Sensommer-rundrejse i de baltiske lande

Sidste chance!

Oplev alle de baltiske lande i selskab med dansktalende lettisk rejseleder. Besøg bl.a. Vilnius, Riga og Tallinn og oplev baltisk kultur, øl og gastronomi, nordiske middelalderborge, russiske zarpaladser, mystiske korshøje og meget mere.

 • Det får du
 • Sådan køber du
 • Vilkår
 • Aftalepartner

Oplev vore nabolande mod øst, dette spændende mødested mellem kulturer fra øst, vest og Skandinavien. De har næsten altid har været underlagt henholdsvis tysk, skandinavisk, zar russisk eller sovjetisk herredømme, og alligevel har de formået at bevare deres helt egne sprog og folkloristiske særkender.

Efter murens fald i 1989 fik de baltiske lande deres selvstændighed tilbage fra det tidligere Sovjetunionen, og i dag er de medlemmer af EU, euroen og Nato. Rejsen strækker sig over 7 dage, hvor I bevæger jer fra tæt på grænsen til Hviderusland og helt op til Tallinn i Den Finske Bugt.


Rejsen inkluderer:

 • Fly fra Billund eller København til Vinius og retur fra Tallinn
 • 1 kuffert á 20-23 kg bagage (til to personer - deles med medrejsende) og 8-10 kg håndbagage
 • Transfer lufthavnen-hotellet t/r
 • 6 overnatninger på 3-4 stjernede hoteller i centrum af Vilnius, Riga og Tallinn (2 nætter i hver by)
 • Morgenmad alle dage
 • To 3-retters frokoster på slot og slotskro og en 3-retters middag med kaffe
 • Alle guidede turer som beskrevet med dansk/lettisk rejseleder
 • Transport i privat bus under hele rejsen
 • Diverse entréer.

Pris pr. person ved 2 personer i delt dobbeltværelse eller 3 voksne i delt tripleværelse.

København
Afrejse d. 03. - 09. september: SPOTpris 5.990 kr. Normalpris 8.985 kr. Spar 33 %

Billund

Afrejse d. 03. - 09. september: SPOTpris 6.090 kr. Normalpris 9.135 kr. Spar 33 %

Der er et begrænset antal til salg!

Tilkøb (bestilles og betales til GG Tours):

 • Eneværelsestillæg - 1.450 kr.
 • Afbestillingsforsikring - 395 kr.
 • Storballet på Rigas opera - Sergei Prokofiev Romeo og Juliet - 390 kr. pr. stk
 • Børnepriser - forhør hos GG Tours
 • Flyservices - der kan bestilles mad og pladsreservation gennem GG Tours.

Alle tilkøb kan bestilles, når I efterfølgende registrerer jeres bestilling hos GG Tours.

Flytider

København
Afrejse København kl. 09:30 - Ankomst Vilnius kl. 13:05 (med Airbaltic via Riga)
Hjemrejse Tallin kl. 15:15 - Ankomst København kl. 15:15 (med Airbaltic - direkte)

Billund
Afrejse Billund kl. 10:30 - Ankomst Vilnius kl. 16:15 (med LOT Air via Warszawa)
Hjemrejse Tallinn kl. 10:20 - Ankomst Billund kl. 13:50 (med Airbaltic via Riga)


Om rejsen

Hertugdømme, Nordens Jerusalem og fristad
Rejsen starter med fly til Litauen i syd, som i renæssancen var et hertugdømme med besiddelser i Tyskland, Østeuropa og helt ned til Sortehavet og som i modsætning til sine baltiske naboer mod nord er en katolsk by, hvilket afspejles i den øst- og centraleuropæiske arkitektur. Den gamle bydel i Vilnius er en af de fineste og bedst velvarende Nord- og Østeuropa og huser flere end 1200 renæssance og barokbygninger og 48 kirker, hvoraf vi besøger flere.

Historiske Vilnius var en multikulturel storby med en blandet befolkning af Krimtatarer, kairaiter, polakker, tyskere, russere, ukrainere og en stor jødisk befolkning på over 200.000 mennesker.  Intet under at Napoleon navngav byen "Nordens Jerusalem".  En af byens interessante seværdigheder, som vi besøger er den tidligere jødiske bydel Uzupis, som er overtaget af kunstnere og intellektuelle og erklæret som fristad med eget parlament.

Korshøje og barokslotte
På vejen nordpå mod Letland er der stop i Kryziu Kalnas 'Korshøjen', som er et nationalt katolsk pilgrimssted i det nordlige Litauen. Stedet har fået sit navn efter de ca. 100.000 kors, som er placeret på en 60 meter lang høj. Korshøjen er en af de mest specielle seværdigheder i Litauen. Dens historie går helt tilbage til det 14. århundrede og er flere gange uden held forsøgt ødelagt af bl.a. de sovjetiske tropper.

Lige på den anden side af den lettiske grænse besøger I det fantastiske Rundale Slot, Katrines den II’s sommerresidens, opført af Francesco Rastrelli, som er arkitekten bag vinterpaladset i Skt. Petersborg. I ankommer til Riga sent om eftermiddagen.

Lille Paris og Art Nouveau
Riga, Letlands hovedstad med kælenavnet 'Lille Paris', er en af Østersøområdets allersmukkeste byer. Byen er grundlagt i 1201 af den tyske biskop Albert og blev sidenhen en af de mest betydningsfulde byer i Hanseforbundet.

Riga er på UNESCOs Verdensarvsliste på grund af sin verdensberømte samling af Art Nouveau-arkitektur. I skal her opleve det middelalderlige og gotiske Riga, frihedsmonumentet og så naturligvis den fantastiske Art Nouveau-arkitektur, som byen er særlig berømt for.

Riga er en levende, dynamisk by med over en million indbyggere og et rivende kultur- og caféliv, hvor nyt mødes med gammelt. Der indgår guidede ture i den fantastiske by, hvor I besøger alle de største seværdigheder.

Nordisk natur og middelalderborge
Der er et par overnatninger i Riga, inden kursen går nordover mod Estland. På vejen er der stop i Sigulda, der også er kaldet for Letlands 'Schweiz' på grund af sit kuperede terræn og storslåede natur. Her oplever I Gauja Naturpark, en af Baltikums smukkeste naturparker med uspoleret nordisk natur, mystiske korsriddermiddelalderborge og fæstninger som Turaida Castle”, som besøges.

Dernæst går turen mod Birinu slot og Østersøen. Vi nyder en lækker 3-retters slotsfrokost på Baron von Pistohlkors' Birinu slot i smukke omgivelser og sætter kursen nord på mod den estiske grænse, er der luft i programmet gøres der et kort stop i den smukke estiske kurby Pärnu i den nordlige del af Rigabugten. Vi ankommer i Tallinn om aftenen ca. kl. 19:00.

Her faldt Dannebrog
I Tallinn, Estlands hovedstad, som oversat fra estisk betyder 'Danskerbyen', faldt Dannebrog ifølge legenden ned fra himlen i 1219. Tallinn var under dansk herredømme i næsten 100 år, og det vidner bl.a. byens fæstningsanlæg 'Danskerborgen', verdens ældst bevarede middelalderrådhus, om.

Byen er en af Europas ældste hovedstæder, grundlagt i år 1154 og berømt for sin smukke velbevarede middelalderbykerne, som er på Unescos liste over Verdensarv. I har guidede ture i byen og besøger Peter I’s sommerslot Kardiorg og den berømte sangfestivalplads med plads til 30.000 sangere. Undervejs på turene nyder I lokale delikate egnsspecialiteter og oplever baltisk folklore, historie og kultur under kyndig vejledning af lettisk dansktalende rejseleder.


Rejseplan

Dag 1 – Vilnius ankomst, middag og intro til rejsen
I flyver fra Billund og København og ankommer til Vilnius om eftermiddagen. I bliver modtaget af guiden og kørt til hotellet og indlogeres. Der er arrangeres fælles 3-retters middag m/vin og kort intro til rejsen og deltagere.

Dag 2 - Guidet tur i Vilnius og Fristaden Uzipis
Den guidet tur starter kl. 09:30 fra hotellet og byder på 3 timers rundtur i den gamle by. Vilnius har i dag ca. 500.000 indbyggere og er en fantastisk smuk by med mulighed for mange oplevelser.

På turen lægger vi vejen forbi Vilnius Katedral og grundlæggeren af Vilnius; Storfyrste Gediminas' slot fra det 14 århundrede, Vilnius Universitet, det ældste universitetet i de baltiske lande og den gotiske Sankt Anna kirke, der er så smuk, at Napoleon ville flytte den til Frankrig og meget, meget mere. Vi besøger nogen af de jødiske bydele og ghettoer og slutter turen i fristaten Uzupis ’Nordens Montmartre’. Herefter er der tid på egen hånd til frokost og nyde stemningen i Vilnius. 

Dag 3 – Mod Letland – Korshøjen – og Rundale barokslot – Riga m/frokost
Vi forlder Vilnius tidligt om morgenen. På vejen nordpå stoppes der ved Kryziu kalnas ”Korshøjen”, som er et nationalt katolsk pilgrimssted i det nordlige Litauen. Stedet har fået sit navn efter de ca. 100.000 kors, som er placeret på en 60 meter lang høj. I krydser den lettiske grænse tidligt på eftermiddagen og nyder en frokost, inden turen går mod Rundale slot, som er et af de smukkeste barokslotte i Nordeuropa og opført af arkitekten bag Vinterpaladset i Sankt Petersborg. Slottet blev beboet af den russiske Zarinde Katharina og hendes ”Darling” Ernst Biron. Der indgår entré til slottet samt mulighed for at se forskellige særudstillinger og gå tur i den fantastisk smukke franske barokhave. Herefter går turen mod Baltikums midtpunkt og metropol Riga med forventet ankomst ca. kl. 17:30. Indlogering på hotellet og en kort intro til nærområdet.

Dag 4 - Rundvisning i Riga
Efter morgenmaden kl. 9.30 står den på guidet tur i det historiske ”Gamle Riga”, hvor I skal opleve det middelalderlige og gotiske Riga med domkirken, House of Blackheads, Gilderne, Præsidentpaladset, den Svenske Port og et smut længere frem i tiden til Nationalteatret, Nationaloperaen, Richard Wagners gade, frihedsmonumentet og alt den fantastiske Art Noveau/Jugend style arkitektur, der kendetegner en stor del af bygningerne i det centrale Riga.

Riga er en levende, dynamisk by med over en million indbyggere og et rivende kultur- og cafeliv, hvor det nye mødes med det gamle. Riga har bl.a. Europas største markedshaller, der siden Sovjettiden ikke har forandret sig. I har hele eftermiddagen og aftenen til at opleve denne spændende by på egen hånd. 

Dag 5 - Mod Estland – Sigulda – Birinu – Pärnu – Tallinn m/frokost
Vi forlader Riga om morgenen med kurs nordpå mod Letlands hjerte ”Sigulda”, også kaldet for Letlands ”Schweiz” på grund af sit kuperede terræn og storslåede natur. I finder her Gauja Naturpark; en af Baltikums smukkeste naturparker. Vi besøger her et korsridderslot fra det 13. århundrede - det fantastiske velbevarede Turaida slot bygget af teutonerne i 1214. I kan her opleve ”gudernes have” og nyde udsigten til den smukke naturpark. Næste stop er Birinu slot, opført i 1857 neo-gotisk stil og som var ejet af den tyske Baron Von Pistholhors. Vi nyder en lækker slotsfrokost i aristokratiske omgivelser og den smukke slotspark. Herefter sættes kursen mod den estiske grænse og den fine kurby Pärnu – sidste stop før Tallinn, hvor vi forventer at ankomme ca. kl. 19:00. Herefter indlogering og aftenen på egen hånd.

Dag 6 - Guidet tur i Tallinn
Dagen starter med en guidet tur i det gamle Tallinn med middelalderbymuren, Toompea Højen, og slottet bygget af danskerne i 1219, Den Danske Kongens Have, hvor Dannebrog faldt ned samme år, Rådhuset, der er et af Nordeuropas bedst bevarede middelalderrådhuse, Olav Kirken, der var Europas højeste bygning i middelalderen, Helligåndskirken, Katarinas Kloster, Jomfrutårnet, den smukke Russiske Katedral; ”Alexander Nevsky”, Gilderne og meget mere. Om aftenen kan der evt. arrangeres koncertbilletter, ellers tid på egen hånd.

Dag 7: Hjemrejse til Kastrup og Billund om formiddag/eftermiddag.
Der er tid til morgenmad og transfer til lufthavnen. Der er ankomst i Billund kl. 13.50 og København kl. 15.15.


Anmeldelser

GG Tours har tidligere arrangeret en rundrejse i de baltiske lande. Læs de gode anmeldelser herunder: 

"Vi har i oktober 2019 været med Ggtours til de Baltiske lande, en helt fantastisk tur. God planlægning og begge vore guider øste ud ad imponerende viden omkring historie og samfundsforhold i de tre lande. Kan varmt anbefale turen til de Baltiske lande. Vi har rejst rigtig meget. Det er dog første gang vi har rejst med GG tours, men det bliver bestemt ikke den sidste."
Anmeldt oktober 2019.

"To meget gode ture med GGTours.
1. tur var til Baltikum i maj 2019 og anden tur her i september 2019 til Venedig.
Begge ture har været præget af god planlægning og fantastiske fortællinger om samfundsforhold de to steder - både historiske og nutidige forhold. Deres kendskab til disse destinationer er enorm. Alle data præsenteres på en let forståelig måde - og det hele foregår uden manuskript.
Noget vi lægger vægt på er også, at spisestederne er omhyggelig udvalgt, så den mad vi får serveret er i topklasse, og alligevel er med et lokalt islæt. Der er ikke tale om såkaldte turistmenuer.
Vi kan derfor fuldt ud anbefale GGTours."
- Anmeldt september 2019.

"For 3. gang rejste vi med GG Tours, og det er altid oplivende. 2 gange Venedig og en gang i de baltiske lande.
Giovanni er en fantastisk historiefortæller i og omkring Venedig, og der er altid gode fif at hente på mange områder af den "indfødte" venezianer. Meget fin tur med rundvisning til seværdigheder og passende tid til oplevelser på egen hånd. Giovanni kender altid et sted såvel kulturelt som kulinarisk.
Turen til de baltiske lande i seks nætter er en lærerig oplevelse omkring kultur, politik og historie. Her er Gunita som Indfødt "letter" en inspirerende pige med mange fortællinger om, hvad hun selv har oplevet i sin barndom. Giver stof til eftertanke. Vi kan varmt anbefale disse to destinationer med Gunita og Giovanni som rejseførere og ser frem til eventuelle tilbud på nye mål i 2020."
- Anmeldt september 2019.

"Vi har rejst i mange lande med mange forskellige selskaber, men vores tur til Baltikum overgår de fleste af vore rejser. Fantastiske guider der var meget vidende og humoristiske. Det var en stor oplevelse. Tak for det."
- Anmeldt oktober 2018.

Når du har modtaget værdibeviset, reserverer du din rejse indenfor 48 timer på https://www.ggtours.dk/da/tours-2/tour/?tour_id=395

I forbindelse med din reservation skal du oplyse følgende:

 • Fulde navne på alle rejsende som det står i passet
 • Fødselsdato på alle rejsende
 • Et mobiltelefonnummer du kan kontaktes på under rejsen
 • Eventuelle tilkøb 

Når GG Tours har modtaget ovennævnte informationer på mail, vil du modtage en bekræftelse på mail.

Vi gør opmærksom på, at bestillingen er bindende, og der ikke er mulighed for at annullere rejsen.

Ved eventuelle spørgsmål til denne rejse kontakt GG Tours på telefon 26 24 49 35.

Én unik kode gælder for én person. Prisen er pr. person ved to personer i delt dobbeltværelse eller tre voksne i delt tripleværelse.

Rejsen inkluderer:

 • Fly fra Billund eller København til Vinius og retur fra Tallinn
 • 1 kuffert á 20-23 kg bagage (til to personer - deles med medrejsende) og 8-10 kg håndbagage
 • Transfer lufthavnen-hotellet t/r
 • 6 overnatninger på 3-4 stjernede hoteller i centrum af Vilnius, Riga og Tallinn (2 nætter i hver by)
 • Morgenmad alle dage
 • To 3-retters frokoster på slot og slotskro og en 3-retters middag med kaffe
 • Alle guidede turer som beskrevet med dansk/lettisk rejseleder
 • Transport i privat bus under hele rejsen
 • Diverse entréer.

Pris pr. person ved 2 personer i delt dobbeltværelse eller 3 voksne i delt tripleværelse.

Der er et begrænset antal til salg!

Tilkøb (bestilles og betales til GG Tours):
Eneværelsestillæg - 1.450 kr.
Afbestillingsforsikring - 395 kr.
Storballet på Rigas opera - Sergei Prokofiev Romeo og Juliet - 390 kr. pr. stk
Børnepriser - forhør hos GG Tours
Flyservices - der kan bestilles mad og pladsreservation gennem GG Tours

Alle tilkøb kan bestilles, når I registrerer jeres bestilling hos GG Tours.

Flytider

København

Afrejse København kl. 09:30 - Ankomst Vilnius kl. 13:05 (med Airbaltic via Riga)
Hjemrejse Tallin kl. 15:15 - Ankomst København kl. 15:15 (med Airbaltic - direkte)

Billund
Afrejse Billund kl. 10:30 - Ankomst Vilnius kl. 16:15 (med LOT Air via Warszawa)
Hjemrejse Tallinn kl. 10:20 - Ankomst Billund kl. 13:50 (med Airbaltic via Riga)

GG Tours holder juleferielukket fra d. 21. – 28. december. Alle henvendelser på telefon og mail vil først blive besvaret herefter. Ved hastesager eller akutte spørgsmål kan GG Tours kontaktes pr. sms. Din bekræftelse af rejser til GG Tours skal stadigvæk registreres indenfor 48 timer.

Den oplyste pris i tilbuddet er baseret på GG Tours officielle katalog/listepriser plus eventuelle ekstraordinære ydelser/services.

Vi gør opmærksom på, at SPOTdeal udelukkende er formidler af dette tilbud. Alle spørgsmål vedrørende rejsen rettes til GG Tours.

Vi henviser i øvrigt til vores generelle vilkår og betingelser, som du finder på www.spotdeal.dk/Generelle_vilkaar

Vi henviser i øvrigt til vores generelle vilkår og betingelser, som du finder på spotdeal.dk/Vilkaar.

GG Tours

Refshalevej 163 A, 1 th , 1432 København K
Tlf: 26 24 49 35 | CVR: 35031340 | go@ggtours.dk | Hjemmeside |

Sidste chance: 18. august 2020 kl. 23:59

Rundrejse i de baltiske lande