Venedig med hotel og fly

Udsolgt

Oplev Venedig, der byder på kunst, arkitektur og masser af sjæl. Rejsen er inkl. fly fra København, 4 nætter på Hotel Al Canal Regio og morgenmad alle dage. Rejs på udvalgte datoer i september og oktober.

  • Det får du
  • Sådan køber du
  • Vilkår
  • Aftalepartner

Det elegante og moderne boutique-hotel, Al Canal Regio, tilbyder dejlig indkvartering i den smukke by Venedig. Hotellet blev renoveret i 2009 og kombinerer det moderne med en venetiansk arkitektur. Beliggenheden er ved Canal Grande, som man også har udsigt over - kun 5 minutters gang fra Rialto-broen. Derfor ligger Al Canal Regio også i hjertet af Venedig inden for 20 minutters gang fra Fondazione Giorgio Cini, Dorsoduro og Museo del Vetro og 10 minutter fra centrum af Venedig.

Det er placeret i Cannaregio-kvarteret, som er kendt for en basilika, kirker og et palads. Der er 15 minutters gang til Markuspladsen, og der afgår vandbusser i nærheden. Canal Regio ligger i en rolig del af Cannaregio-distriktet tæt på butikker, restauranter og cafeer.

De elegante værelser på hotellet er udstyret med eget badeværelse, minibar og fladskærmstv. Samtlige værelser tilbyder trådløst internet på værelset og aircondition. Morgenmaden kan serveres på værelset, i morgenmadssalen eller på terrassen, fra kl. 08.30 til 10.30.

Cannaregio er et fantastisk valg for dem, der er interesserede i vandring, sightseeing og gåture i byen. Rialtobroen ligger blot 500 m derfra. Denne bro, som var den første på Canal Grande, blev bygget for at gøre livet lettere for de handlende. Man får det bedste udsyn, hvis man sejler under den i en vaporetto.


Rejsen inkluderer:

  • Fly fra København til Venedig t/r
  • 20 kg bagage
  • 4 nætter i delt dobbeltværelse på Hotel Al Canal Regio
  • Morgenmad alle dage.

SPOTpris 3.995 kr. pr. person ved 2 personer i delt dobbeltværelse.

Børn betaler samme pris som voksne. Der er ingen børnerabat.

Afrejsedatoer fra København

  • 4-8/9
  • 11-15/9
  • 18-22/9
  • 25-29/9 UDSOLGT
  • 26-30/9
  • 2-6/10
  • 9-13/10
  • 16-20/10
  • 23-27/10

Udrejse
Udrejse: kl. 08:30 - 10:30.

Hjemrejse
Hjemrejse: kl. 12:00 - 14:00.

Flytiderne er vejledende, og der tages forbehold for ændringer.


Museer i Venedig

Oplev kunst af Venedigs egen Michelangelo  
Hvis I er bare en smule kunstinteresseret, så skal I ikke snyde dig selv for en tur til Scuola Grande Di San Rocco, hvor kunstneren Jacobo Tintoretto har sat sit tydelige fingeraftryk. Stedet er et slaraffenland af kunst, der hænger overalt på vægge, lofter og trapper.

I Scuola Grande Di San Rocco møder I en verden af religiøst kunst, der er skabt af kunstneren Jacobo Tintoretto, én af Renæssancens mest anerkendte malere. Tintoretto begyndte sit arbejde på stedet i 1560, og inden sin død i 1594 nåede Tintoretto at male over 52 malerier. De mest kendte af hans værker inkluderer Life and passion of Christ og The Epiphany, som kunstinteresserede fra hele verden valfarter til for at beskue.

Indenfor Dogepaladset
Indenfor i Dogepaladset i San Marco kvarteret oplever du Senatssalen, hvor lovene blev vedtaget, og Timandsrådets Sal, hvor retsmaskineriet sikrede statens sikkerhed. Herfra var der ikke langt til torturkamrene og fængselscellerne på den anden side af Sukkenes Bro. I Det Store Råds Sal i Dogepaladset ser du de store malerier, der glorificerer Venedig som den altid sejrende og retfærdige stat. Størst er kunstmaleren Tintorettos Paradis, der regnes for et af verdens største oliemalerier med dimensionerne 7 x 24 meter. Det kan varmt anbefales at tage en guidet tur gennem Dogepaladsets indre - turen går under navnet "Den hemmelige rejse".

Correr Museum i Napoleons gamle balsal
Napoleon erobrede Venedig i 1797, og han indrettede et kejserligt palads på Markuspladsen i San Marco-kvarteret. Napoleon opførte en storslået balsal, som nu fungerer som indgang til bymuseet Correr. På Correr Museum oplever du statuer af Antonio Canova, udstillinger om Venedigs historie med kort, mønter, klædedragter og en flot malerisamling med værker af blandt andre Carpaccio. Her finder du også et arkæologisk museum med græske og romerske skulpturer og det flotte bibliotek, Libreria Sansoviniana.

Glasøen Murano
Guldbelagte krystalvinglas og karafler. Glasfade med indlagte farverige mosaikker. Et par lyserøde glasbryster på et par sorte andeben. Du finder lidt for enhver smag i Muranos glasbutikker langs den hyggelige kanalgade, Fondamente dei Vetrai. Her på Murano-øen ser og oplever du glaskunstnere i arbejde. Besøg her også Glasmuseet Museo del Vetro - det har en stor og flot samling af den ypperste glaskunst produceret i Murano gennem syv århundreder.

Akademigalleriet Dorsoduro
Venedigs mest kendte kunstmuseum hedder Gallerie dell'Accademia. Akademigalleriets store sale fungerede engang som kirke, og her finder du i dag topværker af kunstnere som Gentile Bellini, Giovanni Bellini, Vittore Carpaccio, Giorgione, Paolo Veronese og Jacopo Tintoretto. Veroneses "Gæstebuddet i Levis Hus" fylder en hel væg, og det forestillede oprindeligt

"Den sidste nadver". Men Veronese kom for inkvisitionen, hvor han skulle stå til ansvar for den megen festivitas med dværge, klovne og fordrukne på maleriet. Det verdslige forlangtes fjernet, men i stedet ændrede Veronese smart nok bare maleriets titel.

Peggy Guggenheim-samlingen
En splitternøgen rytter med himmelvendt blik, armene slået ud og et lem, der stritter lige i vejret. Sådan byder skulpturen Byens Engel i bydelen Dorsoduro velkommen til Peggy Guggenheims samling. Da kunstneren Marino Marini lavede bronzeskulpturen i 1948 var det en voldsom provokation, og ikke mindst fordi Peggy Guggenheim valgte at placere skulpturen på hæderspladsen ved indgangen fra Canal Grande. Det siges, at penis blev skruet af om søndagen for ikke at genere kirkegængerne, der sejlede forbi.

Kunstsamleren Peggy Guggenheim har efterladt en spændende samling af moderne kunst. Hun var også gift ind i miljøet gennem sit ægteskab med maleren Max Ernst. I 1947 flyttede Peggy med sin samling til Venedig, hvor hun købte Palazzo Vernier dei Leoni ved Canal Grande. I folkemunde kaldet "Det ufuldendte palæ", fordi de planlagte fire etager kun blev til en enkelt etage. Her boede Peggy Guggenheim indtil sin død i 1979, hvor hun blev begravet i skulpturhaven. Hendes hjem er nu et meget besøgt kunstmuseum med værker af Kandinsky, Max Ernst, Jackson Pollock, Chirico, Picasso, Dalí og flere andre.

Rezzonico-palæet
Værsgo at gå indenfor i et rigmandspalæ langs Canal Grande. Rezzonico-palæet er en enestående chance for at få et billede af et velstående, adeligt hjem med privat balsal med stuklofter og gigantiske lysekroner. Og hele herligheden er endda nyrestaureret. Det var den rige købmand og bankier, Giambattista Rezzonico, som i 1756 fik bygget palæet færdigt af arkitekt Giorgio Massari. Palæet fungerer nu som museum for 1700-tallets Venedig (Museo del Settecento Veneziano) - det dekadente århundrede. I de flotte sale med originale fresker og loftudsmykning kan du opleve tidens smag i form af malerier, gobeliner, møbler, porcelæn m.m.


Arkitektur i Venedig

Palazzo Grassi i Venedig
Palazzo Grassi er et af de sidste store paladser i Venedig, opført inden Napoleons invasion og byens store nedtur i 1797 og er beliggende ved Canal Grande. Paladset er opført af Giorgio Massari i årene 1748 til 76 for familien Grassi – en middelklassefamilie oprindeligt fra Chioggia.

Paladset i Venedig var fra 1983 til 2005 administreret af Fiat, hvor bygningen særligt var kendt for udstillinger, der belyste tidligere tiders store civilisationer, som Mayaerne og Kelterne. Efter en grundig renovering i 2005 blev Palazzo Grassi opkøbt af Francois Pinault, en fransk forretningsmand med interesse for moderne kunst, og anerkendt kunstsamler. I dag udgør paladset i Venedig et center for samtidskunst under betegnelsen Francois Pinault Foundation.

Dogepaladset set udefra
Det Hvide Hus i Washington DC. og Downing St. nr. 10 i London er sølle proletar-boliger sammenlignet med Dogepaladset. Venedig blev i næsten 1000 år regeret af en doge, der havde sit hjem her i Dogepaladset i San Marco kvarteret. Når du kommer sejlende på Canal Grande troner Dogepaladset som en skønhedsåbenbaring og tager sig fantastisk ud fra søsiden.

Men snyd ikke dig selv for at opleve pragten indenfor i Dogepaladset. Gå op ad Giganternes Trappe flankeret med gigantstatuerne af guderne Mars og Neptun og overvåget af Markusløven over døren.

Det Gyldne Hus i Cannaregio
En af de smukkeste bygninger på sejlturen ad Canal Grande er Det Gyldne Hus (Ca' d'Oro) i Cannaregio. Det Gyldne Hus stod færdig i 1440 med en facade beklædt med bladguld. Sådan er det ikke længere, men bygningen er stadig det smukkeste eksempel på venetiansk gotisk arkitektur med orientalsk præg. Baron Franchettis donerede den flotte bygning til staten i 1915, og nu kan du i Det Gyldne Hus se hans kunstsamling med skulpturer, bronzer og malerier af Mantegna, Tizian, Carpaccio og Bellini.

Landsbyen Burano med de stærke farver
Den dejligste tur i Venedigs lagune er turen fra Fondamente Nuove i Cannaregio til landsbyen Burano. Vindrose Rejser anbefaler, at du tager af sted tidligt, når morgendisen hænger fortryllende over mudderbankerne. Først dukker Buranos skæve kirketårn frem, dernæst ses Buranos velholdte huse i smukke, stærke farver som vinrød, turkis, græsgrøn og karrygul. Hvert hus -ja, ofte hver etage - har sin egen farve. Kanalhusenes farvespil med solen er imponerende. Det samme er Kniplingsskolen i Burano, hvor du finder fint håndarbejde og et lille værksted med arbejdende Burano-kvinder.


Udsigtspunkter i Venedig

Campanile di San Marco – Den bedste udsigt over Venedig
Hvis du gerne vil opleve Venedig oppefra, så skal du besøge Campanile di San Marco. Her får du nemlig et unikt udsyn over den smukke by. Campanile di San Marco er Markus kirkens klokketårn og er en af Venedigs mest kendte symboler. Tårnet er 99 meter højt og er dermed den højeste bygning i Venedig, hvilket giver en fantastisk udsigt over hele byen. Fra tårnet har du et 360 graders udsyn til alle Venedigs vartegn: De smukke kirketårne, de omkringliggende øer og lago’en. Du kan med fordel leje en audio-gudie i tårnet, som fortæller dig om alle de bygninger, monumenter og kirker, du kan se fra tårnet.

Genopbygget
Opførelsen af Campanile di San Marco blev påbegyndt i det 9. århundrede og stod færdigt i d. 12. århundrede. Dengang blev det brugt som vagttårn eller fyrtårn. Selvom tårnet stod færdigt i d. 12. århundrede, så fortsatte man med at lave tilføjelser til tårnet helt op til d. 18. århundrede, og det blev også til adskillige reparationer i løbet af årene. Tårnet har nemlig været udsat for både brand og jordskælv. I 1902 kunne tårnet så ikke holde til mere, og det kollapsede helt. Byrådet bevilgede dog hurtigt penge til at genopbygge tårnet, og i foråret 1912 stod det nye tårn klart. Det er det tårn, som står der i dag.

Nye udfordringer
Men udfordringerne for Campanile di San Marco er ikke forbi endnu. I dag står tårnet nemlig overfor endnu en udfordring. Klokketårnet står på blød jord kun støttet af træpæle, som så mange andre bygninger i Venedig. Derfor er det begyndt at synke og hælde. Så for at sikre sig, at tårnet ikke kollapser endnu engang, forstærker man nu tårnets fundament med titaniums ringe. Det er stadig muligt at besøge Campanile di San Marco under reparationsarbejdet.

Hvis du besøger Campanile di San Marco, så husk at medbringe overtøj, der kan være blæsende og koldt oppe i klokketårnet.

Indgang: 8€. Du bliver transporteret op i klokketårnet med en højhastighedselevator. Kom tidligt på dagen, da der kan være lange køer ved middagstid. Husk at medbringe kontanter til indgang og leje af audioguide. Der modtages ikke kreditkort.

Rialtobroen

Et af højdepunkterne i San Polo & Santa Croce kvarteret er Rialtobroen. Fra toppen af Rialtobroen kan du nyde virvaret af vandbusser, gondoler og speedbåde, der passerer under broens galej-høje bue, og de hvide, gule og rødmalede palæer ud mod Canal Grande med deres vinduer i smuk venetiansk gotik. Rialtobroen har to forretningsarkader, der vender ryggen mod kanalen, hvor de små butikker er fyldt med smykker, Murano-glas og kostbare souvenirs. San Polo & Santa Croce kvarteret omkring Rialtobroen har været Venedigs handelscentrum i mange århundreder.


Kirker i Venedig

Markuskirken i San Marco-kvarteret
Denne kirke er helt sikkert værd at besøge. Kirken er især kendt, fordi den er formet som et græsk kors, og har hele fem klokkeformede kupler. Derudover kan kirken pryde sig med intet mindre end 44 bronzeheste på toppen. I finder Markuskirken i San Marco-kvarteret, og det er et bemærkelsesværdigt bygningsværk, den bringer jer tilbage til det hedengangne byzantinske rige. Væggene, loftshvælvingerne og kuplerne i Markuskirken er nærmest én stor mosaik med scener fra Jesu liv. Vælger I at besøge Markuskirken, skal I huske at se guldaltertavlen, skatkammeret og de originale, forgyldte bronzeheste, der kan ses i galleriet på 1. sal. Nyd også den flotte udsigt over San Marco-kvarteret og Venedig fra det 99 m høje klokketårn, Campanilen, på toppen af Markuskirken.

Frari kirken i San Paolo
San Polo kvarterets altdominerende kirke hedder Santa Maria Gloriosa dei Frari. Kirken er bygget af mursten i gotisk stil og ser ikke ud af noget særligt, sammenlignet med mange andre af Venedigs kirker. Men indvendig åbenbarer det gamle franciskanerklosters skønne kunstværker. I Frari kirkens højalter ses et imponerende maleri af Tizian, der viser Jomfru Marias Himmelfart. Foruden værker af Donatello og Giovanni Bellini ses billedhuggeren Antonio Canovas gravmæle, som han selv tegnede i pyramideform.

Kirkegårdsøen San Michele
Det er interessant at se italienske kirkegårde, der altid er en meget anderledes oplevelse end danske. Gravene er ofte langt mere personlige med billeder, balletsko og andet der fortæller om de afdødes liv. Fra kajpladsen i Cannaregio ser du tydeligt cypresser, der stikker op over de høje, røde mure på Venedigs kirkegård på øen San Michele på den anden side af det tæt trafikerede stræde. Mellem de majestætiske cypresser ligger bl.a. komponisten Igor Stravinsky og den russiske balletimpressario Serge Diaghilev begravet.

Øen Torcello med domkirken Santa Maria Assunta
Er du kommet så langt ud i lagunen som Burano, må du heller ikke gå glip af øen Torcello, som kun ligger fem minutters sejlads fra Burano. Omkring år 1000 boede her hele 20.000 mennesker, som var flygtet hertil fra de fremstormende barbarer.

Tilbage er dog den imponerende domkirke Santa Maria Assunta, som er et synligt bevis på, at her engang lå en stor og rig by. Domkirken har mange imponerende byzantinske mosaikker, og det er nu muligt at komme til tops i klokketårnet, der ellers har været lukket i over 25 år.

Johannes og Pauluskirken
Castellokvarterets vigtigste kirke hedder Santi Giovanni e Paolo eller San Zanipolo, som venetianerne forkorter det. Det tog næsten 200 år at færdiggøre den enorme gotiske murstenskirke, hvor den første sten blev lagt i 1246. Store gravmonumenter over 25 af Venedigs doger kan ses i kirken. Udenfor Johannes og Pauluskirken på den smukke plads langs kanalerne ses rytterstatuen af Bartolomeo Colleoni, der som hærfører havde kommandoen over Venedigs lejetropper.

Santa Maria della Salute Kirken
Under endnu et frygteligt pestangreb i 1630, blev der givet mange løfter til Gud. Et af løfterne var at bygge en kirke til Jomfru Marias ære, hvis blot pesten ville forsvinde. Pesten forsvandt, om end den tog omkring 95.000 venetianere med sig. Og et ord er et ord. Efter 50 års arbejde stod Santa Maria della Salute, som betyder sundhed og frelse, færdig i 1681 som et sandt mesterværk i barok kunst, og med en værdig placering ved indsejlingen til Canal Grande. Indvendigt er det et ret enkelt og stort kirkerum. Mest interessant er sakristiet med Tizians malerier og Tintorettos Brylluppet i Kana.

San Giorgio Maggiore kirken
Aftensolens stråler sætter fokus på den lille Giudecca-ø over for Markuspladsen. Her ligger San Giorgio Maggiore kirkens hvide facade og det høje, røde klokketårn, der næsten kan ligne en spejling af Campanilen på Markuspladsen. Hovedattraktionen er den formidable udsigt fra klokketårnet til Dogepaladset, kirken Santa Maria della Salute og de mange andre flotte bygninger. I klart vejr kan du se hele Venedig og de mange små øer i lagunen, der er skærmet af mod havet af den 12 km lange badeby Lido.

Øen Giudecca
Giudecca var engang republikkens forlystelseskvarter, men århundreders forfald har sat sine spor, og det er nu primært et typisk venetiansk boligområde. I morgenlyset har du en flot udsigt til Venedig fra Giudeccas nordlige promenade. Frelserkirken Il Redentore er en tak til Gud for, at han stoppede pesten i 1576, der dræbte en tredjedel af Venedigs befolkning. Kirkens klassiske romerske linjer er arkitekt Andrea Palladios. Bortset fra vandrerhjemmets beboere er der meget få udlændinge på Giudecca-øen.

Når du har modtaget værdibeviset, reserverer du din rejse indenfor 48 timer. Du reserverer hos Vindrose Rejser på telefon 33 13 52 23 eller mail mail@vindroserejser.dk. Husk at oplyse den unikke kode fra værdibeviset.

Vi gør opmærksom på, at bestillingen er bindende, og der ikke er mulighed for at annullere rejsen.

Ved eventuelle spørgsmål til denne rejse kontakt Vindrose Rejser.

Én unik kode gælder for én person.

Rejsen inkluderer:
Fly fra København til Venedig t/r
20 kg bagage
4 nætter i delt dobbeltværelse på Hotel Al Canal Regio
Morgenmad alle dage.

Børn betaler samme pris som voksne. Der er ingen børnerabat.

 

Udrejse
Udrejse: kl. 08:30 - 10:30.

Hjemrejse
Hjemrejse: kl. 12:00 - 14:00.

Flytiderne er vejledende, og der tages forbehold for ændringer.

Der tages forbehold for udsolgte datoer og for ændringer af flytiderne.

Den oplyste pris i dette tilbud er baseret på Vindrose Rejsers officielle katalog/listepriser plus eventuelle ekstraordinære ydelser/services.

Vi gør opmærksom på, at SPOTdeal udelukkende er formidler af dette tilbud. Alle spørgsmål vedrørende rejsen rettes til Vindrose Rejsers. Vi henviser i øvrigt til vores generelle vilkår og betingelser, som du finder på www.spotdeal.dk/Generelle_vilkaar.

Vi henviser i øvrigt til vores generelle vilkår og betingelser, som du finder på spotdeal.dk/Vilkaar.

Vindrose Rejser*

Vester Voldgade 90, 1552 Kbh V
Tlf.: 33 13 52 23 | CVR: 39017229 | mail@vindroserejser.dk | Hjemmeside |

Sidste chance: 02. august 2016 kl. 23:59

Venedig med hotel og fly