Byvandring med vin og snacks

Sidste chance!

Gå med, når historiker og foredragsholder Wolfgang Karl og sommelier Camilla Plougsted går på inspirerende og lærerige byvandringer og besøger Ørstedsparken, De Københavnske Volde, Assistens Kirkegård, Kongens Have og Vestre Kirkegård. Inkl. vin og snacks

 • Det får du
 • Sådan køber du
 • Vilkår
 • Aftalepartner

Det bliver både inpirerende og lærerigt, når historiker Wolfang Karl og sommelier Camilla Plougsted guider dig gennem nogle af Københavns spændende parkanlæg. I løbet af vandringen bliver der serveret et glas vin og lidt snacks. Camilla vil forklare om vinen og årsagen til valget af den ift. Wolfgangs fortælling.

 

Du kan vælge mellem fem byvandringer i den lille verdensby København – det bliver fem oplevelsesture, som skal gøre os forundret over mangfoldigheden og rigdommen i byens diverse parkanlæg, som man ellers mener, at man kender så godt. Og vores fødder vil fortælle os, at København er ret stor, trods alt.

 

Vandringerne har hver gang ét af Københavns markante haveanlæg som udgangspunkt, hvor vi begynder med det enkelte spørgsmål: Hvorfor ser anlægget ud som det gør?  To af haverne, vi skal besøge, er kirkegårde, to er tidligere militærområder, og en var kongens helt egen refugium. Vi kigger på monumenter og mindesteder og får noget at vide om dem, historien og kunsthistorien - og også bare et friskt blik på nogle af de ting, som man mener, at man kender.

Husk at kigge op ind i mellem, for der er overalt nogle spændende træer fra fjerne lande, der fik lov til at skyde i vejret - april og maj er blomstringstid for mange dejlige planter, og Assistens Kirkegård i denne tid plejer at minde om PS Krøyers ”Hip hip hurra!”.


Det får du:

 • Byvandring med Nordic Sommelier Academy
 • 1 glas vin og en uspecificeret snack (husk at medbringe eget vinglas)

 

SPOTpris 150 kr. Normalpris 250 kr. Spar 40 %

 

Vælg mellem følgende byvandringer og datoer:

 

 • Ørstedsparken – skulpturfortællinger (Indgang  kl. 14.00-15.30 - Nørre Farimagsgade 2, 1364 København)
  • Den 18. april 2021
  • Den 16. maj 2021
  • Den 13. juni 2021

 

 • Assistens Kirkegård – kunstnere og forfattere (Indgang kl. 14.00-15.30 - Kapelvej 4, 2200 København N)
  • Den 25. april 2021 (UDSOLGT)

 

 • Militærhistorie og De Københavnske Volde (Indgang kl. 14.00-15.30 - Ravelinen, Torvegade 79, 1400 København)

  • Den 30. april 2021 (St. Bededag) (UDSOLGT)

 

 • Kongens Have – den eventyrlige skulpturvandring (Indgang kl. 14.00-15.30 - Damegangen, Gothersgade , 1306 København)

  • Den 23. maj 2021
  • Den 20. juni 2021 (UDSOLGT)

 

 • Vestre Kirkegård – Det Røde Hav og Gullashbaroner (Indgang kl. 14.00-15.30 - Vestre Kirkegårds Allé 15, 2450 København SV)

  • Den 30. maj 2021 (UDSOLGT)

    

Du vælger den ønskede dato, når du trykker på 'KØB NU'-knappen.


Kongens have - den eventyrlige have

Hvis Danmark var Christian 4's. rige og København hans hovedstad, hvorfor skulle den store mand så ikke også få sin helt egen have? Kongens Have var kongernes og den fine overklasses univers: Med ædle planter opstillet i 1600-tallets barokke, symmetriske orden, men også med plads til frugtræer samt køkkenhave til hoffets forplejning. Der var fontæner og et lysthus, og kong Christian byggede sin egen romantiske rede midt i det hele: Rosenborg slot, hvor han oplevede kærlighedens glæder og smerter med sin elskede Kirsten Munk.

 

I dag er der flere skulpturer, der minder om eventyr og kærlighed – nymfen Ekko, liden Gunver og eventyrenes store fortæller: H.C. Andersen. Meget passende findes der i dag et marionetteater på stedet.

 

Assistens Kirkegård – de levendes kirkegård, som en digt (af Dan Turèll)

Et ægte paradoks: Assistensen er en kirkegård, hvor døden virker meget fjernt; et mødested for de levende og de, der er gået – der er store, gamle gravmonumenter, dog også tit masser af lys og blomster midt i Nørrebro. Der hersker sjældent dyster stemning, der er hurtige cyklister og andre folk, som har travlt, ammende mødre på en bank ved siden af barnevognene og den smarte, unge mand med bærbar computer, der ligger på maven i græsset i sommervarmen (hvem mon ligger i jorden under ham?).

Lige fra begyndelsen var denne kirkegård fra 1700-tallets pestepidemi folkelig; i 1799 måtte der formuleres en instruks, hvori det blev forbudt at "Æde- og Drikkevarer falholdes eller fortæres paa Kirkegaarden, eller at der paa samme holdes Musik eller foretages noget, der ligner Lystighed."

 

Vi nyder stemningen og ser på de kendtes og de store navnes gravsteder som Bohr, Kierkegaard, Andersen – og lægger mærke til de små tegn af liv og kærlighed; en joint hos Dan Turèll, en bamse hos Natasja…

 

Ørstedsparken – en roman fra romatikkens tid

Parken er en del af Københavns gamle forsvar, og den militære struktur kan stadig identifieres, hvis man vil - bedre er det vel at nyde den romantiske stemning: Flotte, gamle træer, dejlige perspektiver, helt naturligt og nøje planlagt – typisk for det, man kalder 'en engelsk have' fra 1800-tallet, romantisk og moderne. Den fine bro over den lille sø er "udført som et smedejernsgitter og er formentlig Danmarks ældste bro af denne type."

 

Mange skulpturer i parken fortæller historier, som kunne være stof for store romaner: De to Ørsteds-politikere fra Grundlovens tid, og hans bror, videnskabsmanden Bertel Thorvaldsen, som er meget gådefuldt og mystisk fremstillet i Einar Utzon-Franks værk fra 1943. Og kunne ikke Nathalie Zahles liv fortælles som om, det var en roman af Charles Dickens? Til 1800-tallet hører også den grænseløse beundring for antikkens skulpturer – og dem er der mange af! Vi må i hvert fald finde dem, der har med vin at gøre! En satyr? Bacchus barnet?

 

Vestre Kirkegård – det borgerlige epos

Et epos er den store fortælling, lang og udførlig; borgerligt er det tidsalderen, hvor denne kirkegård blev anlagt i 1870. København vokser og bliver industriby, og derfor er Vestre Kirkegård den største af de Københavnske kirkegårde. Der ligger mange arbejdere begravet her, men også deres arbejdgivere - de store mænd fra industrien, fx H.N. Andersen, erhvervsmand, etatsråd og stifter af Østasiatisk Kompagni.

 

Episke fortællinger – om Første Verdenskrig, Gullaschbaronerne og 19 døde engelske soldater, ofre for Den spanske syge; om den danske politik mellem systemskifte og besættelsestiden, P. Munch og Stauning og de mange tyske døde fra Anden Verdenskrigs tid. En overskrift fra 2016: "Det Røde Hav er klar til at modtage Anker” – rød fordi der hviler så mange kendte socialdemokrater ved den lille sø på kirkegården.

 

Hvordan Danmark blev moderne kan ses under turen – sinfonikern Carl Nielsens gravsted med Cheruber, skabt af hans hustru Anne, og ikke langt derfra jazz-trompeter og bandleader Thad Jones' gravsten med bogstaver, der swinger.

 

Københavns Voldanlæg – en militærisk ballade

Hvornår begyndte det københavnske borgerskab at promenere på byens volde St. Bededagsaften? Var det Vor Frue kirkes klokkespil fra 1747, der lokkede dem ud til voldene, hvor det duftede af forår og nyudsprungne træer? Klokkespillet blev ødelagt i 1807, som så meget andet i byen under bombardementet.

 

En ballade er en digt, der fortæller en historie og der er mange dramatiske historier at fortælle på en tur med Ravelinen i Christianshavn som udgangspunkt – i dag et kendt restaurant, men en 'Ravelin' var en vigtig del i gamle tiders forsvarsanlæg; det var vigtigt at sikre en by, så ikke-vedkommende ikke kunne komme ind - helt enkelt!

 

København var en fæstning, der var kampklar med en flåde, der var en stormagt værdig mod tyskerne fra Hansa-tiden, den svenske stormagtskonge Carl X. Gustav, der forsøgte at storme byen med sine landsknægte en vinternat i 1659, mod briterne under Napoleonkrigene – indtil ny militærteknologi gjorde voldene overflødige.

 

Mens vi nyder en fredlig tur, tager vi de militære briller på (Wolfgang Karl er reserveofficer), og landskab forvandler sig til 'terræn' og Christianitter til københavnske borgere fra svenskerkrigenes tid!


Nordic Sommelier Academy

Camilla og Wolfgang afholder flere foredrag med integrerede vinsmagninger hos Vin & Foredrag, som er en del af Nordic Sommelier Academy.

 

Wolfgang er uddannet cand.mag.art. fra Münchens Universitet, og er én af Danmarks mest vidende og erfarne foredragsholdere indenfor historie. Siden 2000 har han forelæst på Folkeuniversitet i Aarhus, Emdrup og København. Wolfgang formår at holde sit publikum interesseret ved at sende flere tangenter ud for at binde det hele sammen til en smuk sløjfe. 

 

Sammen med sin hustru Camilla, som er sommelier og stifter af Nordic Sommelier Academy, leverer de altid et humørfyldt og spændende arrangement tilpasset deltagerne.

 

Vinene leveres af Kildetoft Vine. Alle vine kommer fra små kvalitetsvinproducenter håndplukket af Master Sommelier Jess Kildetoft. 

Du køber dit værdibevis i dag og får det efterfølgende tilsendt pr. e-mail.

 

Købet kan ikke fortrydes.

 

Hver dato kræver min. 10 deltagere for at denne gennemføres. Der vil være mulighed for at flytte til en af de andre datoer, hvis den valgte dato ikke har nok deltagere.

 

Husk at medbringe eget vinglas til byvandringen.

Én unik kode gælder til den valgte byvandring på den valgte dato. Billetten er gyldig til 1 deltager. Billetten er ikke personlig og kan således uden videre overdrages eller bortgives som gave.

 

Vælg mellem følgende byvandringer og datoer:

 

 • Ørstedsparken - skulpturfortællinger (Indgang  kl. 14.00-15.30 - Nørre Farimagsgade 2, 1364 København)
  • Den 18. april 2021
  • Den 16. maj 2021
  • Den 13. juni 2021

 

 • Assistens Kirkegård – kunstnere og forfattere (Indgang kl. 14.00-15.30 - Kapelvej 4, 2200 København N)
  • Den 25. april 2021 (UDSOLGT)

 

 • Militærhistorie og De Københavnske Volde (Indgang kl. 14.00-15.30 - Ravelinen, Torvegade 79, 1400 København)

  • Den 30. april 2021 (St. Bededag) (UDSOLGT)

 

 • Kongens Have – den eventyrlige skulpturvandring (Indgang kl. 14.00-15.30 - Damegangen, Gothersgade , 1306 København)

  • Den 23. maj 2021
  • Den 20. juni 2021 (UDSOLGT)

 

 • Vestre Kirkegård – Det Røde Hav og Gullashbaroner (Indgang kl. 14.00-15.30 - Vestre Kirkegårds Allé 15, 2450 København SV)

  • Den 30. maj 2021 (UDSOLGT)

    

Vi gør opmærksom på, at SPOTdeal udelukkende er formidler af dette tilbud. Alle spørgsmål vedrørende tilbuddet rettes til Nordic Sommelier Academy.

 

Købet kan ikke fortrydes

Vi henviser i øvrigt til vores generelle vilkår og betingelser, som du finder på spotdeal.dk/Vilkaar.

Nordic Sommelier Academy

Læssøegade 7, kld, 2200 København N
Tlf: 27 89 93 70 | CVR: 36735643 | camilla@vinogforedrag.dk | Hjemmeside |

Sidste chance: 25. februar 2021 kl. 23:59

Byvandringer i København