer? Klokkespillet blev ødelagt i 1807, som så meget andet i byen under bombardementet.

 

En ballade er et digt, der fortæller en historie, og der er mange dramatiske historier at fortælle på en tur med Ravelinen i Christianshavn som udgangspunkt – i dag en kendt restaurant, men en 'Ravelin' var en vigtig del i gamle tiders forsvarsanlæg; det var vigtigt at sikre en by, så ikke-vedkommende ikke kunne komme ind - helt enkelt!

 

København var en fæstning, der var kampklar med en flåde, der både var en stormagt værdig mod tyskerne fra Hansa-tiden, den svenske stormagtskonge Carl X. Gustav, der forsøgte at storme byen med sine landsknægte en vinternat i 1659, og mod briterne under Napoleonkrigene – indtil ny militærteknologi gjorde voldene overflødige.

 

Mens I nyder en fredelig tur, tager I de militære briller på (Wolfgang Karl er reserveofficer), og landskabet forvandler sig til 'terræn' og Christianitter til københavnske borgere fra svenskerkrigenes tid!

 

Ørstedsparken – en roman fra romatikkens tid

Parken er en del af Københavns gamle forsvar, og den militære struktur kan stadig identificeres, hvis man vil. Bedre er det vel at nyde den romantiske stemning med flotte, gamle træer og dejlige perspektiver, helt naturligt og nøje planlagt – typisk for det, man kalder 'en engelsk have' fra 1800-tallet, romantisk og moderne. Den fine bro over den lille sø er "udført som et smedejernsgitter og er formentlig Danmarks ældste bro af denne type."

 

Mange skulpturer i parken fortæller historier, som kunne være stof for store romaner: De to Ørsteds-brødre, den ene politiker og den anden videnskabsmand. Bertel Thorvaldsen, den verdensberømte billedhugger, som er meget gådefuldt og mystisk fremstillet i Einar Utzon-Franks værk fra 1943. Og kunne ikke Nathalie Zahles liv fortælles, som om det var en roman af Charles Dickens? Til 1800-tallet hører også den grænseløse beundring for antikkens skulpturer – og dem er der mange af! I må i hvert fald finde dem, der har med vin at gøre! En satyr? Bacchus-barnet?

 

Vestre Kirkegård – det borgerlige epos

Et epos er den store fortælling, lang og udførlig. Rent borgerligt er det tidsalderen, hvor denne kirkegård blev anlagt i 1870. København vokser og bliver industriby, og derfor er Vestre Kirkegård den største af de københavnske kirkegårde. Der ligger mange arbejdere begravet her, men også deres arbejdsgivere - de store mænd fra industrien, fx H.N. Andersen, erhvervsmand, etatsråd og stifter af Østasiatisk Kompagni.

 

I vil høre episke fortællinger om Første Verdenskrig, Gullaschbaronerne og 19 døde engelske soldater, der var ofre for den spanske syge; om den danske politik mellem systemskifte og besættelsestiden, P. Munch og Stauning og de mange tyske døde fra Anden Verdenskrigs tid. En overskrift fra 2016: "Det Røde Hav er klar til at modtage Anker” – rødt, fordi der hviler så mange kendte socialdemokrater ved den lille sø på kirkegården.

 

Hvordan Danmark blev moderne kan ses under turen, og I vil se symfonikeren Carl Nielsens gravsted med Cheruber, skabt af hans hustru Anne, og ikke langt derfra ligger jazz-trompeter og bandleader Thad Jones' gravsten med bogstaver, der swinger.

 

Assistens Kirkegård – de levendes kirkegård, som et digt (af Dan Turèll)

Et ægte paradoks: Assistens er en kirkegård, hvor døden virker meget fjernt; et mødested for de levende og de, der er gået – der er store, gamle gravmonumenter, dog også tit masser af lys og blomster midt på Nørrebro. Der hersker sjældent dyster stemning, der er hurtige cyklister og andre folk, som har travlt, ammende mødre på en bænk ved siden af barnevognene og den smarte, unge mand med bærbar computer, der ligger på maven i græsset i sommervarmen (hvem mon ligger i jorden under ham?).

 

Lige fra begyndelsen var denne kirkegård fra 1700-tallets pestepidemi folkelig; i 1799 måtte der formuleres en instruks, hvori det blev forbudt at "Æde- og Drikkevarer falholdes eller fortæres paa Kirkegaarden, eller at der paa samme holdes Musik eller foretages noget, der ligner Lystighed."

 

Vi nyder stemningen og ser på de kendtes og de store navnes gravsteder som Bohr, Kierkegaard og Andersen – og lægger mærke til de små tegn af liv og kærlighed; en joint hos Dan Turèll, en bamse hos Natasja…


Nordic Sommelier Walks

Camilla og Wolfgang afholder flere foredrag med integrerede vinsmagninger hos Vin & Foredrag, som er en del af Nordic Sommelier Academy.

 

Wolfgang er uddannet cand. mag. art. fra Münchens Universitet og er én af Danmarks mest vidende og erfarne foredragsholdere inden for historie. Siden 2000 har han forelæst på Folkeuniversitet i Aarhus, Emdrup og København. Wolfgang formår at holde sit publikum interesseret ved at sende flere tangenter ud for at binde det hele sammen til en smuk sløjfe. 

 

Sammen med sin hustru Camilla, som er sommelier og stifter af Nordic Sommelier Academy, leverer de altid et humørfyldt og spændende arrangement tilpasset deltagerne.

 

Vinene leveres af Kildetoft Vine. Alle vine kommer fra små kvalitetsvinproducenter håndplukket af Master Sommelier Jess Kildetoft. 

Du køber dit værdibevis i dag og får det efterfølgende tilsendt pr. e-mail. Du modtager ikke yderligere bekræftelse efter modtagelse af værdibevis.

 

Købet kan ikke fortrydes.

 

Hver dato kræver mindst 10 deltagere for at denne gennemføres. 

 

Husk at medbringe eget vinglas til byvandringen.

 

Mødested er angivet under hver byvandring ifm. dato.

 

Nordic Sommerlier Walks overholder naturligvis alle gældende Covid-19-restriktioner.

 

Byvandringen gennemføres uanset vejret.

Én unik kode gælder til den valgte byvandring på den valgte dato. Billetten er gyldig for 1 deltager. Billetten er ikke personlig og kan således uden videre overdrages eller bortgives som gave.

 

Vi gør opmærksom på, at SPOTdeal udelukkende er formidler af dette tilbud. Alle spørgsmål vedrørende tilbuddet rettes til Nordic Sommelier Walks.

 

    Vi henviser i øvrigt til vores generelle vilkår og betingelser, som du finder på spotdeal.dk/Vilkaar.

    Nordic Sommelier Walks

    Åboulevard 6, 1., 2200 København N
    Tlf.: 27 89 93 70 | CVR: 42243485 | camilla@vinogforedrag.dk |

    Sidste chance: 20. juni 2021 kl. 23:59

    Byvandringer med vin og snacks