Rom & Firenze

Sidste chance!

Besøg Rom og Firenze og oplev ægte italiensk storbystemning, mærk historiens vingesus og lad dig forføre af byernes charme. I bor 4 nætter i Firenze og 3 i Rom og prisen er inkl. fly, hotel, morgenmad alle dage og togrejse mellem byerne.

  • Det får du
  • Sådan køber du
  • Vilkår
  • Aftalepartner

Få Italiens smukkeste byer, Rom og Firenze, ind under huden med 3 overnatninger i hver ny. I Rom bor I på det det hyggelige Hotel Apogia Lloyd Rome i et roligt område nær det historiske centrum. I Firenze vil jeres logi være det skønne Bed & Breakfast, Relais Firenze Stibbert, et stenkast fra den kendte Ponte Vecchio bro.

Rejsen inkluderer:

  • Fly fra København til Bologna og Rom Ciampino til København.
  • 10 kg håndbagage.
  • Bus fra Bologna lufthavn til Firenze centrum.
  • Tog fra Firenze til Rom.
  • 4 overnatninger i Firenze på Relais Firenze Stibbert B&B i dobbeltværelse.
  • 3 overnatninger på det 3-stjernede Hotel Apogia Lloyd Rome i dobbeltværelse.
  • Morgenmad alle dage.

Pris pr. person ved 2 personer i delt dobbeltværelse.

Afrejse København d. 18/3 - 25/3: SPOTpris 4.395 kr.
Afrejse København d. 3/4 - 10/4: SPOTpris 5.395
Afrejse København d. 10/4 - 17/4: SPOTpris 4.595 kr.
Afrejse København d. 17/4 - 24/4: SPOTpris 4.495 kr.
Afrejse København d. 8/5 - 15/5: SPOTpris 4.495 kr.
Afrejse København d. 22/5 - 29/5: SPOTpris 4.495 kr.

Tilkøb:

  • Ekstra bagage hos Ryanair (betales ved online check-in): 20 kg – ca. 400 kr. pr. styk t/r
  • Vi gør opmærksom på at der skal betales city tax i både Firenze og Rom på hotellerne.

Hotel i Firenze
Relais Firenze Stibbert er en elegant bed and breakfast tæt på det historiske centrum samt Careggi Rifredi området i Firenze. Stedet er beliggende midt i et roligt og stilfuldt kvarter, foran Stibbert parken, 15 minutters gang fra det historiske centrum af byen. Det er også nemt at komme til centrum med bus, som tager ca. 5 minutter.

Med sin beliggendhed midt i et roligt og stilfuldt kvarter, kun få skridt væk fra Firenzes centrum er dette det ideelle sted at finde ro efter lange dage med oplevelser i Firenze. Samtidig er Careggi Rifredi området er et fantastisk valg for dem, der er interesseret i museer, kunst og gamle landemærker.

Relais Firenze Stibbert B&B er et miljøvenligt familiedrevet B&B, hvor du kan opleve en varm og dejlig atmosfære. Værelserne er moderne og rummelige. Samtlige værelser har LCD-tv med gratis Sky-kanaler, gratis trådløs internetadgang og en kedel med et udvalg af urtete. Du vil også få en gratis toscansk guide på italiensk og engelsk.

Ejerne af stedet står også klar til at hjælpe dig med eventuelle spørgsmål eller anbefalinger til Firenze.  

Firenze
Firenze var engang en af verdens stormagter, med den kendte Medici familie som front for et handelsimperium, og byen var et økonomisk centrum som hele Europa så op til. I første halvdel af 1300-tallet var Firenze en af verdens største byer; i Europa var kun Paris større. Men det var ikke kun penge, som Firenze var rig på. Velstanden kom også til udtryk i en så stor og alsidig kunst, som verden sjældent har set før eller siden. Med kunstnere som Boccaccio, Dante, Giotto, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Botticelli og Brunelleschi fra Middelalderen til Renæssancen kan man blot konstatere at en meget stor del af den vestlige verdens mest fremtrædende kunstnere, videnskabsfolk og arkitekter stammer fra eller er blevet udlært i Firenze.

Skønt mange kunstværker siden har forladt byen for at pryde museer og private samlinger i hele verden, rummer Firenze stadig så megen kunst og så mange smukke bygninger, at der er nok til adskillige ferier: Ponte Vecchio, Palazzo Vecchio, Piazza della Signoria, Uffizierne, kirkerne Santa Maria Novella og Santa Croce, Palazzo Pitti med dets udstillinger, domkirken med Brunelleschis kuppel og Giottos klokketårn.

Firenze er for dem, der sætter pris på renæssancens kunst og arkitektur, samt gode vine og god mad. 

Piazza della Signorina og Palazzo Vechhio
Den unge kvindes plads og det gamle palads er et af de mest besøgte steder i Firenze. Beliggenheden er lige i den centrale del af det historiske centrum, så det er ikke svært at finde. Flere skulpturer og seværdigheder er at finde på selve pladsen. Pladsen har været et samlingspunkt samt politisk centrum i det meste af byens historie. Klart en af de seværdigheder i Firenze, som bare skal ses. 

Uffizi-galleriet – En af Firenzes største attraktioner
Der findes ikke et bedre sted i verden end Uffizi-galleriet i Firenze, hvis du vil forstå, hvad der skete med billedkunsten under renæssancen. Medici-familien, der styrede Firenze gennem 300 år, samlede de mange kunstværker, og nogle få af dem udstilles på øverste etage af storhertug Cosimo 1.s administrationskontorer (heraf navnet Uffizi, der betyder kontor) fra 1565. Malerierne er hængt op kronologisk, og på den måde kan du se den totale forvandling, der skete fra middelalderens todimensionelle, dydige Jomfru Maria med Jesus-barnet til renæssancens tredimensionelle, nøgne Venus med gyldne lokker. Renæssancen var en genopdagelse af antikkens værdier og humanisme med et nyt syn på det enkelte menneskes værdi og evner. 

Ponte Vecchio – Den gamle Bro i Firenze
Guldsmedenes små baglokaler hænger faretruende ud over Arno-floden og gør Den gamle Bro til en af de mest maleriske broer i Firenze og resten af verden. Den blev bygget i 1345 og var oprindelig hjemsted for slagtere, der meget bekvemt kunne hælde deres affald i floden. Men da den 800 m lange Vasari-korridor blev bygget hen over broen, så storhertugen kunne gå tørskoet og uforstyrret fra sin bolig i Pitti-paladset til arbejdspladsen i Uffizi, blev slagterne udskiftet med guldsmede. 

Boboli-haven og Pitti-paladset – Firenzes åndehul
Et åndehul i byen. Friseret natur med cypresalléer, fontæner, orangeri, grotter, rosenhave og mange overraskende skulpturer. Hele herligheden gemmer sig bag det store Pitti-palads, hvor det fremragende Palatina-galleri giver et indtryk af hertugernes overdådige gemakker, hvor der hænger malerier af kunstnere som Rafael, Tizian, Van Dyck og Rubens . I modsætning til Uffizi-galleriet, hvor malerierne er ophængt kronologisk, kan man her se malerierne i tykke guldrammer ophængt, som herskabet ønskede det. 

Michelangelo-pladsen – En af de bedste udsigter i Firenze
Udsigten fra Michelangelo-pladsen er eftertragtet. Herfra har du især ved solopgang og solnedgang et eventyrligt kig ud over Firenzes kupler, tårne og bakker, der gennemskæres af Arno-floden. Michelangelo-pladsen i sig selv er ikke så interessant, men turen derop kan gøres til en dejlig gåtur. Fra Den gamle Bro er det værd at gå ad den stejle gade Via Costa San Giorgio til det gamle Belvedere-fort. Fra fortet følg resterne af den gamle bymur til byporten San Miniato. Her kommer endnu en opstigning til Michelangelo-pladsen. 

Basilica di Santa Croce – Samtaler med de døde i Firenze
Piazzaen foran Santa Croce-kirken ligner en kampzone med sårede krigere efter finalen i de historiske renæssance-fodboldkampe i juni måned. Spillet minder mere om rugby og boksning end fodbold, men inde i franciskanernes største kirke i Italien, Santa Croce, er der næppe nogen, der vender sig i gravene. Galilei, Michelangelo, Macchiavelli og Dante kunne fortælle langt værre historier om vold og kynisk magtmisbrug hos fyrster, feltherrer og paver. Kirken byder på et møde med mange af Toscanas største genier, hvor man kan føre samtaler med de døde. Vores egen H. C. Andersen fik tilsyneladende høj puls ved synet af de næsten nøgne kvinder på et maleri af Bronzino, men det lykkedes Andersen at fokusere på de glade børn, som han fortæller om i Metalsvinet. 

Rom
Rom har alle dage været en af verdens mest fascinerende byer. Her mødes gammelt og nyt. Dette historiske træf kommer på baggrund af nogle af verdenshistoriens mest opsigtsvækkende bygningsværker, kunst og tradition, blandet med en moderne afslappet italiensk atmosfære, der helt sikkert vil betage og forføre dig. 

Hotel Apogia Lloyd Rome
Det 3-stjernede Hotel Apogia Lloyd Rome, er et nyrenoveret hotel beliggende lige ved Porta Pia-pladsen lidt nord-øst for hovedbanegården og det historiske centrum i Rom. Hotellet tilbyder en komfortabel og behagelig indkvartering tæt på Roms historiske centrum.  Hotellet ligger i et roligt område, ikke langt fra offentlig transport og et marked.

Der er i alt 52 værelser, som alle er klassisk indrettede med eget badeværelse har aircondition, satellit-tv og minibar. Der er gratis trådløs internetadgang overalt på hotellet og på værelserne.

Receptionen har åbent 24 timer i døgnet, og tilbyder bagageopbevaring, roomservice og concierge service. Personalet er klar til at byde dig velkommen og hjælpe dig med at gøre dit ophold mere behageligt og anbefale steder at besøge og hvor at smage den typiske romerske retter. 

Hotellets morgenmad består af en buffet, som bliver serveret i morgenmadslokalet, og hvis vejret tillader det udenfor i haven. 

Hotellet ligger i området Nomentano, som er et dejlig område for dem der er interesserede i gamle vartegn, kunst og museer. Det er et semi-central villakvarter i den nordlige del af byen, som vil overraske dig med sine grønne områder og hyggelige stemning. Det er et ideelt område til dem der leder efter et mere afslappet ophold, og er hjemsted for ambassader og støder op til Roms universitet. Den nærliggende kommercielle område omkring Piazza Bologna har også en metrostation. ”Must sees” her er:

  • Villa Torlonia, den mindste af de romerske parker.
  • Mussolinis gamle bopæl, som i dag er en raffineret restaurant.
  • De jødiske katakomber.
  • Santa Costanza kirken.
  • Sant'Agnese fuori le Mora kirken.
  • Casino Nobile museet
  • Basilica di San Lorenzo fuori le Mura.
  • Porta Maggiore.

Fra Hotel Apogia Lloyd Rome er der ca. 15 minutter med offentlig transport til centrum af Rom (30 minutter til Vatikanstaten), og ca. 15 minutter med offentlig transport til området omkring Villa Borghese og Via Veneto (ca. 30 minutters gang). Der er gode muligheder for busser og metro tæt på hotellet - den tætteste station er Castro Pretorio, som ligger ca. 10 minutters gang fra hotellet. 

Ved Villa Borghese ligger Galleria Nazionale d'Arte Moderna, Renzo Pianos futuristiske Auditorium Parco della Musica og Borghese museet i Villa Borgese.

Herfra  er der få minutters gang til Via Veneto, og går I videre finder I steder som Den Spanske Trappe, Piazza del Popolo, Piazza Barberini, Trevi fontænen og de store shopping gader Via del Corso og Via Condotti. Lidt længere væk ligger steder som Trastevere, Forum Romanum og Colosseum, og ikke mindst Vatikanstaten, som alle must see oplevelser i Rom. Den lille ekstra afstand gør ikke noget da Rom heldigvis er den ultimative by at udforske til fods, så det kan klart anbefales at tage behagelige sko på for at fange byens atmosfære.

Rejseplan:

  • Fly fra København til Bologna, afgang kl. 09:35 med ankomst kl. 11:45
  • Bus fra Bologna lufthavn til Firenze, afgang kl. 14:00 med ankomst kl. 15:25
  • 4 overnatninger i Firenze på Relais Firenze Stibbert B&B
  • Tog fra Firenze til Rom, afgang kl. 12:08 med ankomst kl. 13:40
  • 3 overnatninger på Hotel Apogia Lloyd i Rom
  • Fly fra Rom Ciampino til København, afgang kl. 11:10 med ankomst kl. 13:40

Når du har modtaget værdibeviset reserverer du din rejse indenfor 48 timer. Du reserverer hos Vindrose Rejser på mail@vindroserejser.dk. Ved bestilling af rejsen skal oplyses fulde navne på alle rejsende som i passet, afrejsedato, eventuelle tilkøb og den unikke kode på værdibeviset. Herefter modtager du den nødvendige rejseinformation direkte fra Vindrose Rejser.

Vi gør opmærksom på, at bestillingen er bindende og der ikke er mulighed for at annullere rejsen.

Ved eventuelle spørgsmål til denne rejse kontakt Vindrose Rejser på 33 13 52 23.

Prisen er pr. person ved 2 personer i delt dobbeltværelse og inkluderer:

Fly fra København til Bologna og Rom Ciampino til København.
10 kg håndbagage.
Bus fra Bologna lufthavn til Firenze centrum.
Tog fra Firenze til Rom.
4 overnatninger i Firenze på Relais Firenze Stibbert B&B i dobbeltværelse.
3 overnatninger på det 3-stjernede Hotel Apogia Lloyd Rome i dobbeltværelse.
Morgenmad alle dage.
Pris pr. person ved 2 personer i delt dobbeltværelse.

Tilkøb:
Ekstra bagage hos Ryanair (betales ved online check-in): 20 kg – ca. 400 kr. pr. styk t/r
Vi gør opmærksom på at der skal betales city tax i både Firenze og Rom på hotellerne.

Der tages forbehold for udsolgte datoer. Der tages ligeledes forbehold for ændringer af flytiderne.

Den oplyste pris i tilbuddet er baseret på Vindrose Rejsers officielle katalog/listepriser plus eventuelle ekstraordinære ydelser/services.

Vi gør opmærksom på, at SPOTdeal udelukkende er formidler af dette tilbud. Alle spørgsmål vedrørende opholdet rettes til Vindrose Rejser.

Vi henviser i øvrigt til vores generelle vilkår og betingelser, som du finder på www.spotdeal.dk/Generelle_vilkaar

 

Vi henviser i øvrigt til vores generelle vilkår og betingelser, som du finder på spotdeal.dk/Vilkaar.

Vindrose Rejser*

Vester Voldgade 90, 1552 Kbh V
Tlf.: 33 13 52 23 | CVR: 39017229 | mail@vindroserejser.dk | Hjemmeside |

Sidste chance: 21. marts 2018 kl. 23:59

Rom & Firenze