Alebo Pensionat i vidunderlige Småland

Sidste chance!

NYHED: Oplev Smålands storslåede natur med et ophold for 2 på Sveriges ældste pensionat, Alebo Pensionat, lige ved søbredden af den 18 kilometer lange sø Unnen. Opholdet inkluderer 2 nætter, middag begge aftener og stor morgenbuffet.

  • Det får du
  • Sådan køber du
  • Vilkår
  • Aftalepartner

Blot to timer fra Helsingborg ligger Alebo Pensionat i Småland. Et landskab, der ligger tæt på Danmark – men er så helt anderledes. Her handler det om skove, søer og elve.

Begrebet ”pensionat” er et kendt svensk fænomen, der kommer fra en svunden tid fra slutningen af 1800-tallet til midten af 1900-tallet. Her boede det bedre borgerskab i ugevis og rekreerede sig i rolige omgivelser. Alle måltider indtog man i ”matsalen”, og i øvrigt fordrev man tiden med promenader, læsning, badning og ved at samtale i ”sälskapsrummet”.

Alebo Pensionat er et kulturminde - varsomt renoveret til moderne hotelstandard – naturligvis med eget bad og toilet på alle værelser. Hotellet er familiejet og drives på 25. år af danskfødte Mette og Erik Dich samt personale. Med beliggenheden direkte ved søen Unnens bred tilbyder de deres gæster en fortryllende udsigt og nærhed til smuk natur.


 Opholdet er for 2 personer og inkluderer:

  • 2 overnatninger i delt dobbeltværelse
  • 2-retters menu første aften
  • 3-retters menu anden aften
  • Morgenmad begge dage.

SPOTpris 1.395 kr. for 2 personer. Normalpris 2.365 kr. Spar 41 % 

Opholdet kan benyttes med ankomst mandag til fredag frem til d. 1. juli 2018 (køkkenet er lukket søndag). 

OBS: Juni måned er udsolgt. Ligeledes er Kristi himmelfartsferien og pinsen også er udsolgt.

Tilkøb

  • Ekstra overnatning for 2 personer: 850 kr. (tilkøbes på SPOTdeal)
  • Mulighed for leje af kano, båd med eller uden motor, cykler og sauna. (bestilles og betales direkte hos Alebo Pensionat, når opholdet bookes hos Alebo Pensionat)

Tillæg (betales direkte til Alebo Pensionat)

  • Værelse med søudsigt 200 SEK pr. ophold

Tjek ind: Tidligst kl. 14 - senest kl. 18
Tjek ud: Senest kl. 11

Der er ikke rengøring mellem dag 1 og dag 2.


Hotellet
Hotellet er bygget 1897 og er det ældste fungerende pensionat i Sverige. Det er bygget helt i træ fra de nordlandske skove. Med andre ord – helt betonfrit. Bygningerne er fredede. Ud over hovedbygningen er der et anneks lige ved søbredden. Her er der 5 værelser og sauna. Her finder man også hotellets badebro samt kanoer og båd. Annekset var oprindelig et badehus, hvor man fik behandlinger af en ”baderske” og en læge. Man drak også her det helende jernholdige kildevand fra vores helsekilde.

Mad og drikke
Hotellets á la carte restaurant styres af to uddannede kokke, og indstillingen er, at livet er for kort til dårlig mad. På menukortet finder man bl.a. retter tilberedt på lokale råvarer fra sø og skov. F.eks. sandart, vildsvin og elg. Menuerne skiftes ud ved årstidsskift for at have de rigtige råvarer til den rigtige tid.

Omgivelserne
Alebo Pensionats grund har egen strand, skov og en stor udeservering med søudsigt. Søen hedder Unnen og er 18 kilometer lang. Vandet bruges til drikkevand for store dele af Skåne og er meget rent.

I nærområdet finder man mange markerede vandreture samt ensomt beliggende sandstrande. Her er også udlejning af cykler samt kanoer og båd.

Oplevelser hele året
Vinteren byder på skiløb i skoven eller på Isaberg, isfiskeri samt skøjteløb på den 18 km lange sø Unnen. Et saunabad i huset ved stranden er også en herlig vinteraktivitet.

Foråret er i fuglenes tegn. Traner og canadagæs ankommer, og på øer i søen ruger fiskeørnene på deres æg. Sangfuglenes koncert er baggrundsmusikken til det nygrønne, som kommer i forskellige nuancer på træerne i skoven samt i vores store have.

Sommeren er naturligvis herlig med mulighederne for at bade, fiske, kanoudflugter og hyggelige aftener på udeserveringen eller på flydebroen ved søen. Alebo Pensionat har egen badestrand og kanoer og båd at leje. Pga. nærheden til den store sø er de stort set forskånet fra myg og andre irriterende insekter. De foretrækker små vandhuller og fugtigt græs.

Efteråret er som et fyrværkeri af skønne farver. Som skabt til vandreture i naturen sammen med kameraet og svampebogen. Kantareller og Karl Johan er sikre kort - men der findes mange andre gode spisesvampe.

Udflugter
Alebo Pensionat har udarbejdet et omfattende udflugtsprogram for deres gæster med mere end 20 fine udflugtsmål.

Nogle eksempler er Stora Mosse Nationalpark (Sveriges næststørste), Anderstorp Raceway, søen Bolmen rundt med gratis færgetur eller måske en tur til Astrid Lindgrens Vimmerby?

Forslagene kan ses her


Rosende ord på Tripadvisor
På Tripadvisor falder der mange rosende ord af til Alebo Pensionat, hvor tidligere gæster bl.a. skriver:

"Meget vellykket besøg på hyggeligt pensionat.
Hyggeligt værelse, heldig at få med udsigt over søen. Køkken leverer fin mad. Personalet er meget venlig og imødekommende. Pensionatet placeret et smukt sted, med udsigt over sø. Solen skinnede de dage vi var der."

Anmeldt august 2017

"MC tur i Sverige og Tyskland
Vi har lige haft 3 overnatninger på Alebo Pensionatet, og det var super dejligt. Vi boede i det lille røde træhus og vågnede med skøn udsigt ud over søen. Vi spiste morgenmad og aftensmad alle dage, og vi kan kun anbefale andre at gøre det samme. Rigtig venlig service af alle på pensionatet."

Anmeldt juli 2017

Læs flere anmeldelser

Du reserverer du dit ophold hos Alebo Pensionat ved at sende en mail til: info@alebo.se eller på tlf.: +46 (0)371 60018, og det kan gøres på dansk. Husk at oplyse den unikke kode fra værdibeviset, dato, navn og telefonnummer. Eventuelle tilkøb bestilles direkte ved reservationen af opholdet.

Medbring printet værdibevis til hotellet, når opholdet skal indløses.

Der tages forbehold for udsolgte datoer. Vi anbefaler derfor, at du booker dit ophold hurtigst muligt, og inden de 14 dages fortrydelsesret udløber. Således kan du returnere opholdet, hvis den ønskede periode mod forventning ikke er ledig.

Der gøres opmærksom på, at der kan forekomme travlhed i starten og slutningen af indløsningsperioden samt i weekender.

Ved spørgsmål kan Alebo Pensionat kontaktes på t+46 (0)371 60018

Opholdet kan benyttes med ankomst mandag til fredag frem til d. 1. juli 2018 (køkkenet er lukket søndag).

OBS: Juni måned er udsolgt. Ligeledes er Kristi himmelfartsferien og pinsen også er udsolgt.

Én unik kode gælder for ét ophold for to personer på Alebo Pensionat.

Opholdet inkluderer

  • 2 overnatninger i delt dobbeltværelse
  • 2-retters menu første aften
  • 3-retters menu anden aften
  • Morgenmad begge dage.

Tilkøb

  • Ekstra overnatning for 2 personer: 850 kr. (tilkøbes på SPOTdeal)
  • Mulighed for leje af kano, båd med eller uden motor, cykler og sauna. (bestilles og betales direkte hos Alebo Pensionat, når opholdet bookes hos Alebo Pensionat)

Tillæg (betales direkte til Alebo Pensionat)

  • Værelse med søudsigt 200 SEK pr. ophold


Tjek ind: Tidligst kl. 14 - senest kl. 18
Tjek ud: Senest kl. 11

Der er ikke rengøring mellem dag 1 og dag 2.

Den oplyste pris i tilbuddet er baseret på Alebo Pensionats officielle katalog/listepriser plus eventuelle ekstraordinære ydelser/services.

Vi gør opmærksom på, at SPOTdeal udelukkende er formidler af dette tilbud. Alle spørgsmål vedrørende opholdet rettes til Alebo Pensionat.. Vi henviser i øvrigt til vores generelle vilkår og betingelser, som du finder på www.spotdeal.dk/Generelle_vilkaar.

Vi henviser i øvrigt til vores generelle vilkår og betingelser, som du finder på spotdeal.dk/Vilkaar.

Alebo Pensionat - Hotel & restaurant

Södra Vägen 66, 0 Unnaryd
Tlf.: 37 16 00 18 | info@alebo.se | Hjemmeside |

Sidste chance: 03. marts 2018 kl. 23:59

Alebo Pensionat i vidunderlige Småland