SPÆNDENDE RUNDREJSE I DE BALTISKE LANDE

Sidste chance!

Oplev alle de baltiske lande i selskab med dansktalende lettisk rejseleder. Besøg bl.a. Vilnius, Riga og Tallinn og oplev baltisk kultur, øl og gastronomi, nordiske middelalderborge, russiske zarpaladser, mystiske korshøje og meget mere.

  • Det får du
  • Sådan køber du
  • Vilkår
  • Aftalepartner

Oplev vore nabolande mod øst, dette spændende mødested mellem kulturer fra øst, vest og Skandinavien. De har næsten altid har været underlagt henholdsvis tysk, skandinavisk, zar russisk eller sovjetisk herredømme, og alligevel har de formået at bevare deres helt egne sprog og folkloristiske særkender.

Efter murens fald i 1989 fik de baltiske lande deres selvstændighed tilbage fra det tidligere Sovjetunionen, og i dag er de medlemmer af EU, euroen og Nato. Rejsen strækker sig over 7 dage, hvor I bevæger jer fra tæt på grænsen til Hviderusland og helt op til Tallinn i Den Finske Bugt.

Storhertugdømmer
Rejsen starter med fly til Litauen i syd, som i renæssancen var et hertugdømme med besiddelser helt ned til Sortehavet og som i modsætning til sine mere nordlige baltiske naboer er en katolsk by, hvilket afspejles i den centraleuropæiske arkitektur. Den gamle bydel i Vilnius er en af de fineste i Nord- og Østeuropa og kendt for at huse flere end 1200 middelalderbygninger og 48 kirker. I nærheden af Vilnius finder I Trakai, Litauens oprindelige middelalderhovedstad, og det velbevarede Trakai Slot, som I besøger.

Korshøje og barokslotte
På vejen nordpå mod Letland er der stop i Kryziu Kalnas 'Korshøjen', som er et nationalt katolsk pilgrimssted i det nordlige Litauen. Stedet har fået sit navn efter de ca. 100.000 kors, som er placeret på en 60 meter lang høj. Korshøjen er en af de mest specielle seværdigheder i Litauen. Dens historie går helt tilbage til det 14. århundrede og er flere gange uden held forsøgt ødelagt af bl.a. de sovjetiske tropper.

Lige på den anden side af den lettiske grænse besøger I det fantastiske Rundale Slot, Katrines den II’s sommerresidens, opført af Francesco Rastrelli, som er arkitekten bag vinterpaladset i Skt. Petersborg. I ankommer til Riga sent om eftermiddagen.

Lille Paris og Art Nouveau
Riga, Letlands hovedstad med kælenavnet 'Lille Paris', er en af Østersøområdets allersmukkeste byer. Byen er grundlagt i 1201 af den tyske biskop Albert og blev sidenhen en af de mest betydningsfulde byer i Hanseforbundet.

Riga er på UNESCOs Verdensarvsliste på grund af sin verdensberømte samling af Art Nouveau-arkitektur. I skal her opleve det middelalderlige og gotiske Riga, frihedsmonumentet og så naturligvis den fantastiske Art Nouveau-arkitektur, som byen er særlig berømt for.

Riga er en levende, dynamisk by med over en million indbyggere og et rivende kultur- og caféliv, hvor nyt mødes med gammelt. Der indgår guidede ture i den fantastiske by, hvor I besøger alle de største seværdigheder.

Nordisk natur og middelalderborge
Der er et par overnatninger i Riga, inden kursen går nordover mod Estland. På vejen er der stop i Sigulda, der også er kaldet for Letlands 'Schweiz' på grund af sit kuperede terræn og storslåede natur. Her oplever I Gauja Naturpark, en af Baltikums smukkeste naturparker med uspoleret nordisk natur, mystiske korsriddermiddelalderborge og fæstninger som Turaida Castle”, som besøges.

Dernæst går turen mod Cecis – Letlands hjerte, hvor I kommer til at opleve Ridderordenens Slot og Sankt Johannes Kirken fra det 13. århundrede. Der bydes på en lækker frokost, og kursen sættes nordpå mod den Estiske grænse. Her er der et kort stop i den smukke estiske kurby Pärnu i den nordlige del af Rigabugten, inden I ankommer i Tallinn om aftenen.

Her faldt Dannebrog
I Tallinn, Estlands hovedstad, som oversat fra estisk betyder 'Danskerbyen', faldt Dannebrog ifølge legenden ned fra himlen i 1219. Tallinn var under dansk herredømme i næsten 100 år, og det vidner bl.a. byens fæstningsanlæg 'Danskerborgen', verdens ældst bevarede middelalderrådhus, om.

Byen er en af Europas ældste hovedstæder, grundlagt i år 1154 og berømt for sin smukke velbevarede middelalderbykerne, som er på Unescos liste over Verdensarv. I har guidede ture i byen og besøger Peter den I.’s sommerslot Kardiorg og den berømte sangfestivalplads med plads til 30.000 sangere. Undervejs på turene nyder I lokale delikate egnsspecialiteter og oplever baltisk folklore, historie og kultur under kyndig vejledning af lettisk dansktalende rejseleder.


Rejsen inkluderer:

  • Fly fra Billund eller København til Vinius og retur fra Tallinn
  • 1 kuffert a 20 kg bagage (som deles med medrejsende) og 10 kg håndbagage
  • Transfer lufthavnen-hotellet t/r
  • 6 overnatninger på 3-4 stjernede hoteller i centrum af Vilnius, Riga og Tallinn (2 nætter i hver by)
  • Morgenmad alle dage
  • 3 frokoster og 1 middag m/drikkevarer
  • Alle guidede turer som beskrevet med dansk/lettisk rejseleder
  • Al transport i privat bus under hele rejsen
  • Diverse entreer


Pris pr. person ved 2 personer i delt dobbeltværelse eller 3 voksne i delt tripleværelse.

Billund eller København
Afrejse d. 10. - 16. maj: SPOTpris 5.990 kr. Normalpris 8.490 kr. Spar 29 %
Afrejse d. 06. - 12. september: SPOTpris 5.990 kr. Normalpris 8.490 kr. Spar 29 %

Der er et begrænset antal til salg!

Mulige tilkøb (bestilles direkte hos GG Tours):

  • Eneværelsestillæg - 1.450 kr.
  • Afbestillingsforsikring - 395 kr.
  • Koncertbilletter - fra 180 - 450 kr. Hør om mulighederne hos GG Tours
  • Børnepriser - forhør hos GG Tours.

Alle tilkøb skal bestilles hos GG Tours i forbindelse med bekræftelse af rejsen hos GG Tours.

Flytider:

Billund:

Afrejse Billund d. 10/5 kl. 17:30 - Ankomst Vilnius kl. 20:15
Hjemrejse Tallinn d. 16/5 kl. 10:45 - Ankomst Billund kl. 13:50

Afrejse Billund d. 6/9 kl. 17:30 - Ankomst Vilnius kl. 20:15
Hjemrejse Tallinn d. 12/9 kl. 10:45 - Ankomst Billund kl. 13.50

København:
Afrejse København d. 10/5 kl. 12:10 - Ankomst Vilnius kl. 14:35
Hjemrejse Tallin d. 16/5 kl. 10:45 - Ankomst København kl. 13:20

Afrejse København d. 6/9 kl. 12:10 - Ankomst Vilnius kl. 14:35
Hjemrejse Tallin d. 12/9 kl. 10:45 - Ankomst København kl. 13:20

Der tages forbehold for ændringer af flytiderne.


Dag 1 – Vilnius m/guidet tur og middag
I flyver fra Billund og København og ankommer henholdsvis om eftermiddagen og om aftenen. I bliver modtaget af guiden og kørt til hotellet og indlogeres.

Litauen var i renæssancen et hertugdømme og en supermagt med besiddelser helt ned til Sortehavet. Vilnius har i dag ca. 500.000 indbyggere og er en fantastisk smuk by med mulighed for mange oplevelser. Af særlige seværdigheder, som I skal opleve, kan nævnes Vilnius Universitet, grundlagt i 1579 og dermed det ældste universitetet i Østeuropa, Vilnius Kathedral fra det 15. århundrede, Storfyrste Gediminas slot og Sankt Annakirke, der er så smuk, at Napoleon ville flytte den til Frankrig. I har en fælles intro til turen og nærområdet og nyder en fælles middag om aftenen.

Dag 2 - Guidet tur i Vilnius og Trakai slot m/frokost
Om morgenen har I en guidet tur i Vilnius, hvorefter der er sørget for bustransport til Trakai - den oprindelige middelalderhovedstad i Litauen, hvor I besøger det velbevarede Trakai slot, som er betagende scenisk placeret på en ø i den smukke sø Galves. Slottet, som blev bygget i det 14 århundrede, bliver ofte refereret til som "Lille Marienburg". Slottet var af stor strategisk betydning for Storhertugen af Litauen, som havde hovedkvarter i Trakai i det 14. og 15. århundrede. Trakai er en af de vigtigste historiske og naturskønne seværdigheder i Litauen og blot 28 kilometer fra Vilnius. På turen indgår en frokost med lokal gastronomi og øl. I er tilbage tidligt om aftenen, som er på egen hånd.

Dag 3 – Mod Letland – Korshøjen – og Rundale barokslot – Riga m/frokost
I forlader Vilnius tidligt om morgenen. På vejen nordpå stoppes der ved Kryziu kalnas ”Korshøjen”, som er et nationalt katolsk pilgrimssted i det nordlige Litauen. Stedet har fået sit navn efter de ca. 100.000 kors, som er placeret på en 60 meter lang høj. I krydser den lettiske grænse tidligt på eftermiddagen og nyder en frokost, inden turen går mod Rundale slot, som er et af de smukkeste barokslotte i Nordeuropa og opført af arkitekten bag Vinterpaladset i Sankt Petersborg. Slottet blev beboet af den russiske Zarinde Katharina og hendes ”Darling” Ernst Biron. Der indgår entré til slottet samt mulighed for at se forskellige særudstillinger og gå tur i den fantastisk smukke franske barokhave. Herefter går turen mod - Baltikums midtpunkt og Metropol Riga med forventet ankomst ca. kl. 17:00. Indlogering på hotellet og en kort intro til nærområdet

Dag 4 - Rundvisning i Riga by
Efter morgenmaden kl. 9.30 står den på guidet tur i det historiske ”Gamle Riga”, hvor I skal opleve det middelalderlige og gotiske Riga med domkirken, House of Blackheads, Great and small Guild, Præsidentpaladset, den Svenske Port og et smut længere frem i tiden til Nationalteatret, Nationaloperaen, Richard Wagners gade, frihedsmonumentet og alt den fantastiske Art Noveau/Jugend style arkitektur, der kendetegner en stor del af bygningerne i det centrale Riga.

Riga er en levende, dynamisk by med over en million indbyggere og et rivende kultur- og cafeliv, hvor det nye mødes med det gamle. Riga har bl.a. Europas største markedshaller, der siden Sovjettiden ikke har forandret sig. I har hele eftermiddagen og aftenen til at opleve denne spændende by på egen hånd. Der vil være mulighed for at arrangere koncertbilletter i eksempelvis Domkirken, koncerthuset eller operaen om aftenen.

Dag 5 - Mod Estland – Sigulda – Cesis – Pärnu – Tallinn m/frokost
I forlader Riga om morgenstunden med kurs nordpå mod Letlands hjerte ”Sigulda”, også kaldet for Letlands ”Schweiz” på grund af sit kuperede terræn og storslåede natur. I finder her Gauja Naturpark; en af Baltikums smukkeste naturparker. I besøger her et korsridderslot fra det 13. århundrede - det fantastiske velbevarede Turaida slot bygget af teutonerne i 1214. I kan her opleve ”gudernes have” og nyde udsigten til den smukke naturpark. Næste stop er Cesis - en lettisk middelalderby, hvor I bl.a. kan opleve Ridderordenens slot fra det 13. århundrede og den Gotiske Sankt Johannes kirke fra samme epoke. I nyder en fælles frokost, hvorefter kursen sættes mod den estiske grænse og den fine kurby Pärnu – sidste stop før Tallinn. I forventer at ankomme i Tallinn tidligt på aftenen, indlogering og aftenen på egen hånd.

Dag 6 - Guidede ture i Tallinn
Dagen startes med en guidet tur i det gamle Tallinn med middelalderbymuren,Toompea Højen, og slottet bygget af danskerne i 1219, Den Danske Kongens Have, hvor Dannebrog faldt ned samme år, Rådhuset, der er et af Nordeuropas bedst bevarede middelalderrådhuse, Olav Kirken, der var Europas højeste bygning i middelalderen, Helligåndskirken, Katarinas Kloster, Jomfrutårnet, den smukke Russiske Katedral; ”Alexander Nevsky”, Gilderne og meget mere. Om aftenen kan der evt. arrangeres koncertbilletter, ellers tid på egen hånd.

Dag 7: hjemrejse til Kastrup og Billund om formiddag/eftermiddag.
I tjekker ud efter morgenmaden kl. 08:30 sættes kursen mod Tallinn lufthavn og retur til København og Billund.

Når du har modtaget værdibeviset reserverer du din rejse indenfor 48 timer. Du reserverer hos GG Tours ved at sende en mail til go@ggtours.dk. Ved bestilling af rejsen skal oplyses fulde navne på alle rejsende som i passet, afrejsedato, eventuelle tilkøb og den unikke kode på værdibeviset. Herefter modtager du den nødvendige rejseinformation direkte fra GG Tours.

Vi gør opmærksom på, at bestillingen er bindende og der ikke er mulighed for at annullere rejsen.

Ved eventuelle spørgsmål til denne rejse kontakt GG Tours på 26 24 49 35.

Rejsen inkludere:

Fly fra Billund eller København til Vinius og retur fra Tallinn
1 kuffert a 20 kg bagage (som deles med medrejsende) og 10 kg håndbagage
Transfer lufthavnen-hotellet t/r
6 overnatninger på 3-4 stjernede hoteller i centrum af Vilnius, Riga og Tallinn (2 nætter i hver by)
Morgenmad alle dage
3 frokoster og 1 middag m/drikkevarer
Alle guidede turer som beskrevet med dansk/lettisk rejseleder
Al transport i privat bus under hele rejsen
Diverse entreer

Prisen er pr. person ved 2 personer i delt dobbeltværelse eller 3 voksne i delt tripleværelse.

Der er et begrænset antal til salg!

Mulige tilkøb (bestilles direkte hos GG Tours):

Eneværelsestillæg - 1.450 kr.
Afbestillingsforsikring - 395 kr.
Koncertbilletter - fra 180 - 450 kr. Hør om mulighederne hos GG Tours
Børnepriser - forhør hos GG Tours.

Alle tilkøb skal bestilles hos GG Tours i forbindelse med bekræftelse af rejsen hos GG Tours.

 

Der tages forbehold for ændringer af flytiderne.

Der tages forbehold for annullering ved begrænset tilmelding. Der tages ligeledes forbehold for ændringer af flytiderne.
Den oplyste pris i tilbuddet er baseret på GG Tours officielle katalog/listepriser plus eventuelle ekstraordinære ydelser/services.

Vi gør opmærksom på, at SPOTdeal udelukkende er formidler af dette tilbud. Alle spørgsmål vedrørende rejsen rettes til GG Tours.

Vi henviser i øvrigt til vores generelle vilkår og betingelser, som du finder på www.spotdeal.dk/Generelle_vilkaar.

 

Vi henviser i øvrigt til vores generelle vilkår og betingelser, som du finder på spotdeal.dk/Vilkaar.

GG Tours

Refshalevej 163 A, 1 th , 1432 København K
Tlf.: 26 24 49 35 | CVR: 35031340 | go@ggtours.dk | Hjemmeside |

Sidste chance: 07. marts 2017 kl. 23:59

SPÆNDENDE RUNDREJSE I DE BALTISKE LANDE