Byvandringer med vin og snacks

Sidste chance!

Historiker og foredragsholder Wolfgang Karl og sommelier Camilla Plougsted går på lærerige byvandringer og besøger Ørstedsparken, Kongens Have samt Vestre Kirkegård, Bispebjerg Kirkegård og Garnisons Kirkegård. Inkl. vin og snacks.

 • Det får du
 • Sådan køber du
 • Vilkår
 • Aftalepartner

Det bliver både inspirerende og lærerigt, når historiker Wolfgang Karl og sommelier Camilla Plougsted guider dig gennem nogle af Københavns spændende parkanlæg. I løbet af vandringen bliver der serveret et glas vin og lidt snacks. Camilla vil forklare om vinen og årsagen til valget af den ift. Wolfgangs fortælling.

 

Du kan vælge mellem fem byvandringer i den lille verdensby København – det bliver fem oplevelsesture, som skal gøre dig forundret over mangfoldigheden og rigdommen i byens diverse parkanlæg, som man ellers mener, at man kender så godt. Og dine fødder vil fortælle dig, at København er ret stor, trods alt.

 

Vandringerne har hver gang ét af Københavns markante haveanlæg som udgangspunkt, hvor I begynder med det enkle spørgsmål: Hvorfor ser anlægget ud, som det gør? I kigger på monumenter og mindesteder og får noget at vide om dem, historien og kunsthistorien - og også bare et friskt blik på nogle af de ting, som man mener, at man kender.


Det får du:

 • Byvandring med Nordic Sommelier Walks
 • 1 glas vin og en uspecificeret snack (husk at medbringe eget vinglas)

 

Bemærk:

 • Turen gennemføres uanset vejr og vind
 • Alle restriktioner overholdes, og der skal fremvises coronapas ved byvandringens start

 

SPOTpris 150 kr. pr. person. Normalpris 250 kr. Spar 40 %

 

Vælg mellem følgende byvandringer og datoer:

 

 • Ørstedsparken – skulpturfortællinger
  Indgang  kl. 14.00-15.30 - Nørre Farimagsgade 2, 1364 København
  • Den 13. juni 2021
  • Den 7. juli 2021

 

 • Kongens Have – den eventyrlige skulpturvandring 
  Indgang kl. 14.00-15.30 - Damegangen, Gothersgade, 1306 København

  • Den 4. juli 2021

 

 • Vestre Kirkegård – Det Røde Hav og Gullashbaroner 
  Indgang kl. 14.00-15.30 - Vestre Kirkegårds Allé 15, 2450 København SV

  • Den 30. juni 2021
  • Den 18. juli 2021

 

 • Bispebjerg Kirkegård 
  Indgang kl. 14.00-15.30 - Frederiksborgvej 125, 2400 København NV
  • Den 6. juni 2021

 

 • Garnisons Kirkegård 
  Indgang kl. 14.00-15.30 - Dag Hammarskjölds Allé 10
  • Den 27. juni 2021
  • Den 14. juli 2021

Kongens have - den eventyrlige have

Hvis Danmark var Christian 4's. rige og København hans hovedstad, hvorfor skulle den store mand så ikke også få sin helt egen have? Kongens Have var kongernes og den fine overklasses univers: Med ædle planter opstillet i 1600-tallets barokke, symmetriske orden, men også med plads til frugttræer samt køkkenhave til hoffets forplejning. Der var fontæner og et lysthus, og kong Christian byggede sin egen romantiske rede midt i det hele: Rosenborg Slot, hvor han oplevede kærlighedens glæder og smerter med sin elskede Kirsten Munk.

 

I dag er der flere skulpturer, der minder om eventyr og kærlighed – nymfen Ekko, liden Gunver og eventyrenes store fortæller H.C. Andersen. Meget passende findes der i dag et marionetteater på stedet.

 

Ørstedsparken – en roman fra romatikkens tid

Parken er en del af Københavns gamle forsvar, og den militære struktur kan stadig identificeres, hvis man vil. Bedre er det vel at nyde den romantiske stemning med flotte, gamle træer og dejlige perspektiver, helt naturligt og nøje planlagt – typisk for det, man kalder 'en engelsk have' fra 1800-tallet, romantisk og moderne. Den fine bro over den lille sø er "udført som et smedejernsgitter og er formentlig Danmarks ældste bro af denne type."

 

Mange skulpturer i parken fortæller historier, som kunne være stof for store romaner: De to Ørsteds-brødre, den ene politiker og den anden videnskabsmand. Bertel Thorvaldsen, den verdensberømte billedhugger, som er meget gådefuldt og mystisk fremstillet i Einar Utzon-Franks værk fra 1943. Og kunne ikke Nathalie Zahles liv fortælles, som om det var en roman af Charles Dickens? Til 1800-tallet hører også den grænseløse beundring for antikkens skulpturer – og dem er der mange af! I må i hvert fald finde dem, der har med vin at gøre! En satyr? Bacchus-barnet?

 

Vestre Kirkegård – det borgerlige epos

Et epos er den store fortælling, lang og udførlig. Rent borgerligt er det tidsalderen, hvor denne kirkegård blev anlagt i 1870. København vokser og bliver industriby, og derfor er Vestre Kirkegård den største af de Københavnske kirkegårde. Der ligger mange arbejdere begravet her, men også deres arbejdsgivere - de store mænd fra industrien, fx H.N. Andersen, erhvervsmand, etatsråd og stifter af Østasiatisk Kompagni.

 

I vil høre episke fortællinger om Første Verdenskrig, Gullaschbaronerne og 19 døde engelske soldater, der var ofre for Den spanske syge; om den danske politik mellem systemskifte og besættelsestiden, P. Munch og Stauning og de mange tyske døde fra Anden Verdenskrigs tid. En overskrift fra 2016: "Det Røde Hav er klar til at modtage Anker” – rødt, fordi der hviler så mange kendte socialdemokrater ved den lille sø på kirkegården.

 

Hvordan Danmark blev moderne kan ses under turen, og I vil se symfonikeren Carl Nielsens gravsted med Cheruber, skabt af hans hustru Anne, og ikke langt derfra ligger jazz-trompeter og bandleader Thad Jones' gravsten med bogstaver, der swinger.

 

Bispebjerg Kirkegård – som den moderne roman

Denne moderne københavnske kirkegård, den sidste store, der blev anlagt fra 1903, er præget af lange alléer, meget plads og lys og luft (ikke så meget mystik og melankoli) og de blomstrende japanske kirsebærtræer tiltrækker mange mennesker om foråret.

 

Gravenes fortrukne metode er moderne: Med krematoriet, det store kolumbarium og store urnehaver er der plads til rigtig mange.

 

Modernismens politikere, arkitekter og forfattere hviler her, også mange kendte fra kvindebevægelsen – det er den moderne danske fortælling med J.H. Deuntzer, PH, Johannes V. Jensen, Edvard Brandes og Nina Bang.

 

Men der er også store gravområder fra det 20. århundredes vilde historie: Tyske flygtninge og engelske soldater, døde fra værnemagten og deres ofre, modstandsfolk og andre henrettede; også sovjetrussere og svenskere; katolikker ligger på et separat areal, muslimer hviler, korrekt orienteret mod Mekka – og så tilbage til Antikken! Der findes en afdeling med tilhængere af ”den mandæiske tro” (en gnostisk religion fra omkring 200 e.Kr.) - ringen sluttes så fint her. 

 

Garnisons Kirkegård – den panegyriske have

Panegyrik er Antikkens store lovsang, den rosende tale, som vel kan være i fare for at blive ukritisk begejstret, svulmende... Men vi er jo på ”soldaterkirkegården”.

 

Grundlagt af Danmarks første enevældige konge, Frederik den 3., i 1664. Mange ”danske krigere” hviler fra 1800-tallets sønderjyske krige hviler her – og også den uheldige krigsherre fra 1864, Christian de Meza. ”Hærens egen kirkegård er pudsigt nok helt umilitaristisk og fuldstændig blottet for normal militær orden med rækker og geled” (P. Olesen).

 

Denne (ikke kun!) militærhistoriske have ligger som en fredfyldt oase mellem den US-amerikanske og den russiske ambassade på Østerbro. Ingen hast: Kirkegården, som er underlagt hærens øverste myndighed, skal indtil videre ligge til år 2150.


Nordic Sommelier Walks

Camilla og Wolfgang afholder flere foredrag med integrerede vinsmagninger hos Vin & Foredrag, som er en del af Nordic Sommelier Academy.

 

Wolfgang er uddannet cand. mag. art. fra Münchens Universitet og er én af Danmarks mest vidende og erfarne foredragsholdere inden for historie. Siden 2000 har han forelæst på Folkeuniversitet i Aarhus, Emdrup og København. Wolfgang formår at holde sit publikum interesseret ved at sende flere tangenter ud for at binde det hele sammen til en smuk sløjfe. 

 

Sammen med sin hustru Camilla, som er sommelier og stifter af Nordic Sommelier Academy, leverer de altid et humørfyldt og spændende arrangement tilpasset deltagerne.

 

Vinene leveres af Kildetoft Vine. Alle vine kommer fra små kvalitetsvinproducenter håndplukket af Master Sommelier Jess Kildetoft. 

Du køber dit værdibevis i dag og får det efterfølgende tilsendt pr. e-mail.

 

Købet kan ikke fortrydes.

 

Hver dato kræver min. 10 deltagere for at denne gennemføres. Der vil være mulighed for at flytte til en af de andre datoer, hvis den valgte dato ikke har nok deltagere.

 

Husk at medbringe eget vinglas til byvandringen.

 

Der skal fremvises coronapas ved byvandringens start. Nordic Sommerlier Walks overholder naturligvis alle gældende Covid-19-restriktioner.

 

Byvandringen gennemføres uanset vejret.

Én unik kode gælder til den valgte byvandring på den valgte dato. Billetten er gyldig for 1 deltager. Billetten er ikke personlig og kan således uden videre overdrages eller bortgives som gave.

 

Vi gør opmærksom på, at SPOTdeal udelukkende er formidler af dette tilbud. Alle spørgsmål vedrørende tilbuddet rettes til Nordic Sommelier Walks.

 

Vi henviser i øvrigt til vores generelle vilkår og betingelser, som du finder på spotdeal.dk/Vilkaar.

Nordic Sommelier Walks

Åboulevard 6, 1., 2200 København N
Tlf: 27 89 93 70 | CVR: 42243485 | camilla@vinogforedrag.dk |

Sidste chance: 06. maj 2021 kl. 23:59

Byvandringer i København