NYHED: Rundrejse i Iran - det gamle persiske rige

Sidste chance!

Drømmer du at være pioner og besøge et land med kun få turister? Iran er kendt for sit gæstfrie folk, storslåede arkitektur og fascinerende kultur, og med 22 placeringer på UNESCO's liste over Verdensarv topper det Mellemøsten. Betal kun depositum nu.

  • Det får du
  • Sådan køber du
  • Vilkår
  • Aftalepartner

Verdens mest gæstfri folkefærd - det er iranerne blevet kaldt gang på gang gennem tiden. Landet er nu igen åbnet op, og en spirende turisme bringer flere og flere besøgende til landet. Som turist i Iran oplever man en perfekt blanding af storslået arkitektur, historiske monumenter, traditionsrig kultur samt fascinerende kunst og håndværk.

Med denne 8-dages rundrejse kan du glæde dig til at opleve Irans højdepunkter, lige fra hovedstaden til landets storslåede og varierede natur og de gamle byer i Persien, der engang var blandt Verdens største.

En rejse i Iran er en rejse tilbage i tiden i en af verdens ældste civilisationer. 20 dynastier har regeret gennem en periode på 6000 år og har efterladt sig nogle af Verdens smukkeste eksempler på islamisk kunst. Og sprudlende basarer, fortryllende haver og paladser med de karakteristiske blå kupler henleder tankerne på 1001 nats eventyr.

Tag med på denne rundrejse og bliv en del af et spændende eventyr.

Rejsen inkluderer:

  • Fly fra Kastrup med Ukraine Airlines og mellemlanding i Kiev.
  • 8 dages program med nævnte udflugter.
  • Alle entré på nævnte udflugter.
  • Morgenmad alle dage.
  • Frokost på dag 2,3,4,5,6,7
  • Dansk rejseleder Lise Krantz Dalgård.
  • Iransk lokalguide.
  • Overnatninger på gode 4* hoteller.
  • Indenrigsflyvning
  • Busser med aircondition.

Prisen er pr. person ved 2 personer i delt dobbeltværelse.

Afrejse fra København
Den 20. - 27. september 2019.
Dobbeltværelse: SPOTpris 11.995 kr. pr. person ved 2 personer i delt dobbeltværelse.
Eneværelse: SPOTpris 14.995 kr. pr. person.

Den 27. sep. - 04. okt. 2019.
Dobbeltværelse: SPOTpris 11.995 kr. pr. person ved 2 personer i delt dobbeltværelse.
Eneværelse: SPOTpris 14.995 kr. pr. person.

Betaling
Der betales et depositum på 4.000 kr. pr. person i forbindelse med køb af rejsen på SPOTdeal. Restbeløbet for rejsen betales til Over Alle Bjerge senest 90 dage før afrejse.

Begrænset antal pladser til salg.

Obligatoriske tillæg:

  • Visum til Iran 750 kr. Over Alle Bjerge guider jer igennem processen og sørger for visum. Det hele kan klares nemt over mail.

Ikke inkluderet i rejsen:

  • Forsikring (Afbestillings og rejseforsikring)
  • Øvrige måltider
  • Drikkevarer til måltiderne.
  • Drikkepenge beregn ca.150 kr.

Flytider med Ukraine Airlines
Afgang d. 20. september fra København kl. 13.50 - Ankomst Kiev d. 20. september kl. 17.10
Afgang d. 20. september fra Kiev kl. 20.00 - Ankomst Tehran d. 21. september kl. 01.25
Afgang d. 27. september fra Tehran kl. 04.15 - Ankomst Kiev d. 27. september kl. 08.00
Afgang d. 27. september fra Kiev kl. 11.30 - Ankomst København d. 27. september kl. 13.00

Afgang d. 27. september fra København kl. 13.50 - Ankomst Kiev d. 27. september kl. 17.10
Afgang d. 27. september fra Kiev kl. 20.00 - Ankomst Tehran d. 28. september kl. 00.25
Afgang d. 04. oktober fra Tehran kl. 04.15 - Ankomst Kiev d. 04. oktober kl. 08.00
Afgang d. 04. oktober fra Kiev kl. 11.30 - Ankomst København d. 04. oktober kl. 13.00

Der tages forbehold for ændringer af flytiderne. Ligeledes tages der forbehold for ændringer af hoteller.

 



Rejsens program

Dag 1: Det persiske eventyr begynder
Fulde af forventning flyver vi fra Kastrup lufthavn om eftermiddagen. Vi har en mellemlanding på knap 3 timer, hvor der er mulighed for at strække benene og få en kop kaffe. Efter anden flyvning lander vi i Tehran sent om aftenen.

Dag 2: Sprudlende hovedstad og gammel historie
Med knap 9 millioner indbyggere er byen én af de vigtigste i Mellemøsten, og her begynder den kommende uges mange indtryk. Nutidens Iran var centrum for det enorme Perserrige, som omkring 480 år f.kr. talte næsten halvdelen af hele jordens befolkning – en del af historien, som har haft stor indflydelse på landets udvikling og identitet den dag i dag. I Tehran mærker vi historiens vingesus med disse første indtryk af fascinerende Iran. Landets hovedstad huser et væld af museer, som Nationalmuseet med arkæologiske genstande fra 6-7.000 år f.kr., samt kunst og skatte fra det pre-islamiske Iran. Det etnografiske museum giver os et indblik i landets kulturhistorie, og vi oplever for første gang den imponerende persiske arkitektur ved Solpaladset og marmortronsalen. Således er vi klædt godt på, inden vi om aftenen flyver til Shiraz og bruger de næste dage på at se landets absolutte højdepunkter!

Dag 3: Shiraz og de skønne haver
Byen Shiraz emmer af velduftende aromaer og krydderier, lyriske poeter og spændende historie på hvert et gadehjørne. Som kontrast til den golde ørken udenfor byens grænser, er der plantet adskillige parker, hvor skønheden og roen skaber følelsen af at være midt i en oase. I løbet af dagen besøger vi både Eram haven og Nazar haven, og ikke mindst parken, hvor landets vigtigste digter, Hafez, ligger begravet. Det royale kompleks i byen bringer minder om storhedstiden, da Shiraz var hovedstad under Karim Khan Zand fra 1762. De store paladser og moskeer er udsmykkede med farvestrålende mosaikker i komplekse og detaljerede mønstre. Blandt dagens højdepunkter er den lyserøde moské fra 1888, med et fortryllende farvespil gennem vinduernes glasmosaikker. Vi går naturligvis ikke glip af den kendte Vakil-bazar, hvor I for første gang oplever den pulserende, traditionelle handel – en oplagt mulighed for at handle skønne minder med hjem. Vi overnatter på et dejligt hotel i Shiraz, så vi er klar til den store oplevelse, der venter os i morgen.

Dag 4: Det gamle Persepolis
Persepolis er fberømt for at være ét af verdens mest spektakulære arkæologiske komplekser fra den antikke verden. Opbygget som ceremonielt hovedsæde under det første persiske rige blev Achaemenide kongernes paladser bygget I 600-400 f.kr. for at imponere hele verden. Den store “Alle Nationers”-port symboliserer emperiets 28 nationer, og er bevogtet af enorme skulpturer, som leder os ned af den militære hovedgade til de 100 søjlers sal opbygget af kong Xerxes. I Persepolis ser vi ruinerne fra antikke paladser, templer og gravpladser dekorerede med et væld af detaljerede relieffer som et vidnesbyrd om historien og kulturen. De enorme søjler og velbevarede statuer samt udsmykninger imponerer virkeligt den dag i dag, så det er blot at forestille sig, hvordan byen i fortiden stod som det ultimative magtsymbol. Efter de mange indtryk på ét af turens højdepunkter, lægger vi kursen mod nord til Isfahan, hvor vi indkvarterer os på et dejligt hotel. 

Dag 5: Isfahan – den halve Verdens by
Isfahan, “Den halve verdens by”, var en af de mest storslåede i det persiske rige. Shah Abbas den Store udnævnte Isfahan til hovedstad i slutningen af det 16. århundrede, og den blev hurtigt én af verdens største byer med over en halv million indbyggere fra hele verden. Vi besøger de smukke broer, hvor befolkningen mødes om aftenen til fællessang i den gode akustik, og vi ser den store Vank katedral i det armenske kvarter. Byens rigdom og magt er iøjenfaldende selv I nutiden med de enorme pladser, paladser og storslåede moskeer. Den summende bazar snor sig i en labyrint af gader - nogle over 1.000 år gamle – og 1001 nats eventyr møder os med de smukke håndværk, silketæpper, vandpibecafeer med myntete, og ikke mindst den lokkende duft af Isfahans kendte gastronomi. Isfahan er fortryllende, og vi har god tid til at nyde denne skønne juvel af en by.
 
Dag 6: Ishafans verdensarv
Gårsdagens førstehåndsindtryk efterlader os ivrige efter at opleve mere af Isfahan, og det har vi heldigvis hele dagen til!

I byens centrum findes én af byens vigtigste mødesteder: Den store fredagsmoské, Jameh, hvis struktur illustrerer over tusinde års arbejde og stilarter indenfor Irans og Persiens religiøse arkitektur. I 2012 fik UNESCO øjnene op for den spektakulære bygning, som i dag er beskyttet for sin vigtige kulturhistorie og skønhed. Paladset Chehel Sotoun blev brugt til Shah Abbas IIs festligheder i det 17. århundrede. Den omkringliggende parks bassiner spejler paladsets mange søjler og gør det til et emblematisk sted i Iran, og er også beskyttet af UNESCO – det er nemlig én af de Persiske Haver. Vi runder dagens oplevelser af med et besøg i det lille Nattergalenes palads, som på trods af sin størrelse rummer mange smukke detaljer og udsmykninger.

Sidst på eftermiddagen er det tid at strejfe rundt i byens markeder og gader på egen hånd, nu hvor vi virkeligt er kommet ind under huden på kulturen og byen, inden vi går til ro og på vores dejlige hotel.

Dag 7: Lokal landsbystemning i ørkenen
På denne sidste hele dag i Iran forlader vi storbyen Isfahan for at begive os nord på. Den charmerende landsby Natanz viser det lokale liv udenfor storbyerne, og huser ovenikøbet én af landets ældste moskeer, bygget i 1304 til ære for Sheikh Abdolsamad. I byen Kashan finder vi Irans ældste have, som ovenikøbet er beskyttet af UNESCO. Garden of Fin er ikke udelukkende imødekommende skønhed og idyl, men har også lagt grund til tragiske fortællinger. I haven beundrer vi rige handelsmænds huse fra det 19. århundrede, som er kendte for de smukke stucco-kupler. Med disse sidste indtryk kører vi tilbage til Tehran, hvor vi tjekker ind på et hotel nær lufthavnen.

Dag 8: Hjem med minderne om skønne Persien
Mætte efter en uges oplevelser og sanseindtryk i Iran, tager vi til Tehrans lufthavn og flyver hjem til Danmark.
 
Hotelliste
Tehran: Grand Tehran #2/Ferdowsi/Enghelab 4*
Shiraz: Royal/Park-e-Sa’adi/Karimkhan 4*
Isfahan: Ali-Qapu/Safir/Pirouzi 4*
Tehran airport:Novotel 4*

Om rejselederen: Lise Krantz Dalgård
Lise har fået eventyrlysten ind med modermælken og har siden hun var et stort barn guidet sin familie rundt i Europas seværdigheder. Tryllebundet af sin farmors historie fra rejselederlivet i Iran, blev Lise inspireret til at gøre rejseriet til en levevej i 2010. Utallige lande og rejser senere, kan hun nu endeligt udleve drømmen om at gå i farmors fodspor på rundrejserne i Iran.

De senere år er rejselederlivet blevet kombineret med antropologistudier i Madrid, hvor passionen for kultur, politik og historie bliver næret.

Når du har modtaget værdibeviset, reserverer du din rejse indenfor 48 timer hos Over Alle Bjerge på mail andreas@overallebjerge.dk.

Vi gør opmærksom på, at købet er bindende, og der ikke er mulighed for at annullere rejsen.

Betaling
Der betales et depositum på 4.000 kr. pr. person i forbindelse med køb af rejsen på SPOTdeal. Restbeløbet for rejsen betales til Over Alle Bjerge senest 90 dage før afrejse.

Ved eventuelle spørgsmål til denne rejse kontakt Over Alle Bjerge på tlf.: 40 93 98 36.

Én unik kode gælder for en person.

Rejsen inkluderer:
Fly fra Kastrup med Ukraine Airlines og mellemlanding i Kiev.
8 dages program med nævnte udflugter.
Alle entré på nævnte udflugter.
Morgenmad alle dage.
Frokost på dag 2,3,4,5,6,7
Dansk rejseleder Lise Krantz Dalgård.
Iransk lokalguide.
Overnatninger på gode 4* hoteller.
Indenrigsflyvning
Busser med aircondition.

Prisen er pr. person ved 2 personer i delt dobbeltværelse.

Begrænset antal pladser til salg.

Obligatoriske tillæg:
Visum til Iran 750 kr. Over Alle Bjerge guider jer igennem processen og sørger for visum. Det hele kan klares nemt over mail.

Ikke inkluderet i rejsen:
Forsikring (Afbestillings og rejseforsikring)
Øvrige måltider
Drikkevarer til måltiderne.
Drikkepenge beregn ca.150 kr.

Flytider med Ukraine Airlines
Afgang d. 20. september fra København kl. 13.50 - Ankomst Kiev d. 20. september kl. 17.10
Afgang d. 20. september fra Kiev kl. 20.00 - Ankomst Tehran d. 21. september kl. 01.25
Afgang d. 27. september fra Tehran kl. 04.15 - Ankomst Kiev d. 27. september kl. 08.00
Afgang d. 27. september fra Kiev kl. 11.30 - Ankomst København d. 27. september kl. 13.00

Afgang d. 27. september fra København kl. 13.50 - Ankomst Kiev d. 27. september kl. 17.10
Afgang d. 27. september fra Kiev kl. 20.00 - Ankomst Tehran d. 28. september kl. 00.25
Afgang d. 04. oktober fra Tehran kl. 04.15 - Ankomst Kiev d. 04. oktober kl. 08.00
Afgang d. 04. oktober fra Kiev kl. 11.30 - Ankomst København d. 04. oktober kl. 13.00

Der tages forbehold for ændringer af flytiderne. Ligeledes tages der forbehold for ændringer af hoteller.

Der tages forbehold for annullering ved begrænset tilmelding.

Den oplyste pris i dette tilbud er baseret på Over Alle Bjerges officielle katalog/listepriser plus eventuelle ekstraordinære ydelser/services.

Vi gør opmærksom på, at SPOTdeal udelukkende er formidler af denne rejse. Eventuelle spørgsmål i forbindelse med rejsen rettes til Over Alle Bjerge. Vi henviser i øvrigt til vores generelle vilkår og betingelser, som du finder på www.spotdeal.dk/Generelle_vilkaar 

Over Alle Bjerge er registreret i rejsegarantifonden med nr. 2894.

Vi henviser i øvrigt til vores generelle vilkår og betingelser, som du finder på spotdeal.dk/Vilkaar.

Over Alle Bjerge

Julius Bloms Gade 29, 2200 København N
Tlf.: 40 93 98 36 | CVR: 39275139 | Kasper@overallebjerge.dk | Hjemmeside |

Sidste chance: 29. marts 2019 kl. 23:59

Rundrejse i Iran