Forårsbyvandring med Hanne Fabricius

Sidste chance!

Tag med på en munter byvandring tilbage til de lystige Vesterbrodage sammen med forfatter og arkæolog Hanne Fabricius og hør de herlige fortællinger om ølhallerne, varieteerne og danse- og sangerindesalonerne.

 • Det får du
 • Sådan køber du
 • Vilkår
 • Aftalepartner

Tag med på en spændende og sjov forårsbyvandring tilbage i tiden sammen med forfatter og arkæolog Hanne Fabricius.

 

Denne gang går turen tilbage til Vesterbrodagene med turen "Det Lystige Vesterbro: til Den sorte Ørn og Lille Fortun", hvor du kan glæde dig til at høre om bydelens forlystelsesliv med ølhaller, danse- og sangerindesaloner, varieteer og gæstgiverier. 


Det får du:

 • 80 minutters byvandring med Hanne Fabricius 

 

SPOTpris 130 kr. Normalpris 230 kr. Spar 43 %

 

Mødested: Vesterbrogade på hjørnet af Helgolandsgade.

 

Vælg mellem 10 datoer:
På grund af de nuværende Covid-19-restriktioner, dvs. forsamlingspåbuddet, er datoer først lagt i april og maj 2021:

 

April

 • Mandag den 26. april kl. 17
 • Tirsdag den 27. april kl. 17

Maj

 • Mandag den 10. maj kl. 17
 • Tirsdag den 11. maj kl. 17
 • Onsdag den 12. maj kl. 17
 • Fredag den 14. maj kl. 17
 • Mandag den 17. maj kl. 17
 • Tirsdag den 18. maj kl. 17
 • Onsdag den 19. maj kl. 17
 • Torsdag den 20. maj kl. 17

 

Du vælger den ønskede dato, når du trykker på KØB NU-knappen.

 

Læs mere om Vesterbros historie i Hannes bog: Istedgade. Porten til Vesterbro.

 

Eller i hendes historiske fantasybørnebøger: Tidsdetektiverne: ”Øgledronningens forbandelse” og ”Soltemplets hemmelighed,” hvor børnene bor på Vesterbro.

 

Læs mere her: www.tyra.dk og www.tidsdetektiverne.dk.


Kvægtorv og værtshuse
Turen starter på det brede fortov på hjørnet af Vesterbrogade og Helgolandsgade. Her skal I forestille jer, hvordan den gamle landevej, hvor de lave slagter- og værtshuse lå side og side, lugtede og så ud indtil omkring år 1900. Lige overfor ligger gaden Trommesalen, som oprindelig var navnet på kvægtorvet fra 1671 mellem Gammel Kongevej og Vesterbrogade. Navnet stammede fra, at kvægmarkedet hver onsdag og lørdag blev åbnet og lukket ved trommeslagning. Trommesalen eksisterede frem til 1879, hvor Den Brune Kødby afløste det som byens nye kvægtorv.

 

Valkyrien
Herfra går turen til den berygtede dansesalon Valkyrien, som stadig ligger inde i en baggård. Bygningen blev opført i 1876 som erstatning for den endnu mere berygtede dansesalon Peders Haab. Dansesalonen skiftede herefter status til Maria Bedesal og til slut blev den til en alkoholfri restaurant ved navn Valhal.

 

Thors Hal
Fra Valkyrien skal I hen og se ølhallen Thors Hal fra 1861, som ligger i baggården til Anton Rosens jugendhotel Løwenborg (Hotel Savoy) fra 1906. Bygningen fik sin storhedstid først som dansesalonen Figaro og senere som varieteen Valencia. I dag er den ombygget af Advokatsamfundet, som har afdækket den oprindelige facade, der har været skjult siden ca. 1890.

 

Vesterbros Morskabsteater
Fra Hotel Savoy går vandringen gennem Vesterbrogade og ind i en ny baggård, der ligger omtrent, hvor Vesterbros Morskabsteater lå indtil 1845. På Morskabsteatret optrådte mange cirkusfamilier bl.a. Brødrene Prices familie og den italienske familien Casorti, der medbragte Pjerrot og hele pantomimen til Danmark.Turen afsluttes i det gamle Ørneapoteks gård, som blev opført på grunden, hvor gæstgiveriet Den lille Fortun lå indtil midten af 1800-tallet. 

Du køber dit værdibevis i dag og får det efterfølgende tilsendt pr. e-mail.

 

Du køber blot dit SPOTdeal-værdibevis til den ønskede dato og møder op ved Vesterbrogade på hjørnet af Helgolandsgade.

 

Bemærk, at du skal KUN vælge én dato pr. deltagerbevis. Ved køb af flere beviser skal du sørge for, at du har købt til samme dato.

 

Afbud skal meddeles senest 24 timer før byvandringen. Udebliver du, eller kommer du for sent til byvandringen, anses værdibeviset som indløst.

 

Ved afbud refunderes billetterne ikke, men de kan eventuelt byttes til en anden dato indenfor samme deal. Dog KUN hvis der er ledige pladser. Ellers anses beviset for indløst. Aftal i så fald nærmere med Hanne Fabricius på hanne@tyra.dk.

 

Hver dato kræver et min. antal deltagere på 25 personer for at denne gennemføres. Der vil være mulighed for at flytte til en af de andre datoer, hvis den valgte dato ikke har nok deltagere. Dette aftales direkte med Hanne Fabricius på hanne@tyra.dk.

 

Byvandringerne bliver ikke aflyst pga. regn, sne eller blæst. Klæd jer godt på og tag en paraply under armen. Byvandringerne aflyses KUN i tilfælde af orkan, tsunami eller fjendtlig invasion fra rummet, og selvfølgelig hvis regeringen lukker Danmark pga. covid-19-restriktioner.

 

Ændrer myndighederne på forsamlingsforbuddet, og påvirker det byvandringen, får I selvfølgelig besked hurtigst muligt.

 

Cykler, heste, skateboards m.m. kan IKKE medbringes på byvandringen. Hvis I vil have jeres hund med, så skriv forinden, da for mange hunde pga. uro ødelægger turen for de andre deltagere, som også har købt billetter. Hunde skal holdes i kort snor, så deltagerne ikke falder over hundesnore og hunde.

 

Én unik kode gælder for 1 byvandring for 1 person på den valgte dato.

 

Vi gør opmærksom på, at SPOTdeal udelukkende er formidler af dette tilbud. Alle spørgsmål vedrørende tilbuddet rettes til Hanne Fabricius

 

  Købet kan ikke fortrydes

  Vi henviser i øvrigt til vores generelle vilkår og betingelser, som du finder på spotdeal.dk/Vilkaar.

  Hanne Fabricius

  , . København
  Tlf: 41 47 97 06 | CVR: 27847463 | hanne@tyra.dk | Hjemmeside |

  Sidste chance: 29. december 2020 kl. 23:59

  Byvandring i København