Skøn sommerbyvandring på Vesterbro

Sidste chance!

Kom på en munter byvandring tilbage til de lystige Vesterbrodage sammen med forfatter og arkæolog Hanne Fabricius, kendt fra Historiequizzen på DR, som kan ses formiddage på DR2. Hør fortællinger om ølhallerne, varieteerne, danse- og sangerindesalonerne.

 • Det får du
 • Sådan køber du
 • Vilkår
 • Aftalepartner

Det Lystige Vesterbro til Den sorte Ørn og Lille Fortun

Vesterbros forlystelsesliv har flere hundrede år på bagen. Langs med den gamle Vestre Landevej skød kroer og værtshuse op, så de rejsende og omegnens bønder kunne få slukket deres tørst og vandet deres heste på deres tur til eller fra København. Men vi kan også takke slagterne, der fra slutningen af 1500-tallet rykkede fra middelalderbyen og ud på Vesterbro, for at sætte gang i det vesterbroske værtshusliv.

 

Mød Hanne Fabricius i Historiequizzen på DR2, der netop nu kan ses hver formiddag på DR2. Her kan du opleve Hannes passion for historien samt få indblik i hendes enorme viden og evne til at formidle. 


Det får du:

 • Byvandring med Hanne Fabricius (ca. 5-6 kvarter)

 

SPOTpris 130 kr. Normalpris 180 kr. 

 

Mødested: Vesterbrogade på hjørnet af Helgolandsgade.

 

Vælg mellem 8 datoer:

 

Maj

 • Onsdag den 12. maj kl. 17
 • Mandag den 17. maj kl. 17
 • Tirsdag den 18. maj kl. 17
 • Onsdag den 19. maj kl. 17

 

Juni

 • Mandag den 14. juni kl. 17
 • Tirsdag den 15. juni kl. 17
 • Onsdag den 16. juni kl. 17
 • Torsdag den 17. juni kl. 17

 

Du vælger den ønskede dato, når du trykker på KØB NU-knappen.

 

Læs mere om Vesterbros historie i Hannes bog:
Istedgade. Porten til Vesterbro.

 

Eller i hendes historiske fantasybørnebøger i serien Tidsdetektiverne:

”Øgledronningens forbandelse” og ”Soltemplets hemmelighed,” hvor børnene bor på Vesterbro.


Læs mere på: www.tyra.dk og www.tidsdetektiverne.dk  


Vi mødes på det brede fortov på hjørnet af Vesterbrogade og Helgolandsgade. Her skal I forestille jer, hvordan den gamle landevej, hvor de lave slagter- og værtshuse lå side om side, lugtede og så ud indtil omkring år 1900. Lige overfor ligger gaden Trommesalen, som oprindeligt var navnet på kvægtorvet fra 1671 mellem Gammel Kongevej og Vesterbrogade. Navnet stammede fra, at kvægmarkedet hver onsdag og lørdag blev åbnet og lukket ved trommeslagning. Trommesalen eksisterede frem til 1879, hvor Den Brune Kødby afløste det som byens nye kvægtorv.

 

Herfra går vi hen og ser den berygtede dansesalon Valkyrien, som stadig ligger inde i en baggård. Bygningen blev opført i 1876 som erstatning for den endnu mere berygtede dansesalon Peders Haab. Dansesalonen skiftede herefter status til Maria Bedesal og til slut blev den til en alkoholfri restaurant ved navn Valhal.

 

Fra Valkyrien går vi hen og ser ølhallen Thors Hal fra 1861, som ligger i baggården til Anton Rosens jugendhotel Løwenborg (Hotel Savoy) fra 1906. Bygningen fik sin storhedstid først som dansesalonen Figaro og senere som varieteen Valencia. I dag er den ombygget af Advokatsamfundet, som har afdækket den oprindelige facade, der har været skjult siden ca. 1890.

 

Fra Hotel Savoy bevæger vi os gennem Vesterbrogade og ind i en ny baggård, der ligger omtrent, hvor Vesterbros Morskabsteater lå indtil 1845. På Morskabsteatret optrådte mange cirkusfamilier - bl.a. Brødrene Prices familie og den italienske familie Casorti, der medbragte Pjerrot og hele pantomimen til Danmark.

 

Turen afsluttes i det gamle Ørneapoteks gård, som blev opført på grunden, hvor gæstgiveriet Den lille Fortun lå indtil midten af 1800-tallet.

Bemærk, at du KUN skal vælge én dato pr. deltagerbevis. Ved køb af flere beviser skal du sørge for, at du har købt til samme dato.

 

Du køber dit SPOTdeal-værdibevis til den ønskede dato og møder op ved Vesterbrogade på hjørnet af Helgolandsgade.

 

Værdibeviset fremsendes umiddelbart efter dit køb. Tjek dit spamfilter, hvis du ikke modtager det.

 

Værdibeviset kan kun indløses til den købte dato, hvis ikke andet aftales med Hanne Fabricius på hanne@tyra.dk.

 

Der er kun et vist antal pladser til rådighed pr. dato - derfor kan beviserne kun byttes til andre datoer, hvis der IKKE er udsolgt. Tjek for ledige pladser på Hanne Fabricius' hjemmeside: www.tyra.dk

 

Hver dato kræver et min. antal deltagere på 25 personer for at denne gennemføres. Der vil være mulighed for at flytte til en af de andre datoer, hvis den valgte dato ikke har nok deltagere. Dette aftales direkte med Hanne Fabricius på hanne@tyra.dk

 

Hvis en byvandring pga. manglende deltagere ikke bliver til noget, bliver du selvfølgelig kontaktet i tide.

 

Ændrer myndighederne på forsamlingsforbuddet, og påvirker det byvandringen, får du selvfølgelig besked hurtigst muligt.

 

Byvandringerne bliver ikke aflyst pga. regn, sne eller blæst. Klæd jer godt på og tag en paraply under armen. Byvandringerne aflyses KUN i tilfælde af orkan, tsunami eller fjendtlig invasion fra rummet, og selvfølgelig hvis regeringen lukker Danmark pga. covid-19-restriktioner.

 

Tjek altid for eventuelle ændringer på www.tyra.dk.

 

Cykler, heste, skateboards m.m. kan IKKE medbringes på byvandringen. Hvis du vil din hund med, så skriv forinden, da for mange hunde pga. uro ødelægger turen for de andre deltagere, som også har købt billetter. Hunde skal holdes i kort snor, så deltagerne ikke falder over hundesnore og hunde.

Én unik kode gælder for 1 byvandring med Hanne Fabricius for 1 person på den valgte dato.

 

Vær opmærksom på, at køb af billetterne falder ind under § 17, stk. 2 jf. § 9, stk. 2, nr. 2a. under handelsbetingelser, og ikke kan refunderes. 

 

Afbud skal meddeles senest 24 timer før byvandringen. Udebliver du, eller kommer du for sent til byvandringen, anses værdibeviset som indløst.

 

Ved afbud refunderes billetterne ikke, men de kan eventuelt byttes til en anden dato indenfor samme deal. Dog KUN hvis der er ledige pladser. Ellers anses beviset for indløst.

 

Beviserne kan KUN byttes til andre datoer inden for samme deal og ikke til andre deals.

 

Vi gør opmærksom på, at SPOTdeal udelukkende er formidler af dette tilbud. Alle spørgsmål vedrørende tilbuddet rettes til Hanne Fabricius.

 

  Vi henviser i øvrigt til vores generelle vilkår og betingelser, som du finder på spotdeal.dk/Vilkaar.

  Hanne Fabricius

  København , hanne@tyra.dk
  Hjemmeside |

  Sidste chance: 11. marts 2021 kl. 23:59

  Byvandring i København